Jump to content

Moto Zajednica

PITANJE U VEZI A KATEGORIJE !!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Pozdrav ljudi, sta ima !!?

Imam 16 godina i interesuje me da li mogu da pri polaganju A kategorije da se obucavam na motoru koji ima vise od 125 kubika !?!?

Pozdrav i hvala puno  :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 150 postova

Koliko sam ja cuo zavisi gde polazes, na primer meni je recno da striktno mora da ima 125 ccm ili onaj trip 124.X dok sam valjda na forumu citao da su polagali ljudi sa mashinama i od po 600ccm :)

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Sto bi se cimao da polazes na vecem motoru od 125-ice?? Kad sam kupio Transalp, resen sam bio da na njemu polazem voznju. A onda sam probao motor od auto skole  (Yamaha ybr125), i odusevio se!! 125-ice su kao rodjene za obuku i polaganje ispita. Voze se kao bajsevi, i sigurno ces osmicu lakse odraditi sa 125-icom nego sa nekim vecim motorom.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Koliko ja znam, tek u 17 godina mozhesh da polazhesh i to na motoru do 125ccm i da imash ogranichenje do 18 godina da samo mozhesh do 125ccm da vozish a posle kad napunish vadish novu dozvolu gde ti ukidaju ogranichenje.

• Svrati ponekad, 140 postova

Vidi ja sam polagao na petnestici od 50cc i bio najbolji motor za polaganje.

Posto si dosta mladji mozda i neznas sta je to.To je TOMOS 50cc registruje se na BG ili vec odaklesi.Sa 16 god. polazes za A sa ogranicenjem do 125cc a ne samo za 125cc.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Pa ne moraš da polažeš na svom motoru, nadji autoškolu koja ima motor.Ja sam uzeo od autoškole, polagao na KMX125.I stvarno nema potrebe da pokušavaš na nečemu osim 125-ice, samo se mučiš.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

heh

Ma nema veze, visok sam za sve 125-ice na kojima sam bio, zato pitam da li moze sa 250 jer su mnogo veci , a sto se tice tezine i jacine,to mi cak i odgovara, ne bi naravno divljao , nisam takav tip,

a navikao sam na 200 kila tako da ce mi to biti igrackica, he  :P8)

Pa i ja sam visok preko 190 pa mi KMX bio taman.Moj ti je savet da nadjes neki enduro za polagane.Naravno, ako je tebi stalo da polažeš na većem motoru, ti ćeš to uraditi, mada ne vidim svrhu.Po zakonu ne može ako si mladji od 18, u praksi možda i prodješ pitanje kakav ce ti biti policajac.Al pre nego što kreneš u tu avanturu, uzmi neki motor od 200 kg, pravac poligon i probaj da uradiš osmicu.Da ne bude posle...

• Ne silazi, 5589 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ako polazes sa 16 godina, kao sto sam ja svojevremeno, moras da polazes na motoru do 125ccm  i imas ogranicenje do 18-te god na 125ccm. Naravno to nigde u dozvoli ne pise samo se podrazumeva.

Sa novim Zakonom o saobracaju, stvari se biti znacajno drugacije i polaganje nece biti bas jednostavno.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ako polazes sa 16 godina, kao sto sam ja svojevremeno, moras da polazes na motoru do 125ccm  i imas ogranicenje do 18-te god na 125ccm. Naravno to nigde u dozvoli ne pise samo se podrazumeva.

Sa novim Zakonom o saobracaju, stvari se biti znacajno drugacije i polaganje nece biti bas jednostavno.

Meni je pisalo ::)

• Ne silazi, 5589 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
link=topic=22419.msg297055#msg297055 date=1218733267]

Meni je pisalo ::)

Ja sam polagao `92. stvarno nije nista pisalo. Ne znam da li su to u medjuvremenu promenili. ???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja