Jump to content

Moto Zajednica

ULJE, i opet ulje, Mobil...

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Nakon TL Nešinog (ne)iskustva s Mobil-ovim sprejetom za lanac, kao i mojim, Neverovim i Pablovim takodje, èvrsto reših da izvršim ovu nezahvalnu dužnos' i da upozorim SVE posetioce sajta ili posedovaoce BILO KOG 2-toèkaša da je Mobil sprej za lanac FALŠ svuda gde ga nadjete za nekih 500 din ili sl. Ovim aludiram na prodavnicu 'Autotehnik' (Man Filteri) i NAGLAŠAVAM da je - KOMPLETAN MOBIL Program (sve vrste ulja) 'FALŠ' u ovoj radnji, na svih par lokacija u gradu. Saznao sam iz pouzdanog izvora a i LIÈNO sam imao iskustvo gorko 500 Eura koje to dokazuje! Ne nasedajte na par stotina dinara manju cenu, na dupe æe vam izaæi :( .

Zauvek vaš Dexterr,

borac za pravdu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 227 postova

Ovakve informacije su vrlo korisne, mada ... nemojte pogresno da me shvatite, mislim da nasilje svakako treba izbegavati ali sve ima svoje granice. Takve lopuze "nasle pa zasle"! :x Oces da odemo da ga ... malo ... da mu malo ... :x

(Samo bez onog vezivanja lancem za motor i "voznje" kroz centar)

Mik

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Elf iskustvo, iz takodje pouzdanog izvora, tvrdi da je sve sto nije u limenci, takodje falshcina ili bar 90%. A izvini 'di ima ELF za motoe? :lol:

Kol'ko ja znam (a uzmi u obzir da dosta toga i ne znam kao novajlija u svetu motorciklista), zasad samo na ELF-ovom sajtu.

Nego, imam tetku u Parizu (pa ipak me je uvek nesto mrzelo da odem i vidim taj grad (sto nema veze sa ELF-om)), starija zena, mrzi motore (more mrzi i cigare, odbija da mi donese i kutiju Gitanes-a), 90% vremena izglada otprilike ovako: :x (eeeh, tako mi izgleda i veci deo familije ... Kakve "siledzije"!), al' ako bas navalim mozda bi i donela koju kanticu.

Pozdrav

Mik

Kontaktirao sam ELF e-mailom, trazio adrese njihovih prodavnica u Parizu (i ponavljam: u Parizu), a oni meni ovo:

----------------------------------------------------------------------

You can contact a Serbian company regarding ELF products:

PROFACO d.o.o.

Lenjinov Bulevar 10 Z/IV, 11070 Novi Beograd

Tel: 381-311-36-82

e-mail: profaco@scnet.yu

Best regards

Gábor HORVÁTH

----------------------------------------------------------------------

Na toj adresi zvuce uljudno i usluzno (sto opet u smislu kvaliteta i garancije da je proizvod originalan nista ne znaci - to je samo korespodentkinja) nude ulja za motorcikle, a antifriz zasad nemaju zbog stalnih fluktuacija njegove cene.

Ali ako nastupimo sa zeljom organizovano, preko klubova ili jos prakticnije po vrsti materijala od kojeg je motor (npr. imaju poseban antifriziz za motore od aluminijumskih legura, a to bi trebalo da su svi "R"-ovi), mozda bi mogli da nabave.

(Potsecanje: antifriz se menja svake 2 godine. Do dve godine ima antikorozivna svojstva, a posle 2 godine postaje agresivan.)

E sad, kako cemo?

Mik (064/3295-208)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Slobodno moj prijatelju koristi onaj najjeftiniji antifriz. Nemoj da bacas pare na neke "specijalne" antifrize za motocikle. Ovde u USA svi koriste iste antifrize koje koriste i u automobilima i niko nema nikakvih problema. Ja znam da u Srbiji ima mnogo problema sa fals uljem i ostalim proizvodima ali nemoj te da nasedate na te price o specijalnim antifrizima i slicno. Pokusacu da nadjem clanak o vrsti i kvalitetu ulja i koja ulja se mogu bezbedno koristiti u moto motorima.

Inace ja sm kupovao neka ulja kod sets kaplara u nekoj maloj radnji Auto-Grk i bio sam jako zadovoljan. Tip se razume u motore.

Evo ga clanak:

http://www.xs11.com/stories/mcnoil94.htm

... uuu, pa tu ima da se cita ... :?

Hvala ti mnogo! Mislio sam da je trik u nekim inhibitorima korozije koji se dodaju zavisno od materijala bloka.

Jos jednom hvala.

Mik

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ciao svima.AGIP original,uvezen iz italije,ceo program,izvolite :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja