Jump to content

Moto Zajednica

Norton?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 564 postova

U Moto Puls katalogu za 2008. godinu , u delu zvanom EGZOTIKA, video sam jedan Norton model motocikla, zanima me da li ta slavna Britanska firma jos uvek funkcionise i proizvodi, ili ne, a ako ne, da li mozda ima naznaka o pocetk proizvodnje...?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ukratko, fabrika je propala, ostalo je ime. Pravo na koriscenje imena kupila je jedna americka firma.

Prije dvije godine izasli su sa prototipom, mislim da je od ove godine pocela prodaja.

• Ne silazi, 5552 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Norton je bio jako uspesan na moto trkama 50-60tih. Narocito sa modelom Manx 500. Jedan od poslednjih bas popularnih modela je bio Commando 750/850. Tokom 80-ih se proizvodio Commander sa rotacionim Wankel motorom.

post-1943-12879002175143_thumb.gif

post-1943-12879002175668_thumb.gif

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Jel može slika tog Wankel modela ako nije problem?

Pre par godina, 2002-2003 otprilike, pojavio se na berzi u Djušinoj lik sa tim Nortonom s wankel agregatom, kako sad vidim, Interpol model. Lik je bio, čini mi se, Danac(ili tako nešto) i bio je pripadnik neke vojne grupacije, a posedovao je lep plavi komad bez ijedne oznake. Ima li nekih podataka o tom modelu, specifikacija , performanse i sl...?

• Drug član, 4417 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Koliko ja znam to oko prava jos nije sredjeno jer na istocnoj obali USA jedni prave chopera sa istim imenom ,a ovi na zapadau prave ono sto si video u magazinu.Ja sma ga video uzivo kad sam se trkao u Portlandu,drzava oregon.Lepo izgleda ali nema buducnost.Pre cetiri godine je pocetna cena bila $17.000 US ako se ne varam,taka preko $20,000CND sto je mnogo.U UK se rade ali samo s vankel motorom za trke i to jedan ili dva godisnje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja