Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• Drug član, 4742 postova

Можда је питање без везе али дали ми можете дати инфо - колико коштају код вас предње плочице за Педу тек 250(у € ако није проблем)? Унапред хвала.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Peda Tek250
On 11. 11. 2023. at 17:35, Maximus123 je napisao:

Ljudi, može mala pomoć? 

Pošto ide zima i kraj sezone, nemam garažu, Pedu ću staviti kući ispod stepeništa za zaštitu od kiše/snijega i pokriti ceradom + šatorskim krilu. Stajaće na moto-standu. 

E sad, što se tiče akumulatora, šta je najbolje rješenje? U servisu mi je majstor rekao da motor zimi nekada palim i držim tako par minuta. Na netu sam naletio na info da je dobra stvar povremeno punjenje akumulatora eksternim ručnim punjačima (cijene su im cca 70$ na Amazonu).

Pošto mi je ovo prva moto sezona i prva zima, dajte neki savjet, kako sačuvati akumulator, kako najbolje postupiti ovih par mjeseci dok se motor ne vozi? 

Ja sam proslu zimu akumulator skinuo i drzao unutra i par puta dopunio sa obicnim punjacem(mislim da dva puta). Kad je doslo lepo vreme upalio je bez problema.

@mikilesje ti je dobro objasnio za akumulator sa leve strane ispod plastika je,imas neki nosac cini mi se kljuc 10 ili 13 nisam siguran.

Ja sam se nesto utripovao u tu kinesku slavinu dal ce drzati par meseci pa sam skinuo crevo da ne ucuri gorivo u motor, medjutim bilo je sve suvo tkd drzi slavina sasvim ok.

Moj savet ako zelis da sacuvas amortizete i gume, ja sam moj po sredini(ispod motora,masine) digao na jedan obican blok sa jednom drvenom plocom tkd je motor stojao u vazduhu a ne na svojim amortizerima i gumama.

E sad mozda ja malo i preterujem:tras2:

Promenio član Zlajo91

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250
Pre 1 sat, Zlajo91 je napisao:

Ja sam proslu zimu akumulator skinuo i drzao unutra i par puta dopunio sa obicnim punjacem(mislim da dva puta). Kad je doslo lepo vreme upalio je bez problema.

@mikilesje ti je dobro objasnio za akumulator sa leve strane ispod plastika je,imas neki nosac cini mi se kljuc 10 ili 13 nisam siguran.

Ja sam se nesto utripovao u tu kinesku slavinu dal ce drzati par meseci pa sam skinuo crevo da ne ucuri gorivo u motor, medjutim bilo je sve suvo tkd drzi slavina sasvim ok.

Moj savet ako zelis da sacuvas amortizete i gume, ja sam moj po sredini(ispod motora,masine) digao na jedan obican blok sa jednom drvenom plocom tkd je motor stojao u vazduhu a ne na svojim amortizerima i gumama.

E sad mozda ja malo i preterujem:tras2:

Не претерујеш уопште што се тиче подизања мотора током зиме. Увек се препоручује да мотор стоји на централном штендеру, и то у нешто мањој мери из разлога које си поменуо, а превасходно да би уље у машини целом запремином лежало по картеру, јер када стоји на бочној ножици уље потапа семеринг(е) услед чега они брже пропадају јер су гумени.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 62 postova
Pre 21 sati, mikilesje je napisao:

Не претерујеш уопште што се тиче подизања мотора током зиме. Увек се препоручује да мотор стоји на централном штендеру, и то у нешто мањој мери из разлога које си поменуо, а превасходно да би уље у машини целом запремином лежало по картеру, јер када стоји на бочној ножици уље потапа семеринг(е) услед чега они брже пропадају јер су гумени.

Pa da posto nas motor nema centralni stender i blok radi posao:jee:

Pre 21 sati, Rade koenig je napisao:

Ja ne znam o cemu pricate. Ne silazi. Sa motora ni zimi ni leti. Kramponke svakako bar iz sprdnje ce pasti var 2-3 voznje mesecno:na_glavi:

Uff ne znam sta da ti kazem.. Ja sam se prosle godine dva puta tako smrzao da sam poceo izbegavati voznje kad je zimsko doba. Ali podrzavam, sto bi rekli nemci nema zime samo lose odece:tras2:

• Podržavam 1

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250
Pre 14 sati, Zlajo91 je napisao:

Pa da posto nas motor nema centralni stender i blok radi posao:jee:

Гајбицу од пива окренеш наопако, оригинал упада :takoje:

• Hvala 1

• U prolazu, 62 postova
Pre 9 sati, cezarpa je napisao:

Nismo svi isti,neko vozi iz uzivanja,neko iz potrebe.

Bravo,ovo si totalno upravu. Ja sam vise ovaj prvi:na_glavi:

Pre 9 sati, mikilesje je napisao:

Гајбицу од пива окренеш наопако, оригинал упада :takoje:

E nisam siguran, ja imam onu metalnu zastitu:jee:

Promenio član Zlajo91

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Peda Tek 125 2022.
On 12. 11. 2023. at 18:15, Krokodilo je napisao:

Можда је питање без везе али дали ми можете дати инфо - колико коштају код вас предње плочице за Педу тек 250(у € ако није проблем)? Унапред хвала.

Pozdrav, nisam siguran da li je isto za 125 i 250 (verovatno je isto), ali za 125 su pločice i čeljusti iste kao od Honde CBR125R. Pločice sam uzeo neke kao kvalitetnije za Hondu.

Link: https://motodelovi.com/shop/221-s3-goldfren-kocione-plocice/

Uradio sam još dosta stvari na Pedi, kada skroz završim sve napraviću još jedan post kao i pre sa dosta informacija.

• Drug član, 4742 postova
Pozdrav, nisam siguran da li je isto za 125 i 250 (verovatno je isto), ali za 125 su pločice i čeljusti iste kao od Honde CBR125R. Pločice sam uzeo neke kao kvalitetnije za Hondu.

Link: https://motodelovi.com/shop/221-s3-goldfren-kocione-plocice/

Uradio sam još dosta stvari na Pedi, kada skroz završim sve napraviću još jedan post kao i pre sa dosta informacija.
Хвала на одговору, ја изгубио наду. Зашто сам питао, због упореџења. Код нас су кинеске плочице 25€(код увозника), безобразлук невиџени. За мање од тога сам купио Феродо платинум, хвала још једном

• Podržavam 1

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400
On 17. 11. 2023. at 8:55, cezarpa je napisao:

Nismo svi isti,neko vozi iz uzivanja,neko iz potrebe.

Vozim iz uživanja. Ali kad treba nesto u centru, veruj pre bih se smrzo nego bio u kolonama 2 sata. Uzdravlje 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova

Kakvo je iskustvo vlasnika sa nabavkom rezervnih delova za tek 250? U jednom servisu su mi rekli da je bas problem za nabavku jer ne postoji nikakav katalog delova za pedu.

• U prolazu, 16 postova
Pre 2 sati, cvelei je napisao:

Kakvo je iskustvo vlasnika sa nabavkom rezervnih delova za tek 250? U jednom servisu su mi rekli da je bas problem za nabavku jer ne postoji nikakav katalog delova za pedu.

Ima katalog na njihovom sajtu, nemaju baš svi delovi, ali ima bar ono osnovno. Ako zoveš ove iz Pede, od toga verovatno nema ništa u slučaju da deo nije u katalogu. Ja kad sam zvao i pitao za semering koji se nalazi kod prednjeg lančanika čovek mi reče "druže ne znam ja šta je to, evo ti broj pa pošalji dimenzije i ime dela na viber" 😂 Neke delove možeš nabaviti od drugih proizvođača.

• U prolazu, 21 postova

U jednom servisu u Nisu su mi rekli da im pedini katalozi nisu dostupni i da je muka ziva naci delove.

Mada koliko mi se cini prateci ovu temu da dosta delova odgovara od nekih hondinih modela.

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Yamaha MT07 2024

Prilikom terenske vožnje, kilometar sat je prestao da radi. Svetli,radi ali ne pokazuje brzinu, konstantno 0km/h. Da li je neko imao problema sa tim? Da li je do kontakta ili do puža?

• U prolazu, 16 postova
Pre 4 sati, Milojevic_99 je napisao:

Prilikom terenske vožnje, kilometar sat je prestao da radi. Svetli,radi ali ne pokazuje brzinu, konstantno 0km/h. Da li je neko imao problema sa tim? Da li je do kontakta ili do puža?

Meni je u jednom momentu prestao da radi brzinomer, ostalo je sve radilo. Naručio sam novi pinjon, ali dok je on stigao sat se sam popravio. Tako da nisam ništa menjao i još uvek radi. Kod mene je verovatno pinjon problematičan jer sam sve žice i priključke pregledao i testirao i nije bilo problema.

• U prolazu, 62 postova
On 5. 12. 2023. at 11:19, Milojevic_99 je napisao:

Proveri da ti se nije prekinuo kabel on ti ide pored točka. Pričam ti zato što sam ja primetio kod mene da se nažuljao na točak ali sam primetio na vreme pa ga malo "dotegao" izvlačenjem kabla na gore a oštetio se malo bužir od kabla to sam ozolovao.

Pazi samo kod dotezanja na rad vila da ne bi pretegao i da pukne kod rada amortizera

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Peda Pro XT 125

Pozdrav ljudi drug ima tek 125 zadovoljan je istim. Vidim da i vi pisete ovde o 125 i 250 verziji vec duze vreme. Ja sam se opredelio za pro xt 125 iako me je cale nabedjivao da je tek bolji. Jedna stvar samo motor nece da upali kad mu je spustena nozica pa reko da pitam dal je neko ovde probao da isljuci taj senzor volim da pre nego sto se vozim dok obucem opremu i slicno upalim motor da protera ulje i zagreje se a da ne moram da sedim na njega pa reko da pitam ima li ko resenje za to ovde. Pozdrav.

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 33 minuta, kverpi je napisao:

Pozdrav ljudi drug ima tek 125 zadovoljan je istim. Vidim da i vi pisete ovde o 125 i 250 verziji vec duze vreme. Ja sam se opredelio za pro xt 125 iako me je cale nabedjivao da je tek bolji. Jedna stvar samo motor nece da upali kad mu je spustena nozica pa reko da pitam dal je neko ovde probao da isljuci taj senzor volim da pre nego sto se vozim dok obucem opremu i slicno upalim motor da protera ulje i zagreje se a da ne moram da sedim na njega pa reko da pitam ima li ko resenje za to ovde. Pozdrav.

Imao moj sinovac i iskljucio taj dzek iz istog razloga kao i ti.Nikakav problem samo nemoj zaboraviti da podignes nozicu kad sednes na motor.

• moto merkat °°, 4876 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

@kverpi ne iskljucuj ni slucajno, nadji sistem da ga naslonis dok se zagreva, zbog te nozice su neke kolege izgubile glavu.

@ivica744 uz svo duzno postovanje prvenstveno staza na motoru, ovo ti nikako nije dobar savet! 

• Podržavam 4

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Peda Pro XT 125

Znam hvala na napomeni video sam kod drugara koji nista nije vozio pre 125. Meni moji nisu hteli da daju 125 pre nego sto godinu dana odvozam svog apn. Znam za to i desilo mi se na apn znam koja je boljka.

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 10 sati, bdada je napisao:

@kverpi ne iskljucuj ni slucajno, nadji sistem da ga naslonis dok se zagreva, zbog te nozice su neke kolege izgubile glavu.

@ivica744 uz svo duzno postovanje prvenstveno staza na motoru, ovo ti nikako nije dobar savet! 

Znam.da nije imalo pametno ali tom motoru treba jako dugo da  se ugreje da bi mogao da se vozi,a kod mene je dvoriste takvo da je nemoguce izaci iz njega sa spustenom copavom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja