Jump to content

Moto Zajednica

Milojevic_99

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Jagodina
  • Motocikl
    Peda tek 125

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Milojevic_99's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Nema potrebe za merenje vremena po krivinama. Ali je zadovoljavajuće da u preticanju ne zafali snage, takođe i da može ponekad i da se nagazi.. QJ ima jako lep i pristojan zvuk što sam mogao primetiti na sajmu. I dizajn su mu jako popravili.. EDIT: Koja ti je putna brzina na QJ, znači da ne umara?
  2. Više sam nekako naklonjen novim stvarima, jer od prvog dana znam šta i kako. Ali svakako, videću u tom slučaju Tracera 7 ako mogu naći dobar primerak. Baš dugo gledam ozbiljnije mašine, ali baš je nešto jadan izbor novih. Preovladavaju ove skoro novopečene marke Voge, QjMotors, CFMotoi ostali.. Kad sam video da je Peda izbacio nov adventure model od 400kubika koji košta 5700€ .. No, vratimo se temi. Nisam bio u prilici da provozam Tracer 7, da li mu zafali snage u vožnji?
  3. Imam i MZ 251 sa 9.000km prvi vlasnik, 2t mašina kako to ide. Takođe sam imao i Apriliu Leonardo 300 koja stvarno povlači. Nisam recimo početnik, ali nisam dublje zalazio u to. 125icu sam uzeo isključivo zbog potrošnje 2-3l/100km za grad. Jer moja insignia 2.0 2014 suče do 9 10l u gradu...... Samim tim sam polako i počeo da ulazim u svet motora i da me privlači na duže staze, takođe i lepša polovina više voli da 'putujemo' motorom nego autom.. Znam šta je MT09 i kakva je to agresivnost, bez razmišljanja bih uzeo ovaj model za 2024 sa unapređenjim vešanjem i sitnim izmenama. Samo me buni udobnost za suvozača.... EDIT: Što se tiče ovog dela da na tracera neću ni pomišljati. Da, u pravu si. Na sajmu je Tracer bio odmah iza. Samo sam bacio pogled i nastavio sa divljenjem MT devetki... Upravo tako, to sam i mogao da primetim prilikom probanja na sajmu ove godine... jako kratko.. doduše i devojka ima 178cm i 50kg. Skoro pa odgovara, ali opet znak pitanja...
  4. Pozdrav drugari, nov sam u svetu motora. Nakon nekih 5000km za prošlu sezonu mojom 125icom došlo je vreme uzeti novu i ozbiljniju mašinu. Dakle, razmišljam između Tracera7 i MT09, pre svega motor bih koristio za neke (pri)gradske uslove i vikendom za putovanja do nekih 500km recimo. Jedan dobar deo vožnje bih vozio sa suvozačem, lepšom polovinom. Stvar koja me odbija od MT09 je ta da mi se čini da je malo neudoban za duža putovanja za suvozača, zato sam uzeo u obzir Tracer 7, jer za Tracer9 mi je mnogo za izdvojiti 14-15000€. Kada bih izdvajao toliki novac za motor, radije bih uzeo nekog GS-a polovnog. Ali u ovoj slučaju uzeo bih isključivo nov motor. Ja imam 179cm i nekih 85kg. Želeo bih da čujem mišljenje iskusnijih bajkera na ovu temu. Naravno i predlozi dolaze u obzir.
  5. Prilikom terenske vožnje, kilometar sat je prestao da radi. Svetli,radi ali ne pokazuje brzinu, konstantno 0km/h. Da li je neko imao problema sa tim? Da li je do kontakta ili do puža?
  6. Je l sipa neko bmb100 u svog Teka? Kakva su iskustva? Da li šteti?
  7. Da li je neko možda upućen ima li tek 125 nekih blokada?
  8. Kada smo kod lanca. Nakon pređenih 1000km, čini mi se da se lanac prilično otegao. Gornji deo lanca dodiruje ram. Šta je za činiti? Zahtevati od servisa da na servisu pritegnu lanac ili šta drugo? EDIT: lanac sam podmazivao Wurth Multi sprejem
  9. Da li još neko ima problem sa menjačem, kad treba iznenada da se vrati iz 6 u 1. Pa do 3. Ide nekako ali ispod 3. Mora za svaku na kvacilo da se secne?
  10. Pošto je zamena auspuha na ovom motoru malo bespotrebno ulaganje na ovom motoru jer ne možeš dobiti ništa na snazi sem na zvuku. Da li bi imalo uticaja bušenje kraja auspuha na zvuk? Po 3 4 rupice po auspuhu?
  11. Zanima me da li može da se stavi manji lančanik da bi se brzine malo produžile? Na TEK 125? I gde ga naći?
  12. Da li Peda Tek 125 ima fabricke blokade, da li se neko pozabavio time?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja