Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Jos uvek nisam isao na servis, treba da idem u toku nedelje. Kada sam zakazivao servis, serviser mi je rekao da ne menja filter, to mi je bilo cudno pa sam zbog toga pitao vas na forumu kako je bilo u vasem slucaju... Rado bih odradio sve sam kako treba, ali zbog garancije ne mogu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Peda tek 250

Ide zima da li ce da bude lepo Ili lose vreme pitanje je. Kako se vi spremate za zimu ? I koje sve mere preduzimate ? Gde ostavljate motor,Jel ga palite svremena na vreme, Jel ostavljate pun rezervoar itd itd... 

• U prolazu, 25 postova
pre 28 minuta, mikilesje je napisao:

Tek pro 24ks (od 2024.godine), običan 17ks

Ja sam mislio da je pro kad ima opremu ono kofere i to. A koja je razlika bila u ceni izmedju pro i obicnog....

Promenio član Walter22 e

• U prolazu, 11 postova
On 17. 9. 2024. at 15:01, ivica744 je napisao:

Evo i kako izgleda na motoru 

IMG_20240917_144610.jpg

Jel se ponasa bolje na cesti, sa originalnim gumama bas zna tresti preko 90, da li je osjetna razlika ? 

• U prolazu, 6 postova

Zdravo svima.

Čistio sam lanac danas, i izvalio da imam lufta u zadnjem lančaniku. Može da se pomera napred nazad po 1cm. Jel to normalno ili je otišla ona guma izmedju lančanika i točka?

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 18 sati, Solee je napisao:

Jel se ponasa bolje na cesti, sa originalnim gumama bas zna tresti preko 90, da li je osjetna razlika ? 

To je motor od sinovca,ponekad ga provozam.Sa fabrickima kliza u krivinama i trese,sa ovima normalno vozis jer ne ide van asvalta.

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli
18 hours ago, darkomtr said:

Zdravo svima.

Čistio sam lanac danas, i izvalio da imam lufta u zadnjem lančaniku. Može da se pomera napred nazad po 1cm. Jel to normalno ili je otišla ona guma izmedju lančanika i točka?

Ispravite me ako gresim,to je preveliki luft.Koliko se secam samo koliko se stisne guma toliko moze da mrda.A to je skoro nista.

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Nemam

Pozdrav svima. U dilemi sam koji motocikl da uzmem kao prvi. 

Gledao sam CBR 125R koji mi se sviđao još pre par godina ali sam video da su cene dosta porasle i teško ih je naći u dobrom stanju. 

Video sam i da Peda ima nove modele koji su dosta slični sa cenom koju ima japanac star 20 godina. 

Istraživanjem sam došao do toga da ću Pedu lakše prodati i dobiti nov motor ali ono što me najviše odbija kod tog motora jeste ime, što se radi o kineskom motoru i ne znam kakav je kvalitet. 

U suštini tražim motor od 125 do 250 kubika. Najviše volim sportske motocikle ali sobzirom da bi mi to bio prvi motor i manje kubikaže. Tip motora mi nije toliko bitan.

Bitna mi je najviše pouzdanost jer bi sa njim i dostave radio. Prelazio bi od 4.000 do 5.000 km mesečno. 

Na motoru bi se zadržao od 15.000 do 20.000 km posle toga bi kupio jači. 

Da li možda imate neki predlog samo da nije skuter, električni i dvotaktni motor?

Tražim motor do 2.000e. Znam da ima CBR 125 za te pare ali ne zna da li je najbolji izbor. 

• Drug član, 1867 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Dušan PN pa verovatno si i sam prelistao temu čim ovde pitaš, i znaš sve o motoru (Peda Tek 250).
Ne znam odakle to da ćeš ga lakše prodati od japanca, zavisi od cene itd.
Razmotri i polovne sa par hiljada km.  Ako planiraš da ga prodaš za pola godine možda ti je to i bolji izbor, manje ćeš izgubiti. U cenu novog uračunaj registraciju i prvi servis, polovan je možda dugo registrovan.
Već duže vreme viđam dostavljače po Nišu na ovim motorima, sigurno ih ima nekoliko, verovatno im odgovara.

Ali na kraju krajeva - pošto motor uzimaš na kratak period i za posao - najbolje je da sve staviš na papir i vidiš - jer verujem da ti je finansijska isplativost vrlo bitna.
Dakle u tabelu po modelu - registracija, potrošnja goriva, cena malog servisa i na koliko se radi , i na kraju za koliko misliš da ga prodaš. I samo će ti se kasti :)
Srećno!

• U prolazu, 32 postova
pre 24 minuta, živke je napisao:

@Dušan PN pa verovatno si i sam prelistao temu čim ovde pitaš, i znaš sve o motoru (Peda Tek 250).
Ne znam odakle to da ćeš ga lakše prodati od japanca, zavisi od cene itd.
Razmotri i polovne sa par hiljada km.  Ako planiraš da ga prodaš za pola godine možda ti je to i bolji izbor, manje ćeš izgubiti. U cenu novog uračunaj registraciju i prvi servis, polovan je možda dugo registrovan.
Već duže vreme viđam dostavljače po Nišu na ovim motorima, sigurno ih ima nekoliko, verovatno im odgovara.

Ali na kraju krajeva - pošto motor uzimaš na kratak period i za posao - najbolje je da sve staviš na papir i vidiš - jer verujem da ti je finansijska isplativost vrlo bitna.
Dakle u tabelu po modelu - registracija, potrošnja goriva, cena malog servisa i na koliko se radi , i na kraju za koliko misliš da ga prodaš. I samo će ti se kasti :)
Srećno!

Više sam se fokusirao na Tek 125 sve do danas dok nisam video na YT da jedan lik putuje sa Tek 250 i prešao je 30.000+ km. Pre toga sam Tek 250 izbacio iz opcije jer sam čuo da je mašina od 125 samo sa većim klipom i cilindrom, pa je sklon pregrevanju. 

U PN jedan lik ima Tek 125 kubika i zadovoljan je ali je prešao tek 2.000km. U BG sam upoznao lika koji vozi 250 za dostave, takođe je zadovoljan ali isto nešto malo kilometražu ima. 

Finansijska isplativost mi nije previše bitna i koliko motor troši sve dok mogu sa njim da radim. Jer ako mi više stoji kod majstora nego što ga vozim. Onda mi trošak za popravku najmanji problem. Problem mi je što u tom trenutku ne mogu da radim i da zarađujem. 

Može na motor da mi ide i 1500e na mesečnom nivou sa servisima i gorivom nebi mi bio problem sve dok sa njim mogu da radim.

A toliko ne verujem ni litra da može da potroši. 

Bitna mi je pouzdanost i brza prodaja. 

Što se tiče prodaje i ako bi ga održavao redovno i trudio se da ostane u stanju kakav sam ga uzeo. Prodao bi ga bar za 500 e manje nego što sam ga kupio. Što zbog brže prodaje, što zbog toga što je korišćen i za dostave. 

Sada razmišljam o Tek 250. Međutim ne znam kako se mašina pokazala.  

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250

Dobri oba za dostavu, nema greske sa tim agregatima. 125 malo manje trosi i malo slabije ide, mozda bolji izbor za BG 250

• Hvala 1

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 4 sati, Dušan PN je napisao:

Jer ako mi više stoji kod majstora nego što ga vozim.

Kvarovi: za godinu dana presao 14.000+ km,juce procurilo crevce od goriva i na 10.000 zamenjen lanac.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 32 postova
On 8. 10. 2024. at 15:42, živke je napisao:

Hvala svima na odgovorima. Olakšali ste mi izbor. 90% uzimam Tek 250. 

Još jedno pitanje. Planiramo otac, brat, drugar i ja da idemo u Italiju sledeće godine da gledamo MotoGP.

Međutim drugar, brat i ja imamo probne dozvole (punu A kategoriju). 

Da li smemo da vozimo van države? 

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Peda Tek 125 2022.
Pre 16 sati, Dušan PN je napisao:

Hvala svima na odgovorima. Olakšali ste mi izbor. 90% uzimam Tek 250. 

Još jedno pitanje. Planiramo otac, brat, drugar i ja da idemo u Italiju sledeće godine da gledamo MotoGP.

Međutim drugar, brat i ja imamo probne dozvole (punu A kategoriju). 

Da li smemo da vozimo van države? 

Ne. Sa nasom probnom sme da se vozi u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

• U prolazu, 3 postova

Prešao sam 900 km na Peda Tek 250, uredno odradio prvi servis na 300 km i stvarno nisam imao nikakvih problema do danas.
Danas sam napravio jednu brdsku turu i nekoliko puta mi se desio problem sa kvačilom.
U blagoj uzbrdici dajem lagano gas, puštam kvačilo, ali ono ne hvata. Tek na krajnjoj poziciji kvačilo naglo uklopi i motor se ugasi. Nekad se desi da kvačilo uopšte ne hvata kada ga pustim.
Tako par puta stisnem kvačilo, palim-gasim motor i odjednom proradi kako treba, i sve radi savršeno jedno vrijeme.
Inače, kvačilo radi vrhunski, stvarno je motor lagan za krenuti, čak i na većim uzbrdicama. Međutim, ovo mi se danas dva puta desilo, pa ne znam šta bi mogao biti uzrok ovom problemu?
Sajla kvačila je ispravno podešena, ulja ima dovoljno...
Da li je neko imao ovaj problem?

• Drug član, 4739 postova

Сервис на 300 км је тешка глупост, ја то прескачем. Логично је сервис на 500, па на сваких 1500. Око уља 10 - 40 евентуално 10 - 50 или 10 - 60 на велике летње вручине. 15 или 20 као доња вредност на нови агрегат може да донесе овакав проблем док се уље не разбије мада могуч је и други проблем. Офроуд не воли баш много коришчења квачила, чисто да знаш. Пробај исту туру са минималном употребом истог, шалтај без квачила само брзо и отсечно. Квачило само кад из лера убацујеш у прву и полазиш из места.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli

Los kvalitet kvacila,mislim da gustina ulja nema puno udela.Desilo mu se na ugrejan motor.Kad je gusto hoce da slabo odvaja,njemu je ostalo stisnuto.

• Drug član, 4739 postova

Од трења повеча се температура и опруге на квачилу "изгубе снагу" и ето белаја.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 8 postova

Danas mi se desilo da je procurelo crevo hladnjaka, motor presao oko 500km ukupno...
Citao sam na forumu da se ovo i drugima desavalo, lose su pertlovali ova creva...

Crevo hladnjaka.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja