Jump to content

Moto Zajednica

da li i vi ovo radite?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 142 postova

Jednom sam bajsom prosao kroz " rano " crveno > znam, ne postoji rano ili kasno crveno....< i to ce biti zadnji put za tako nesto.

Kod nove Deltine zgrade, iz pravca Arene, ma ni sekund posto se upalilo, prolazim i lik u kolima iz pravca SC me omasio za oko 4-5 metara sa sigurno dobrih 60-70.

Doa sada sam provalio da su semafori tako ustelovani da kroz semafor kroz koji sam ja prasao se cim se upali crveno, na drugom ( kroz koji je lik prosao ) se momentalno pali zuto za prolaz vozila.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Samo ako ne pocrveni previse  ;D, ali da stanem na crveno, pogledam levo pa desno,pa krenem, to nikako.

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Jesam jednom pre par godina. Vracam se sa fudbala oko 1h posle ponoci. Biciklom. Nailazim na raskrsnicu, i nigde nikoga a meni crveno. Iprodjem ja tako i dalje nigde nikoga. Posle 100m cujem stize me jedan auto. Ja se okrenuh i imam sta da vidim. Policijski auto usporava, cika otvara prozor i kaze da stanem sa strane. Prica; sto si prosao kroz crveno, gde si bio, gde ti je licna karta (nemas je!), nemoj vise nikada... Covek je  sto posto bio u pravu . Od tada ne prolazim ni na zeleno  ;D.

Savet za ove koji vole da prolaze kroz crveno autom. Neka probaju par puta biciklom da to urade, pa ako i dalje imaju zelju (ili budu mogli), neka nastave sa time.

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Honda VT500C

Pre par godina sam, a da to nisam ni primetio, ladno prosao usred crvenog. Kako smo se svadjali u kolima i moja zena je to kasno primetila. Inace ima obicaj da vice CRVENO! CRVENO!, kad joj se ucini da ta mala, nebitna, trivijalna informacija ne dopire do mog mozga. Patrola koja je tu negde bila, zaustavila me je uz upotrebu sirene i rotacije posle par stotina metara. Bio sam malo rastrojen tih dana pa sam zaboravio novcanik kod kuce, tj u datom trenutku nisam imao nikakve papire ni za sebe ni za kola. Srecom, to su bili ljudi iz lokalnog sup-a i uz pozivanje na par njihovih nadredjenih, nekako se izvukoh.

Uprkos ove neprijatnosti, trudim se maksimalno da ispostujem semafore i prvenstva prolaza.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

evo pisem najiskrenije,posao sam sa posla kuci idem centrom,nesto diskutujemo ja i cale, crveno ja peti,sesti u koloni,zeleno ja krenem i oni otisli,dolazi u susret peugeot 406 cupe budzevina, ja gledam poceo sam da balavim koliko je auto zestok i koliko izgleda mocno, cale kaze bre ti prolazis kroz crveno ja bacim pogled ka semaforu i samo sam video crveno ali sam vec preso, i je...a sta da kazem desilo se,inace raskrsnica je kao na T, ja sam isao pravo a sa leve strane mi je ostala raskrsnica ,tako da sa desne nije mogo nikom da dodje, eto kako se desava ,i ako mi nije bila namera da prodjem prosao sam

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

Par puta kolima jesam, svesno. Ali nikad na raskrsnici, vec na onim semaforima shto ih recimo postave na sredini neke ulice, malo nelogicno.. A i to samo par puta u gluvo doba noci kad sam zurio, i kad u vidokrugu nije bilo zive dushe. I naravno svaki put maksimalno oprezno i polako.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

prosao jedanput ali nisam video da u opste postoji semafor nebi ni znao da sam prosao kroz crveno da me marsovci nisu zaustavili i kaze prosao si kroz crveno ja kazem pa gde on mi pokaze semafor ,a ja ga u poste nisam  video

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Probaj u Italiji da stojiš na crvenom ako nema automobila i pešaka sa strane, ima iza tebe da sviraju i psuju kao motorista kad mu taksi napravi polukružno na punoj  ;D ;D ;D ;D

Ja prolazim na crveno na mestima na kojima stručnjaci još nisu stigli da stave uslovno zeleno a zdrav razum i uslovi na putu tako nalažu. Naravno dooobro otvorim oči ...

• Ne silazi, 5597 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Nikad u zivotu svesno ne prolazim na crveno. U nekim zemljama mozes za tako nesto da zaradis i psihijatra. Mada, desavalo se da u hvatanju zutog, upali se crveno.

• Svrati ponekad, 140 postova

Danas sam zakljucio da se to uci u auto skoli.

Semafor u J.Gagarina auto skola cigra,devojka vozi pored nje valjda se to naziva instruktor,crveno za vozila zeleno za pesake,lutka usporava skoro da je stala ali nije dodaje gas i nastavlja,za utehu polako skolski i za pohvalu instrukturu.Morao sam da ih stignem i viknuo sam im BRAVO uz aplauz,nasto me onaj na desnom sedistu pogledo popreko.

• Drug član, 1392 postova

Probaj u Italiji da stojiš na crvenom ako nema automobila i pešaka sa strane, ima iza tebe da sviraju i psuju kao motorista kad mu taksi napravi polukružno na punoj  ;D ;D ;D ;D

Ja prolazim na crveno na mestima na kojima stručnjaci još nisu stigli da stave uslovno zeleno a zdrav razum i uslovi na putu tako nalažu. Naravno dooobro otvorim oči ...

zato se meni i svidja novi sad

pored natpisa ulica na svakoj raskrsnici (zasto mi to nemamo kad je grad jos veci i komplikovaniji?)

ako ides stalno desno nikad nigde ne moras da stanes uvek imas uslov  ;D

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Evo, danas sam prošao na bar 5 crvenih i 10 žutih, čisto da se pohvalim, a od banovog brda do centra nisam sišao sa linije i isto tako po čitavom gradu :)

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R1200R DUCATI Streetfighter 1098

Za ekipu koja voli prolaske kroz crveno, preporucio bih grad Moskvu...

Situacija je sledeca, vecina raskrsnica je ogromna...4 ulice sa cca 4 trake  u jednom smeru..

Semafori su sinhronizovani tako da se svima pali zuto u isto vreme..

Racunajte ovako, ako imate ulicu sa 8 traka u jednom smeru, 8 u drugom, 8 levo i 8 desno.. neka je svaka traka po 2,5m sirine (ruske trake su realno  i sire ali ajde..cirka..) to vam je cca 20m.. povrsina preseka raskrsnice je cca 400 m2.. e sada junaci da vidim ko prolazi na crveno...

Ziveo sam u Moskvi dugo, i sada cesto idem zbog posla, pa se svaki put nasmejem kako koce svi sa 100-120 na crvenom svetlu, cak i ekipa u Land Cruiserim-a od po 2,5 t...

Uzgred receno, tako je u vecini ruskih gradova, a da potvrdi ovo je beskonacan broj video snimaka na YouTube-u...

Vecina semafora zadrzava saobracaj na 100sec.. hm..da li je vredno???

Sto se tice skretanja udesno, recimo na delu istocne obale USA gde sam bio, pravilo je da je skretanje udesno na raskrsnici uvek dozvoljeno..pametno ako mene pitate..cak je i UPS kurirska sluzba uvela da svi kamioni za dostavu, gde je moguce, skrecu udesno kako bi ustedeli na gorivu koje se potrosi prilikom stajanja na semaforima... :)

Pozdrav svima i cuvajte se!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

BRE! Citam temu sa zakasnjenjem. Osim Pece, svaka cast care na mnogim postovima, sam se smejao k`o lud na brasno ;D ;D ;D, svi su foliranti, te nikad, te dvaput, ili potencijalne ubice, kao nisam video semafor, itd da ne nabrajam, uvredice se, tema je krajnje ozbiljna iz vrlo prostog razloga: PROLASKOM NA CRVENO SVETLO IZ BILO KOG SLUCAJNOG RAZLOGA MOZETE MOMENTALNO UBITI NEKOGA ILI POGINUTI ILI OBOJE ILI...

Odgovorno tvrdim da za 14 godina voznje,  samo jednom SLUCAJNO prosao na ZUTO svetlo, i doziveo udes sa policajcima koji su malo prestigli zeleni talas u D. Tucovica, i pri tom na sudu nisam ja bio kriv, a namerno verovatno 15000 puta, bez i jedne kazne ili nezgode, iz raznoraznih neopravdivih razloga, uz vrlo prost recept: KAD JE ZELENO ZAMISLI TROUGAO, A KAD JE CRVENO ZAMISLI STOP, u realnosti uglavnom prodjem na pesacke semafore, ili skrenem desno(jebe mi se da li ima uslovno desno kao kod brace amera), naravno posto prvo utvrdim da li mogu da prodjem bezbedno, i da li ima dezurnih pandura koji samo cekaju mentole poput mene da ih oglobe ;D 5,6 puta su me navatali kao ovcu, ali sam mojom ludom logikom uspeo da ih ubedim, da sam savrseno bezbedno prosao, i kunem se da za to nikad nisam platio dinara  ;D ;D ;D, zato sto oni najbolje znaju koliko je opasno slucajno proci na crveno. Kad vas zaustave, slobodno im recite da niste videli da je crveno, cisto sumnjam da ce da se smiluju na bilo koju pricu,ali ako im lepo i ljubazno objasnite da vam se strasno zuri u wc(ili jos bolje tasti ako je imate u kolima/motoru)  :D i da ste prosli maksimalno oprezno, uopste nije nemoguce, da vas puste dok je jos crveno na doticnoj raskrsnici.  ;D ;D ;D

NIKAD SLUCAJNO!!! 

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Kao svez vozac, nakon stecenog samopouzdanja, prolazio sam na crveno jer sam mislio da mi se zuri negde ili je to bilo kasno u noc pa mi je bilo besmisleno da cekam na neke pesake kojih nema. Platio sam cak i nekoliko kazni za ista ta crvena svetla. Onda sam shvatio koliko to nema smisla i koliko nisam u stanju da sebe iskontrolisem a kamoli nekog ili nesto drugo. Zatim sam malo poradio na sebi i danas vozim opusteno, ne nerviraju situacije u saobracaju, jer svako ima svoj put kojim ide. Cuvam se tako sto drzim oci otvorene i trudim se da uzivam koliko je moguce u svakoj voznji. Poslednje kazne koje sam platio su bile za parkiranje.

• U prolazu, 84 postova

Ovi sto se hvale da prolaze kroz crveno nisu bikeri i takvi ljudi su sramota za sve ljude koji vole i zive za motor. Zog takvih mi normalni i primjerni vozaci imamo problema i sa policijom i sa ostalima ucesnicima u saobracaju. U mom klubu (mc msrshal banja luka) takve se stvari sankcionisu izbacivanjem iz kluba, mada je rjetko jer takvi i ne mogu da se uclane. Zao mi sto neduzni ispastaju zbog takvih ljudi. Ko hoce da pogine nek udari u neki zid a ne u nekoga, ili ako vec voli da divlja postoje i za to mjesta. Platis pa divljas po stazi, ja to radim kad zatreba adrenalina.

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Desilo mi se par puta kolima da sam mislio da ću stići na žuto i tako zahvatim crveno, sa motorom jednom na istu foru i znao sam da će se u nedelju popodne pojaviti Murphy marsovac i to se i desilo, izvukao sam se kaznom za nenošenje kacige (koju sam nosio i uvek nosim). Po gradu sam viđao slučajeve da motorista zaobiđe kolonu, pogleda levo - desno i prođe kroz raskrsnicu. Takve slučajeve sam viđao i sa automobilima, uglavnom neki besni, novi... A noću to viđam gotovo redovno, priđu semaforu i prođu... Zato pazim kad prolazim raskrsnicu na zeleno, nikad ne idem prebrzo da ne mogu da se zaustavim, svakakvih budala ima...

Kad sam bio u Atini pre 5 godina, primetio sam da tamo na raskrsnicama obavezno prođe 4-5 automobila (i motora) posle crvenog tako da ovi kojima se pojavi zeleno čekaju dok svi ne skrenu pa tek onda kreću... Jbg, mnogo kola, dugo drže semafori... To je tamo kao nepisano pravilo, niko ne svira...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Crveno,Zeleno,Zuto,....

Meni sve to isto, ja sam daltonista...

:)

Salim se naravno prolazim na crveno kad se zaletim pa vidim da se zuto upalilo i rezon mi kaze da je bezbednije da prodjem kroz crveno nego da naglo kocim na "zebri".

Samo da znate kada se vama upali crveno i ljudima iz naspramne ulice stoji crveno najmanje 3 sekunde posto se upali zuto pa tek zelleno. Tako da je prolazak kroz zuto ili crveno kada ste "na rame" sa semaforom bezbedan ali opet kaznjiv i radite to samo ako je tako bezbednije po vas.

Ako sam vec stao na crveno i vidim da nema nikog na 100km opet cekam. To je vec namerno krshenje zakona i trebalo bi da oderu( po dzepu) svakog ko to uradi.

Naravno da sam prosao kroz cisto crveno 2-3 puta motorom i kolima ali slucajno da nisam ni znao da sam prosao kroz semafor. Jednom taksista zamalo da mi razbije pic*u kod Hale Jezero u KG-u. On se zaleteo a i ja a bila je kisa moglo je svasta da bude.

;DSrecom nije ;D

• Svrati ponekad, 209 postova

Mnogi od vas nisu iskreni ili ne peglaju nikad,ne kazem da treba ici po svaku cenu na crveno ali kada se desi bez posledica pa nije smak sveta, priznajte pola ce vam se oprostiti.Ko prizna greh bice mu oprosteno jevanjelje po luki (n.z. str.234.pas.3).Ljudi profesionalni vozac sam sa svim kategorijama sa dosta km u kamionu ,autu, na motoru i x puta sam presao na crveno NE HVALIM se time ali su okolnosti bile takve .Kad god mogu da stanem ja stanem,sto i drugima predlazem pa zato postoje semafori.

• Svrati ponekad, 438 postova

I ja vazda skrecem desno i tretiram semafor kao da ima uslovna strelica , navika iz USA  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja