Antuljeskov.011 47 Napisano Avgust 7, 2023 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Relativno skoro sam pazario nov motor.Prvih 1000km nisam nista podmazivao niti dirao sa logikom da je podmazan fabricki i da ce ga podmazati ponovo na prvom servisu, sto i jesu uradili.Ali evo 700 i neki km od prvog servisa i cenim da je vreme za podmazivanje.Razmisljam se da uzmem neki od setova za ciscenje i podmazivanje, sad me zanima kakva su iskustva i sta se predlaze? Ipone? Motul? Motorex?Praštajte, nov sam i nikad nisam ovo radio, svaki savet je dobrodošao.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10099 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 1497 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Petrolej za pranje lanca, menjačko ulje za podmazivanje. Jeftina kombinacija sa maksimalnim učinkom. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4267 Napisano Avgust 7, 2023 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan U fabričkim uputstvima za neke motore i piše da se podmazuje sa menjačkim uljem sae90. Čitao sam ovde na forumu da neki koriste i lancol za podmazivanje lanca motorne testere. Uglavnom u podmazivaču. Ja imam onu kanticu sa pipom i s vremena na vreme po kap stavim na svaku kariku. Devedesetku. Sa jedne strane samo, a to posle u vožnji predje svuda gde treba. I gde ne treba,naravno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6382 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 1817 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam shvatio petrolej definitivno za ciscenje. Za podmazivanje je dobar sae90 , jeftin, ali pravi sranje i leti na sve strane. Sprej mozda ne pravi toliko sranje ali kao skuplja varijanta, a koliko skuplja? koliko vam traje jedan sprej i koja je cena? Po mojoj logici lanac je sprejem najbolje podmazivati posle voznje i ostaviti da prenoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ne leti ulje nigde,podmazes uvece i visak se ocedi.Mislim,ne mora ni to,ne treba preterivati sa mackanjem,pa nece ni da se cedi po betonu.To se malo podmaze I ok je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10099 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 1497 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sprej manje prlja motocikl ali je pravi magnet za sve moguće nečistoće pa sam prestao da ga koristim. Ulje mora češće da se nanosi ali zato praktično ne mora da se pere lanac, stalno je čist. Jedino što višak ulja (u mom slučaju) istrese na centralni štender ali se to obriše brzo i lakše je nego prati lanac. Kupio sam Motorex Road Strong sprej, veliki i mali (za putovanje) ali se u praksi ulje bolje pokazalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne leti ulje nigde,podmazes uvece i visak se ocedi.Mislim,ne mora ni to,ne treba preterivati sa mackanjem,pa nece ni da se cedi po betonu.To se malo podmaze I ok je.Lanac nije dobro podmazan ako nema malo i preko kacige ulja Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2573 Napisano Avgust 7, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2640 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćeš uljem da ga podmazuješ po meni najbolji odnos cene i dobijenog je ovaj podmazivač. Ja sam godinama koristio samo sprej i nije mi bilo teško da čistim lanac i prskam. Felna uvek čista, malo baci. Jedino problem na dužim turama je čišćenje i samo se prska sloj na sloj. Zbog toga sam kupio ovu kombinaciju i testirao je pre par meseci na vožnji od 4000km. Bilo je vožnje i po kiši, tu pojačali dozu. Jakoooo malo je bacio na felnu i to malo na kraju dana brisnem maramicom i ćao. Poštovao preporuku za korišćenje 1/4 kruga na 300km po suvom, kiša 1/4 na 150km. Za mene pravi izbor za korektne pare. Postoji i varijanta i sam svoj majstor, koja je jeftinija ali meni je ovo bilo jednostavnije za montažu. Cobrra Nemo 2 automatski podmazivač lanca – Burnout – Moto oprema BURNOUT.RS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 570 Napisano Avgust 7, 2023 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja poslednjih 5k km lancol koristim. Nakapam na cetkicu za zube pa predjem preko lanca. Nisam ga prao za to vreme, samo podmazem opet kad primetim da su rolnice suve. Pre desetak godina kad sam prvi motor kupio i lanac sam lickao cesto. Sad nemam vremena za to, ispostujem ga ovako pa ako mu se ne svidja, jbg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 925 Napisano Avgust 7, 2023 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Lancol? Može neki link? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znas sta je lancol?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Avgust 7, 2023 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćeš uljem da ga podmazuješ po meni najbolji odnos cene i dobijenog je ovaj podmazivač. Ja sam godinama koristio samo sprej i nije mi bilo teško da čistim lanac i prskam. Felna uvek čista, malo baci. Jedino problem na dužim turama je čišćenje i samo se prska sloj na sloj. Zbog toga sam kupio ovu kombinaciju i testirao je pre par meseci na vožnji od 4000km. Bilo je vožnje i po kiši, tu pojačali dozu. Jakoooo malo je bacio na felnu i to malo na kraju dana brisnem maramicom i ćao. Poštovao preporuku za korišćenje 1/4 kruga na 300km po suvom, kiša 1/4 na 150km. Za mene pravi izbor za korektne pare. Postoji i varijanta i sam svoj majstor, koja je jeftinija ali meni je ovo bilo jednostavnije za montažu. Cobrra Nemo 2 automatski podmazivač lanca – Burnout – Moto oprema BURNOUT.RS Video sam ovaj oiler i nije mi po slikama bas najjasnije kako radi. Je l mozes malo da nam priblizis?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 925 Napisano Avgust 7, 2023 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znas sta je lancol?Послато са Redmi Note 8 помоћу ТапатокаLancol za motorne pile, dali ima neki poseban za ove naše lance? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2573 Napisano Avgust 7, 2023 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2640 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno, montiraš ga gde ti je pogodno, napuniš menjačkim uljem i polako zavrćeš poklopac dok se ne pojave prve kapi na lancu. To znači da je cevka napunjena uljem i igra može da počne. Zavrneš poklopac samo 1/4 kruga i ne diraš sledećih 300km. Zavrtanje radiš u toku vožnje da se ulje lepo rasporedi po lancu. Onda opet poklopac zavrneš za 1/4 kruga i tako u krug. Kad je kiša smanjuješ jednu dozu na oko 150km pređenog puta. Promenio Avgust 7, 2023 član ZEMZEM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Lancol za motorne pile, dali ima neki poseban za ove naše lance? Nema, lancol je mozda najljepljiviji od svih ulja, pa ga zato stavljaju na lanacПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Avgust 7, 2023 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sam malo po yt kako se montira scot oiler.Ovaj njihov v system treba da se nakaci na neko vakum crevo na motoru? Koje je to crevo?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 806 Napisano Avgust 7, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi na kom motoru. Na starim karburatorskim se iskoristi prikljucak za sinhronizaciju jednog karburatora, ili ukoliko ima vakumsku slavinu stavi T racna. Na elektronskom ubrizgavanju imas prikljucke za sinhronizaciju klapni, ili vakum za ovo ili ono gde takodje moze T racna. U svakom slucaju reci o kom motoru se radi, da ne nagadjamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6382 Napisano Avgust 8, 2023 Drug član, 1817 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, ZEMZEM je napisao: Jednostavno, montiraš ga gde ti je pogodno, napuniš menjačkim uljem i polako zavrćeš poklopac dok se ne pojave prve kapi na lancu. To znači da je cevka napunjena uljem i igra može da počne. Zavrneš poklopac samo 1/4 kruga i ne diraš sledećih 300km. Zavrtanje radiš u toku vožnje da se ulje lepo rasporedi po lancu. Onda opet poklopac zavrneš za 1/4 kruga i tako u krug. Kad je kiša smanjuješ jednu dozu na oko 150km pređenog puta. Sve u svemu prosto. zavrnes pa jos jednom zavrnes i opet zavrnes i to je to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi na kom motoru. Na starim karburatorskim se iskoristi prikljucak za sinhronizaciju jednog karburatora, ili ukoliko ima vakumsku slavinu stavi T racna. Na elektronskom ubrizgavanju imas prikljucke za sinhronizaciju klapni, ili vakum za ovo ili ono gde takodje moze T racna. U svakom slucaju reci o kom motoru se radi, da ne nagadjamo.Nisam znao da postoje te razlike, pardon. U pitanju je novi transalp xl750.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1028 Napisano Avgust 8, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan @Antuljeskov.011 probaj da pronadjes OVDE svoj motor i trebalo bi da imas detaljno uputstvo EDIT: ovo bi trebalo da je to XL750 Transalp (2023 -) MARKETINGENGINEER.DE XL750 Transalp (2023 -) Promenio Avgust 8, 2023 član rus022 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2648 Napisano Septembar 15, 2023 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.instagram.com/reel/CwsH9qZsHlh/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Septembar 15, 2023 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan U medjuvremenu sam kupio, relativno povoljno, scottoiler, instalirao ga i moram reci da sam za sada prezadovoljan.Ubo sam ga na akciju u Louisu u Beču za 75e.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10524 Napisano Avgust 2 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Moj novi izum za brzo i čisto pozmazivanje lanca, bez brljotine po felni i gumi. Cena koštanja 0 dinara 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
azlatic 117 Napisano Avgust 28 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o uređajima za automatsko čišćenje i podmazivanje lanca, cene se kreću od 13.000 do 40.000 din.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Avgust 28 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o uređajima za automatsko čišćenje i podmazivanje lanca, cene se kreću od 13.000 do 40.000 din.?Ja imam scottoiler vec godinu i nesto dana i generalno sam zadovoljan.Ima svojih mana naravno.Meni najvise smeta to sto ne moze da se izbegne prljanje felne, ali dobro je sto se izuzetno lako pere. Tecnost koja se sipa u scottoiler je istovremeno cistac i podmazivac i vrlo lako se pere na samoualuznoj perionici tako da nije mnogo strasno.Prednost je definitivno to sto sipas tekućinu u rezervoar i ne razmisljas.Jeste znatno skuplja investicija od flase petroleja i flase lancola al opet, meni licno je ovako lakse.Plus sam ja naisao na jako dobar dil u louisu u Beču i uzeo ga za 50e.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...