Jump to content

Moto Zajednica

Trke kod nas?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

Jel kod nas ima neko prvenstvo u motociklizmu il tako nesto, znam da treba puno ulaganja i toga, jaki sponzori za ove malo profesionalnije, ali postoji li nesto gde mogu da se treniraju mladji, vezbaju, takodje da se organizuju neke trke i slicno? nadam se da kontate sta hocu da pitam  :D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 186 postova

Možeš voziti Hoby klasu.To ti je klasa u koju možeš uci sa svojim motorom...al treba ti minimum kožna jakna neke duboke čizme,a za pantalone može i gorotex(mada ako imaš kožu-obavezno nju uzmi),al ako iskukaš ko ja  ;D ;D xexe.. cena ti je oko 4000 dinara,voziš nešto što nije ni trening ni kvalifikacija ni trka...al poenta je da parčići motora lete na sve strane,,,krljačina svugde...ja sam u seno uleteo(ozbiljno) motor mi je bio ko MUSLI  :D :D :D...

Ako to voliš...i imaš pare..idi i probaj...vredi...Jeste skupo,ali vredi...Ima sad to isto što sam ja vozio samo u Septembru...javiću di kad bude bilo pa ako si voljan da ideš...možemo zajedno ići... ;)

Možeš voziti Hoby klasu.To ti je klasa u koju možeš uci sa svojim motorom...al treba ti minimum kožna jakna neke duboke čizme,a za pantalone može i gorotex(mada ako imaš kožu-obavezno nju uzmi),al ako iskukaš ko ja  ;D ;D xexe.. cena ti je oko 4000 dinara,voziš nešto što nije ni trening ni kvalifikacija ni trka...al poenta je da parčići motora lete na sve strane,,,krljačina svugde...ja sam u seno uleteo(ozbiljno) motor mi je bio ko MUSLI  :D :D :D...

Ako to voliš...i imaš pare..idi i probaj...vredi...Jeste skupo,ali vredi...Ima sad to isto što sam ja vozio samo u Septembru...javiću di kad bude bilo pa ako si voljan da ideš...možemo zajedno ići... ;)

E a jel se to ne odrzava redovno, nego samo tako nekad u toku sezone?

E a jel se to ne odrzava redovno, nego samo tako nekad u toku sezone?

Ma jok...ja mislim da je to kad je Batajnica,al ti nisi u obavezi da voziš stalno...usput nisam ti rekao da se vozi dva vremena..tj-voziš dva puta po pola sata...to ti je skoro oko 50 krugova...znači ima da se vozi...

• U prolazu, 84 postova

Na stazi u Zaluzanima se organizuju 2 puta po 2 trke za sampionat BiH otvorenog tipa, sto znaci da se moze prijaviti bilo ko. Pored toga ove godine je organizovana i prva scoot trka sto bi trebalo da se nastavi. Glavna staza je nedavno rekonstruisana i ulozeno je 250 000 eur. pa su i uslovi za voznju daleko bolji. Pored toga u sljedecem periodu se nastoji na realizaciji prosirivanja staze na te ce na najuzem mjestu biti siroka 15 m radi normi za balkansko moto prvenstvo. Moguce je isto tako iznajmiti stazu.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Nije valjda da ides sa zx6 tamo?

Zasto da ne, pa sta ce mu drugo trkacki motor nego za stazu?

Aj videcu jos za to, ne isplati mi se tamo ici sa novim motorom, ne daj Boze da sletim ode u qrac sve.

Tvoj motor je super za igranje po stazi, ne znam cemu oklijevanje, ako budes pazljiv, strpljiv, temeljan u ucenju i uvijek hladne glave (podrazumijeva se da imas svu neophodnu opremu) neces pasti sigurno. A sta ako padnes nedje na cesti, opet ti sve ode, kako ti lijepo kazes, u ku*ac. Nije ti dobra logika, motor koji si kupio je napravljen za to...

A znam, bas zbog motora sam i mislio da idem na stazu, ali posle ove recenice:

al poenta je da parčići motora lete na sve strane,,,krljačina svugde...ja sam u seno uleteo(ozbiljno) motor mi je bio ko MUSLI

sam se zbunio pa otuda moj komentar  :)

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

A brate... i ti bi da idesh na stazu sa r motorom a ne bi da padnesh... mislim samim tim shto ti se ide na stazu ti se verovatno ide iz jednog razloga... da mozesh lepo da se izduvash i da izvucesh pravi maximum iz motora... jednostavno morash biti spreman na pad... pozdrav i srecno!

Neznam, bezveze mi je ovo tvoje misljenje iskreno. Ako negde ne bi trebalo da padnes onda je to po meni staza, jeste da se vozi brzo, ali svaki krug vozis sve brze i ides postepeno, i ne racunas na pad. 8)

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

Pa tebi je mozda bezveze,meni nije... Jel ti mozesh da ulecesh i obarash ga na ulici kao na stazi? Realno je da pogledash trening bilo kojih trka i onda vidish koliko bude padova i izletanja i svega.... a to su profesionalci.... toliko...

• U prolazu, 31 postova

Ne racunas na pad, ali uvek moras biti spreman na njega! Treba znati pasti. .

Na stazi iz kruga u krug ides sve brze i brze, sto kasnije se trudis da kocis, da gadjas teme krivine, da sto pre das gas na izlasku iz iste, svaki krug si sve bolji i bolji, brzi i brzi. .

Pa se onda npr. desi da se prekocis,ne pogodis teme krivine, pa je onda umetnost iscupati se.. Negde gde staza to dozvoljava samo odes presiroko i vratis se, a negde u uskoj krivini ne gine ti da odes u kukuruze  :). .  A da ne govorimo o brojnim proklizavanjima,  o slajdovanju, o ranije dodatom gasu gde nam bezi zadnji tocak i verni konjic hoce da nas zbaci sa sebe. .  

Na stazi smo stalno na limitu, 100% koncentrisani i razmisljamo samo o stazi i njenim krivinama (pravci su tu samo da bi spojili krivine, inace se cela trka odvija u krivinama, ali zato budzimo masine da bi sto pre prosli pravac i stigli do njih:) ), i kako da sto pre izvezemo krug. .

Za takve stvari smo i dosli na stazu! Jednostavno su padovi deo toga. . Neko je rekao: ako ne padnes nikad neces saznati gde je granica (te krivine, staze, i tvojih mogucnosti). Ima istine u tome ;)

Na stazi jednostavno unapredjujemo svoje vozacke sposobnosti. .iz kruga u krug. . :)

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

ViktoR1 kinze!

Mislim da ti je RS 125 Viktor poentu pogodio, Evil Zo uveo malo u svijet trkanja i sigurno ako se odlucis na trke mozes da im se obratis za savjet. Ali isto tako treba te savjete da primis kao savjet, jer samo to i jeste, a ne kao necije pametovanje.

Ako uspijem da iskopam bio je na motori.hr jedan dobar tekst o tome kako pasti. I da, nisu ga pisali neki pametnjakovici, vec ljudi sa staze i ceste.

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Evo ga tekstic sa motori.hr

http://www.motori.hr/Nau_269_ite_padati__141.html

Kao sto rece Mate "Netko tko ima afiniteta izlaziti na stazu, mora biti spreman na eventualni pad. To ne znači da ga mora priželjkivati, ali razmišljanja o tome u mnogočemu utječu na kasniji tijek događaja."

Cini mi se da je svjetski prosjek jedan pad u dvije godine. Sad tu se racuna i zakucavanje sa vise od nekoliko stotina kilometara na sat i prevaljivanje sa jedva nekoliko kilometara na sat.

To je jednostavno nesto sto te malte ne neminovno ceka, pogotovo ako izlazis na stazu, jer se obicno tamo vozi oko i preko limita. ;D

Pad se svime desi i Rossiju i Baylisu i Racunici i ... ;)

Srecno na stazi.

Ako voziš stazu,bitno je samo da se opustiš,da nerazmišljaš o tome da li ćeš i kako pasti.Niko od tebe netraži maksimum....Svako poznaje svoje granice,kad si na stazi idi do svojih granica,a iz kruga u krug sama staza će ti povećavati granice,tako je meni bilo...Shvati vožnju kao ljubavni tango sa devojkom koju voliš,pusti da te motor privoli i ti njega isto tako,da na delu budete JEDNO. Sad sam se malo prosrao  ::)  ;D al u suštini je tako....

Pazi ovo ja taman se spremam da uđem na stazu,kad eto ti GSX-R-a koji se guli po stazi doleće do nas (sledeće ekipe koja se spprema) i ništa me nije sprečilo da osvojim 3 mesto.  8)  ;)

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: KAMILA

ocu i ja vule oces i meeeeneeee da  voooodiiiiiiis na trku ocu i jaa da se voziiiiiim!!!pozdrav!javljaj kad ima to zezanje mislim da ce to biti najbolje potrosenih 4 soma u mom zivotu bre!

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Momci, ako imate vozu da vozite trke.

Trka je u NEDELJU 28.09.2008 u Batajnici na Vojinom aerodromu.....Vozi se sampionat Srbije i Balkana.

I na trkama se voze samo novi motori, osim u klasi Heppening.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja