Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Vladamir i ja smo bili na Chestobrodici da se malo vozimo. Naravno bilo je obaranja do kraja gume i dosta brze vozhnje. Ishli smo nekoliko puta gore dole dok nije pochelo da nam nestaje benzina. E sad, normalno je da kad vozimo sportski i obaramo motor da ostane bar 1cm na prednjoj gumi da nismo dotakli (nezamazano). Poshto sam ja bio iza Vladamira i obarao sam motor isto koliko i on i takoreci smo sve isto radili njemu je prednja guma bila 'normalna', a meni nije. Malko su nam se razlikovale putanje, no to nije bitno... Zanimaju me vasha mishljenja, shta mozhe da bude uzrok ovakvog stanja prednje gume sa obe strane? Pogreshno tezhishte, previshe opterecen prednji tochak, klizanje po krivinama ili neshto drugo...? Ja nisam osetio da je motor nemiran ni u jednom trenutku vozhnje. Sve normalno ali prvi put vidim neshto ovako. Gume su nam bile upaljene po ivicama od vozhnje, a slikano je malo posle pa se ne vidi. Kvalitet slika nije na nivou pa ne mozhe bash da dochara izgled guma. Moja prednja guma: Vladamirova prednja guma: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Zadnje gume... Vladamir: Boki: Ova moja je skroz mutna sa loshim kontrastom pa se gore pri vrhu nazire linijica od obaranja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Motori razliciti, gume su razlicite, razlicit proizvodjac, profil... Tek kada stavite potpuno iste gume moguce je praviti poredjenja o stilu voznje, klizanju, tezistu...Jos ako bi seli na iste motore e to bi bilo ono pravo. Tu bi razlike ako postoje, dosle do izrazaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Motori razliciti, gume su razlicite, razlicit proizvodjac, profil... Tek kada stavite potpuno iste gume moguce je praviti poredjenja o stilu voznje, klizanju, tezistu...Jos ako bi seli na iste motore e to bi bilo ono pravo. Tu bi razlike ako postoje, dosle do izrazaja. Izgleda da nisam bash najbolje formulisao pitanje. Ovo mi je daleko od prvog motora i daleko od toga da nikad nisam obarao motor. Obarao sam na ovim gumama motor hiljadu puta i ovo nisam video zato mi sad nije jasno. Ni na jednom od prethodnih motora nisam video nishta slichno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan R1 je na metzeler sportec M1, SRAD 750 je na bridgestone bt-020 pozadi i napred bt-021 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan E i mene bas interesuje dal neko zna zasto je tako. Isti slucaj je sa Komom i samnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Isti slucaj je sa Komom i samnom... RISPEKT za kolege [move]brzince[/move] ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mislim da boki malo više kontrira, plus mu je motor malo teži. i možda je malo do ugla viljuške. moje laičko mšljenje. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan mislim da boki malo više kontrira, plus mu je motor malo teži. i možda je malo do ugla viljuške. moje laičko mšljenje. ;D ;D ;D Kako mislish vishe kontriram? Mislish da sam trebao tezhishte vishe da pomerim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Bokiju je motor mozda 2 kg tezi, a Vladamir je 10kg (cirka) tezi od Bokija :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam koje je godište bokijev srad da li 97 ili 98 (97 je 186 suv a 98 je 179 ako se ne varam) mada su to sve nijanse. stvarno nemam predstavu, možda ste trebali da se zamenite jednu deonicu i da vidite onda stanje, mislim da je u pitanju samo različit stil. nisam vozio te motore pa ne znam kako se ponašaju. boki mislio sam na to da ulaziš u krivinu sa većom kontrom, šta znam. gde su sad majstor života, urke, patak i ostali.... :D Vladamir je 10kg (cirka) tezi od Bokija :-\ ovo ti nije za pohvalu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Jul 30, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan sve je to diskutabilno. tezina vrsta motora koliko ides na suprotnu stranu pre ulaska u krivinu pod kojim uglom neko obara sporije neko brze,neko pocinje ranije neko kasnije neko drzi prednji malo suprotno od strane na koju obara,velicina i profil guma i tako dalje . razlika je sa svakim motorom i vozacem. isti motor dva vozaca razlicita voznja nije to nista, to se desava svima. mozda sam vam malo pomogao u razmisljanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 836 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1452 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vidim ovde ništa čudno sve je kako treba jer su gume totalno različite. Čak se na slici vidi koliko je BT021 flat za razliku od Metzelera. Ako hoćete da poredite gde ko obeležava gume po krivinama morate da imate isti par guma, isti pritisak u njima, ista potrošenost i ako je još isti motor to je prava stvar. U ovom slučaki R1 je imao mnogo više posla da obeleži gume gde je obeležio nego SRAD sa njegovim gumama koje imaju profil za touring. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21996.msg289951#msg289951 date=1217434850] Vladamir i ja smo bili na Chestobrodici da se malo vozimo. Naravno bilo je obaranja do kraja gume i dosta brze vozhnje. Ishli smo nekoliko puta gore dole dok nije pochelo da nam nestaje benzina. E sad, normalno je da kad vozimo sportski i obaramo motor da ostane bar 1cm na prednjoj gumi da nismo dotakli (nezamazano). Poshto sam ja bio iza Vladamira i obarao sam motor isto koliko i on i takoreci smo sve isto radili njemu je prednja guma bila 'normalna', a meni nije. Malko su nam se razlikovale putanje, no to nije bitno... Zanimaju me vasha mishljenja, shta mozhe da bude uzrok ovakvog stanja prednje gume sa obe strane? Pogreshno tezhishte, previshe opterecen prednji tochak, klizanje po krivinama ili neshto drugo...? Ja nisam osetio da je motor nemiran ni u jednom trenutku vozhnje. Sve normalno ali prvi put vidim neshto ovako. Gume su nam bile upaljene po ivicama od vozhnje, a slikano je malo posle pa se ne vidi. Kvalitet slika nije na nivou pa ne mozhe bash da dochara izgled guma. Moja prednja guma: Vladamirova prednja guma: Evo ja sam podebljao ono sto bokija konkretno zanima u vezi PREDNJE gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 3017 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak proverite kod oba dvojice pa ce vam se sve pojasniti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak proverite kod oba dvojice pa ce vam se sve pojasniti.... Cenim tvoje misljenje i podrzavam, ali ne bi bilo lose da napises detaljnije obrazlozenje pa da i drugi na forumu (koji neznaju) mogu nesto da nauce. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 127 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Isti slucaj kod mene. Zadnja skoro na ivici a prednja ima jos po 2cm do ivice ?? A zasto je tako--nemam pojma. RBOBAN je verovatno mislio na dobro napunpane gume koje daju manje gaziste i manje napunpanu koja se deformise u krivini i daje siri otisak naleganja na asfalt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vidim ovde ništa čudno sve je kako treba jer su gume totalno različite. Čak se na slici vidi koliko je BT021 flat za razliku od Metzelera. Lepo je covek napisao...pogledajte malo bolje profil guma i bice vam jasno kako "gaze" kroz krivinu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vidim ovde ništa čudno sve je kako treba jer su gume totalno različite. Čak se na slici vidi koliko je BT021 flat za razliku od Metzelera. Lepo je covek napisao...pogledajte malo bolje profil guma i bice vam jasno kako "gaze" kroz krivinu.... Da ponovim josh jednom, obarao sam motor na ovim gumama zadnjih 1500km i prednja guma nije nikad ovakva bila. Pre 2 nedelje proveren pritisak u gumama i napumpane su propisno. Stvar je upravo u tome da mi se ovo prvi put desilo i samo na ovim gumama a promenio sam ih prilichno. Da li ovako zamazana prednja guma znachi da sam bio na ivici proklizavanja po krivinama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 30, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam koje je godište bokijev srad da li 97 ili 98 (97 je 186 suv a 98 je 179 ako se ne varam) mada su to sve nijanse. stvarno nemam predstavu, možda ste trebali da se zamenite jednu deonicu i da vidite onda stanje, mislim da je u pitanju samo različit stil. nisam vozio te motore pa ne znam kako se ponašaju. boki mislio sam na to da ulaziš u krivinu sa većom kontrom, šta znam. gde su sad majstor života, urke, patak i ostali.... :D Vladamir je 10kg (cirka) tezi od Bokija :-\ ovo ti nije za pohvalu ;D ;D ;D 180kg suve tezhine ovaj moj iz 1997. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od pritiska u gumi, konkretno modela gume, oblika, jer su Bridgestonke na Suzi ravnije i brze dolaze do ivice, dok M1 na Yamahi ima vise sportski, zasiljeni profil. Uzimajte u obzir i to da su motocikli totalno drugacijih geometrija. Evo kod mene npr (na ovoj slici sa avatara) dok je zadnja debelo zasla preko ivice, prednja ima jos 4-5mm gaza, gume su BT-014, pritisak 2.5napred, 2.9 pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 31, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od pritiska u gumi, konkretno modela gume, oblika, jer su Bridgestonke na Suzi ravnije i brze dolaze do ivice, dok M1 na Yamahi ima vise sportski, zasiljeni profil. Uzimajte u obzir i to da su motocikli totalno drugacijih geometrija. Evo kod mene npr (na ovoj slici sa avatara) dok je zadnja debelo zasla preko ivice, prednja ima jos 4-5mm gaza, gume su BT-014, pritisak 2.5napred, 2.9 pozadi. Nisam ovu temu vidio ranije ali je Maki vec dao tacan odgovor P.S. Ako ovako vozim, ja izduvam malo pritisak u gumama, na stazi 2.2/2.2 (obicno i nize, zavisi od modela gume), divljanje po lokalnim putevima 2.3/2.5 i svaki dan 2.5/2.9. Ove brojke se odnose na dimenzije 120/70-17 i 180/55-17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 49 Napisano Jul 31, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan A ja trebao da idem sa Vama :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 31, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan @ Maki, Evil_Zo Hvala na odgovorima. Da li to znachi da sam bio na ivici proklizavanja kad mi je onakva guma? Meni je napred 120 (bt-021) a pozadi 190 (bt-020). Koji pritisak mi preporuchujete za ovakvu vozhnju? Hvala Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...