Mikulanac 7909 Napisano Novembar 6, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Prvo i osnovno pravilo : Kupi motor koji sama mozes da podignes ako nedaj boze negde izgubis ravnotezu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Novembar 6, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...znači skuter? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Novembar 6, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Prvo i osnovno pravilo : Kupi motor koji sama mozes da podignes ako nedaj boze negde izgubis ravnotezu . Vec sam se bila zabrinula za ispravnost svoje logike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 6, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ali pravila postoje da bi se rusila . Uostalom i podizanje motora je ponekad stvar tehnike a ne samo snage . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Novembar 6, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali vece su sanse da izgubis ravnotezu pri sporijoj voznji ili zaustavljanju, ako je motor tezi i ako ne mozes da stojis cvrsto sa obe noge na zemlji. Opet sve zavisi i od motora. GPZ je tezak, ali "nizak", sto verovatno dosta olaksava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Novembar 6, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko je tezak GPZ, ali dok sam sedeo na jednom od Ivana_ZR uopste mi se nije cinio tezak, verovatno zato sto je teziste malo nize, pa se ne oseca ta tezina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tashaS 2 Napisano Novembar 6, 2008 U prolazu, 2 postova Lokacija: Ugljevik Prijavi odgovor kao problematičan favorit je definitivno CB. Kubikaza i tezina idealna za djevojke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OLJA 75 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eto Lalajko je bio u pravu kad mi je savetovao tu Hondu CB:). Probala ja juče tu KAWU GPZ i...malo mi je visoka, ne mogu baš celim stopalom da dodirnem tlo (ne smeta meni toliko to). Problem je u tome što je TEŠKA. Vuče super, položaj super, odgovara, ali ne pitajte kako sam je okrenula( vozila na nasipu koji je uzak da napravim ladno polukružno okretanje, jer sam početnik sjurila bi se u Dunav sigurno:). 190 kg sam morala da poguram da bi ga okrenula :o, osećala sam se kao Oliva. Ili tegove da nabacim mišiće ili manja kubikaža ;D(Search bila si u pravu). Morala sam odustati od ove KAWE ne toliko zbog visine (mada mi fali par cm:), koliko zbog težine, stvarno je teška ne mogu je kontrolisati...ništa idemo dalje u potragu za nečim sličnim a manjim (evo već mislim na tu Hondicu:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto mi je zao da remetim ovako lepo diskusiju devojaka o motorima, ali posto imam iskustva u klasi od pola litre ajd i ja da kazem nesto, mozda vam bude korisno. Kao prvo slazem se sa Lalajkom da je Honda CB 500 verovatno najbolji izbor u toj kategoriji, motor se stvarno lako vozi a snage ima sasvim dovoljno za putovanja. Sto se GPZ-a i ER-5 tice osim sto dele isti agregat to su potpuno razliciti motori, ER-5 se stvarno lako vozi, i kao sto rece makica, odlican je za manevrisanje po gradu i guzvi, dok je GPZ daleko tezi za te operacije. Prvo sto sam rekao kad sam probao ER-5 je da je to idealan motor za devojcice na sta su svi osuli paljbu po meni, ali ja i dalje stojim iza toga. Makice ako ti se bas toloko svidja plavo beli GPZ a nisi sigurna da li ti odgovara evo dobrovoljno se javljam da ti ustupim svoj na probu, ako te put nanese ka Smederevu javi se slobodno i probaj motor. Da me neko ne shvati pogresno, ne prodajem motor, samo hocu da pomognem. Pozdrav Hvala puno na dobroj volji i ponudjenoj pomoci, ali ja sam vec vise puta vozila drugov GPZ 500s,bas plavo-beli i bas kupljen u Smederevu ovog leta i tad sam sa sigurnoscu shvatila da je to pravi motor za mene. Ja sam visoka i ni na mnogo vecim motorima nemam problema sa dodirivanjem asfalta ali mi se ovaj motor jednostavno svidja najvise od svih. Nije ni on kao pero ali zbog niskog tezista se cini mnogo laksim nego sto jeste,upravljiv je,okretan,ima snage taman koliko treba,ma bukvalno sve uslove je ispunio ali mi fali jos jedan a to su pare. Sad mi je najzalije jer su cene svih motora toliko pale a ja opet nemam za zamenu,ali bice i to nekad. U svakom slucaju hvala jos jednom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nadjoh i jednu sliku tog lepog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Olja,Honda je takodje odlican motor za pocetnike i meni se mnogo svidja samo sto je skuplja od svih modela koje sam pominjala. U zavisnosti od godista,za neku dobru se cene krecu od 2500 evra pa navise,sto je za mene previse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 7, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vec nekoliko nedelja neki tip doteruje na najlon pijac crvenu Hondu CB 500. Ne znam ko je, ne znam koliko trazi, ni kakav je motor ( na izgled je lep, cini mi se da ima nekih 50.000 km na satu ), al mozes da pogledas. Ako nista drugo, bar da sednes na njega da vidis dal ti odgovara polozaj za voznju i visina sedista ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto Lalajko je bio u pravu kad mi je savetovao tu Hondu CB:). Probala ja juče tu KAWU GPZ i...malo mi je visoka, ne mogu baš celim stopalom da dodirnem tlo (ne smeta meni toliko to). Problem je u tome što je TEŠKA. Vuče super, položaj super, odgovara, ali ne pitajte kako sam je okrenula( vozila na nasipu koji je uzak da napravim ladno polukružno okretanje, jer sam početnik sjurila bi se u Dunav sigurno:). 190 kg sam morala da poguram da bi ga okrenula :o, osećala sam se kao Oliva. Ili tegove da nabacim mišiće ili manja kubikaža ;D(Search bila si u pravu). Morala sam odustati od ove KAWE ne toliko zbog visine (mada mi fali par cm:), koliko zbog težine, stvarno je teška ne mogu je kontrolisati...ništa idemo dalje u potragu za nečim sličnim a manjim (evo već mislim na tu Hondicu:) Ako ti je Kawa teska,zasto mislis da je Honda CB500 laksa?Njena tezina sa gorivom i uljem je oko 190kg.Prosle godine sam video devojku na Hayabusi 1300.A ona nije lak motocikl.Jos nesto.Od svih nas ovde jedino drumska moze da podigne svoj MZ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka: I ja mogu da podignem svog MZ-a!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Novembar 7, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeeste, verujemo ti ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Novembar 9, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ajoj, ovu temu nisam pratio, proglasiste mi motor ženskim! ;D Nemoj da se zavaravate da je CB500 lakša od GPZ-a, težina (iz saobraćajne) je 191kg.Što se tiče veličine, nisam siguran kakva je u odnosu na GPZ ali mi se čini da je Suzuki GS500 dosta manji od CB-a.Honda ima oko 60ks, Kawa je tu negde čini mi se, a GS500 oko 45.Honda je najskuplja od ova tri motora, a GPZ i GS se mogu naći ispod 2000e i ok stanju.Moj glas ide GS-u, iako je najružniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Novembar 9, 2008 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan gs 500 nije ružan-stvar ukusa... odličan je i lagan za vožnju, jedina mana koju sam primetio je to što je vazdušara(ako je to mana?). Ma, ako devojke imaju želju, mogu jahati i konja i hajabusu. Zato, samo napred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OLJA 75 Napisano Novembar 10, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eh, muke moje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Novembar 10, 2008 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasna ta podela na muški i ženski motor al' ajd. Ni to da je bitno da možes sam da podigneš motor. Moja prepodruka je CB jer je upravljiviji i lakši za vožnju. Bitno je da ti motor odgovara ( visina sedišta, ergonomija ) i da ti se sviđa. Probaš, provozaš i ako je tebi OK uzimaj i teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OLJA 75 Napisano Novembar 10, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E lepo su meni govorili: Olja ne gubi vreme na moto susretima, i ne gledaj prirodu nego traži model koji ti odgovara i probaj...a meni sve neprijatno da ganjam vlasnika tog i tog motora kao ''daj jedan krug da vidim da li mi odgovara''. Iskreno, ni ja ne bi baš lako dala svoj motor da ga proba neki početnik. A moto susreti su prava prilika da se nadje model koji odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Novembar 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobar predlog za tebe Olja: Organizuj u Novom Sadu "Moto susret - pomozite Olji da izabere motor", ti pripremiš pivo i grickalice, probaš sve te motore i izabereš za sebe najbolji! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 10, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobar predlog za tebe Olja: Organizuj u Novom Sadu "Moto susret - pomozite Olji da izabere motor", ti pripremiš pivo i grickalice, probaš sve te motore i izabereš za sebe najbolji! ;D Ako ovo uradi - bojim se da ce je taj izbor kostati skuplje od samog motora ! ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Novembar 10, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Gpz 500s definitivno a i laksi je za odrzavanje!Dve svecice,dva karba!Registracija je podnosljiva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Novembar 10, 2008 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam zasto neko kaze da je gpz tezak...iskreno ja sam se na njemu osecao kao na biciklu,jedan od najlaksih motora koje sam probao. honda je inace meksa za voznju i devojke se lakse naviknu na nju. u svakom slucaju sta god da uzmes posle MZ-a bice extra. P.S, ja svoj motor ne bih dao nikom da proba...nisu to igracke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OLJA 75 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja imam 50 kg, sitna sam i jednostavno težak mi je, probala sam ga. Ne mogu ja da se uporedjujem sa vama koji ste krupniji a i vozite imate neki staž...normalno da je tebi lako ono što je meni teško. Ali naći će se već nešto. A ono za grickalice, ha, ha...dobro Drumska Lisica kaže koštalo bi me to. Nego biće opet žurki u mom klubu pre sezone, pa će gosti doći motorima, kao i uvek, pa će biti probe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...