Bojan Budjevac 432 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa ovim poduhvatom i da li se nesto dobija? Na internetu sam pronasao slike, gde ljudi vade katalizator iz svog lonca na BMW-u. Konkretno na ovim slikama u pitanju je GS 1150... Znajuci da ti motori trenutno imaju +- 100.000 km da li se dobija na snazi, boljem radu motora i ostalim performansama ako se izvadi katalizator koji (pretpostavlja se) nikada nije menjan niti ciscen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6065 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan To je na bmw boxeru nepotrebno radit.Riješenje je ipsilon rora bez katalizatora.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan Budjevac 432 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, el classico je napisao: To je na bmw boxeru nepotrebno radit. Riješenje je ipsilon rora bez katalizatora. Vozim motor, nisam bajker. Znam za "Y" granu, ali se o ovome razmisljam kao trenutno jeftinijem i prelaznom rešenju. Pa rekoh da se konsultujem da li je neko radio, probao itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2677 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj to da radis (nista ne dobijas) aili misli da treba sledece godine da ga registrujes, a bez katalizatora nece moci. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan Budjevac 432 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Dane Deda je napisao: Nemoj to da radis (nista ne dobijas) aili misli da treba sledece godine da ga registrujes, a bez katalizatora nece moci. Hvala Dane. Zbog toga sam i pitao, cisto da znam da l' dobijam sta sa tim ili nema nista od toga... Pretpostavljam da taj katalizator treba cistiti itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 21, 2020 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Izduv je talasovod i ima neki proračun u kom je uračunat zaslon katalizatora, vađenjem može doći do poremećaja tehničke performanse, isto tako ako je odradio svoje i previše je zapušen, tad se menja ili čisti. Vađenjem umetka se praktično javi rezonatorska komora koja daje neki prizvuk, obično glasniji i prihvatljiviji ušima, pa se to tumači kao bolji rad motora, a pitanje je dal je objektivno tako. Prekjuče sam bio na tehničkom pregledu za auto, dogodine će izgleda biti pooštrene mere po pitanju izduvnih gasova, ko zna šta će u praksi to značiti. Ja imam Akrapa koji ima na sebi i BMW fabrički broj, postoji isti takav ali bez BMW oznake, nisam testirao na svom motoru, ali taj auspuh na drugom motoru istog godišta, reko bi da radi drugojačije, a oba su identično podešena, doduše, nisam probao jedan za drugim ali ipak. Izduv je ozbiljan inženjering i daleko je od idealnog ma koji, a svima je zvuk primaran, perfomansa tercijarna, na tu kartu svi igraju, a najmanji štuc je znak da nije dobro pogođen. Sad imam baš 1150 sa Y račvom, školski primer kako ne treba da bude napravljena, sondu se ubi da očistim jer je moguće da je dolazilo do vrtložnog zastoja gasova i previše lepljenja cundera na njoj, tako da i sa tim rešenjem treba biti oprezan pri izboru ili izradi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...