vujo032 2863 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Pa da počnem od MZ-a !??? Vozio me putevima Srbije, gde sve nije stizao i izlazio! Svaka mu čast, ali me malo smorilo kurblanje i sitni kvarovi koji se povremeno javljaju! Sada imam priliku da biram polovnjaka iz Nemačke,sa budžetom oko hiljadarke,pa i malo više. Najviše volim da vidim (i čujem) kada prođe neki veći enduro,al ja sa mojih 60-ak kg i 1.6 m, (dobro mi kaže jedan moj kolega,da nemam kilažu ni da se pošteno obesim) nisam za tu varijantu. Odluka je pala: polu-čoper,iliti kastom,kruzer,kako već od 250 kubika. I to OBAVEZNO Japanac,jer kad bi bio Kinez ili bilo šta drugo,to bi mi bilo slično kao MZ. Znači Japanac. Pet dana tučem po internetu,zabole me glava,obezvijah.I šta sam odlučio ???: 1.Honda :Rebel, CM, CMX : 2.Suzuki :Marauder, GZ, GN: 3.Yamaha :Virago, XV, SR: 4.Kawasaki : Eliminator, ZL, LTD, VN: Tražio sam približno slične fotke ovih motora, radi bolje preglednosti. Ima tu dosta sličnosti,ko je koga kopirao ne tnam :o) Kawasaki mi se ne sviđa jer je sedište suvozača dosta višlje,pa bi mi bili na leđima. Ostali su mi manje više ravnopravni. Malo mi je neobična yamaha sa V raporedom cilindara,a uostalom birao bih ovim redom,kako sam ih i postavio. Da ne smaram više,ja sam za Japance laik, pa je zato svaki savet dobrodošao,jer ja mogu da biram samo po izgledu, a za neke važne stvari,vaša iskustva i performanse,očekujem vašu pomoć. Toliko za sada,pozdrav od Vuja (iz Čačka) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Moj izbor bi bio sledeci 1.Kawasaki - ima najjacu masinu i izgleda najozbiljnije ( za zadnje sediste mislim da ti samo deluje zato sto je takva slika, nije ni na drugima neka razlika) 2. Virago - zato sto je V i najvise se uklapa u custom stil, iako bi mogla biti malo masivnija. 2. Suzuki - Ok, ali jedan cilindar na kruzeru, sa sve jednim auspuhom mi nikako ne pije vodu. Osim toga deluje ozbiljnije od jamahe. 4. Honda - Kao da su ostali bez materijala kad su je pravili, izgleda siromasno i jeftino. Izmedju Suzukija i Jamahe sam se dvoumio koji da stavim na drugo a koji na trece mesto, morao bih da ih provozam i detaljno da uporedim da bi odlucio. Za kawasakija i hondu nemam dileme. Kawa ubedljivo prva, Honda ubedljivo poslednja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala Blackbite, mnogo mi znači svaki komentar ili savet. Jedan mi drugar kaže da je to mala kubikaža za dva cilindra,i on ih zamišlja kao da su veličine šoljice za (crnu) kafu. Ne znam,zato i pitam! Meni je ovaj kawa bio favorit,godinama, ali primećujem neko omalovažavanje kada su oni u pitanju. Za ovu Hondu Rebel sam mislio da ima jedan cilindar i to mi se sviđalo,sve dok nisam danas video u gradu jednu i razočarao se: http://members.fortunecity.com/roadrash2/1024/honda-250-rebel.jpg To mi nekako ne ide,liči mi na ovog MZ-a: Zašto dva cilindra za tako malu kubikažu kada Harli (mislim Fat Boy),ima 1500 kubika,a jedan cilindar? Ili sam ja u zabludi ??? Suzuki ima dva auspuha,a jedan cilindar,zanimljivo: ! http://www.suzukicycles.org/Marauder/index.html?GZ250-Marauder.shtml~isoraami Koji trip! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Virago. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro,Virago, ali zašto ? Onako, jer je lep, ili ima neki razlog. Za i protiv,pre et contra,i te stvari. Dajmo ga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte se ne ložim na čopere, ali jedino Virago 250 ili 535 bi mogao da držim u garage za neke glupe vožnje sa ženom po gradu 40 na sat i sl.... Dakle - lep, pouzdan, zastupljen i ima delova, malo troši... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se samo degradiras razmisljanjem da kupis opet 250 ccm. Ako vec vozis MZ-a nisi se Ti zasitio sitnih kvarova (to ces imati i na japancu), vec samom snagom motora. Ja ti preporucujem 500ccm ili bolje i dalje vozi MZ-a, nista ne dobijas sa gore pomenutim u odnosu na MZ ???. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se samo degradiras razmisljanjem da kupis opet 250 ccm. Ako vec vozis MZ-a nisi se Ti zasitio sitnih kvarova (to ces imati i na japancu), vec samom snagom motora. Ja ti preporucujem 500ccm ili bolje i dalje vozi MZ-a, nista ne dobijas sa gore pomenutim u odnosu na MZ ???. MZ 250-251 je R1 u odnosu snage spram Viraga 250, ali i potrošnje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Jul 19, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Moj mz je 125, ali kapiram šta hoćete da kažete. Ipak mislim da Japanski kvalitet ne može da se meri po pouzdanosti sa MZ-om (DDR-om) Pravljenje mešavine mi je doqur*ilo,sramota me i da idem na moto skupove,ili sam skroz pozadi,zbog dima Možda je glupo što ću ovo reći,ali meni se čini da u mom kraju najviše cigani kupuju i voze MZ-jce. (da se niko ne uvredi) Hoću i ja da pređem na Japance,imam stvarno ekstra jakni i pantalona,da se upicanim,zaturim. Neko će možda reći da su ovo kompleksi,ali jednostavno nešto da promenim. (na bolje ??? ili ne)) Kada stanem negde sa saputnikom da bi nešto kupili (npr pođem u rivolov), mora on da siđe sa motora, pa ja,pa kurbla, ipaka je drugačije pritisnuti "dugme". Znači ne moram da vozim brže od Mz-a,možda ću biti razočaran jedino zbog ubrzanja,ali volim zvuk četvorotaktnih motora. Valjda sam se dovoljno izjadao,da me razumete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Jul 19, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se samo degradiras razmisljanjem da kupis opet 250 ccm. Ako vec vozis MZ-a nisi se Ti zasitio sitnih kvarova (to ces imati i na japancu), vec samom snagom motora. Ja ti preporucujem 500ccm ili bolje i dalje vozi MZ-a, nista ne dobijas sa gore pomenutim u odnosu na MZ ???. Nisam baš siguran,ali proveriću. Na MZ-a uvak mogu da se vratim,to mi ne gine. Ja se prošle godine vraćam sa Tare, i kod Tučkova (nije bitno) uletim u jak pljusak i ugasi mi se motor. Kad ga nisam tad bacio u Moravu,nikad neću. Sve fabrički na motoru,ništa nije dirano,i padne kiša, a motor se ugasi. Pa kakav je to motor? Meni ne smeta ako je motor star i 50 godina ,sve dok je pouzdan. Kad ja moram da gledam u oblake, i osluškujem da li nešto krcka i pucka,nema tu uživanja i opuštanja u vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala Blackbite, mnogo mi znači svaki komentar ili savet. Jedan mi drugar kaže da je to mala kubikaža za dva cilindra,i on ih zamišlja kao da su veličine šoljice za (crnu) kafu. Ne znam,zato i pitam! Meni je ovaj kawa bio favorit,godinama, ali primećujem neko omalovažavanje kada su oni u pitanju. Za ovu Hondu Rebel sam mislio da ima jedan cilindar i to mi se sviđalo,sve dok nisam danas video u gradu jednu i razočarao se: http://members.fortunecity.com/roadrash2/1024/honda-250-rebel.jpg To mi nekako ne ide,liči mi na ovog MZ-a: Zašto dva cilindra za tako malu kubikažu kada Harli (mislim Fat Boy),ima 1500 kubika,a jedan cilindar? Ili sam ja u zabludi ??? Suzuki ima dva auspuha,a jedan cilindar,zanimljivo: ! http://www.suzukicycles.org/Marauder/index.html?GZ250-Marauder.shtml~isoraami Koji trip! Bas trip, ali po mom pitanju ja bio ubedjen da ima jedan. A to nije nista nevidjeno btw. Nego evo ti link sa uporednim testo klase 250, jedino nedostaje kawasaki, ali zato ima dva koreanca koji su veoma zanimljivi. http://www.motorcyclecruiser.com/roadtests/250cc_cruiser_comparison/index.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kruzera od cetvrt litre, po testovima iz nekih americkih casopisa, najbolji je, neces verovati, Korejanac! Znaci, postujem tvoju odluku da kupis japanca i na kraju krajeva, kupi sta hoces, ali u toj klasi ti je, kazu ljudi, a ja im verujem jer sam malo vozio to, Hyosung Aquila 250. Znaci, nije Hyosung bolji od Honde, ali je Aquila bolja od Rebela. A to da Fat Boy ima 1 cilindar, malo je reci da je zabluda, ima i boljih izraza za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Radi se o tome da su japanski modeli prisutni na trzistu u proseku dvadesetak godina bez nekih bitnih ili skoro nikakvih uluganja i osavremenjivanja. Za razliku od njih koreanci su uradjeni u novijoj tehnologiji i poseduju bolje performanse, kao i dizajn, jer japanci jednostavno ne zele da se smaraju sa manjim motorima i da ulazu u njih, nego se trude jedino kod modela zapremiina od 600ccm pa navise. Istina zato su japanci i znatno jeftiniji od koreanaca, ako izuzmemo to da zivimo u paralelnom univerzumu gde se precenjuje i debelo naplacuje sam brend pa kod nas to nije slucaj, ali navodi na to da ljudi misle da ako nije japansko da nista ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Jul 19, 2008 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan 1. Virago - Zato sto je najozbiljnije uradjen, auspusi, V - masina.Pravi mali kruzer, nema boljeg u toj klasi! 2. Marauder - Lepsi od Eliminatora ;D 3. Eliminator - Nije(bar po meni) nesto lep, Marauder je lepsi. 4. Rebel - iz vec gore navedenih razloga, najsiromasniji je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doca 675 Napisano Jul 19, 2008 krelac, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250, Ducati Monster Dark 600 Prijavi odgovor kao problematičan Virago 125 sam ja vozio neko vreme i samo reci hvale za njega. Pouzdan,lep,brz. S obzirom da uzimas 250 trebalo bi da je jos bolji od ovog sto sam ja vozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Jul 19, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Dosta ste mi pomogli, i sad mi je već mnogo lakše. Možda neću biti u prilici da mnogo biram, jer će drugi tražiti motor za mene u Nemčkoj, ali pokušaću da izmolim da nađu Virago. I to mi jr već nešto,puno mi znače vaši saveti i predlozi. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jul 19, 2008 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan da, uzmes Viraga i ne razmisljas .... moj prijatelj ima viraga vec 7-8 godina i taj motor nikad kljuc nije video! samo ga odrzava redovno, nista specijalno ... i motor radi kao prvog dana, a i cena mu je korektna, imas delove, imas sve ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Virago 125 sam ja vozio neko vreme i samo reci hvale za njega. Pouzdan,lep,brz. Šta li je onda spor motor, pitam se ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veterans 15 Napisano Jul 23, 2008 U prolazu, 31 postova Lokacija: Srbija / Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan VIRAGO 535 -V motor - izdržljiv na dužim putevima -lagan za upravljanje ( vožnju ) masa 180 kg - potrošnja 5,4l - udobam - okretljiv, u gradskoj vožnji jako bitno - stabilan u krivini ( težište mu je dosta nisko) - kardan - estetika 10*( subjektivno ) sve ovo je lično iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Eliminatora 250 `90 godiste kao prvi motor da "naucim" da vozim. Najmanja potrosnja 3.6 lit najveca 5 lit. IDE KAO METAK. Ubedljivo "najnervozniji" motor od dole pomenutih. Nije video ni kljuc ni srafciger od kad je kod mene. 3-4 puta sam ga vozio ne po pljusku nego po tajfunu i nije se ugasio. uvek je palio iz prve cak i na -10( jednom sam se provozao u dec/jan? j*bem li ga...) Ubedljivo najbolja kupovinaa moze da se nadje od 1500e( moj prodat za toliko do 2000e( neki `98-`00 godiste) A moze i da se bije kolimetraza sa njim nije neudoban na duzim stazama. Izuzetno upravljiv u gradu( provereno u odnosu na virago). Za suzukija i Hondu nemam reci,nisam ih vozio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Jul 23, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Izbor ti zavisi od toga sta ti je najbitnije... ako hoces da bude lep onda definitivno virago...lep je, pouzdan i nista vise... ako hoces performanse onda eliminator 250! Masina se vrti do 16000 obrtaja i ide stvarno odlicno za tu kubikazu, odlicno lezi po krivinama i najbitnije odlican polozaj vozaca.Mislim da je jeftiniji nego virago, sto opet ne znaci da je losiji.Dakle, moj savet ti je EL250. Moras probati oba motora pre kupovine da bi shvatio kolika je razlika. O ova druga dva modela mislim da bas i ne vredi trositi reci.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Ti si mi bas simpa, citajuci ovo sto pises. I moj glas ide za Kawu. Vrlo ozbiljan motor za taj tip i zapreminu, racunajuci snagu motora i pouzdanost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Jul 26, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ti si mi bas simpa, citajuci ovo sto pises. I moj glas ide za Kawu. Vrlo ozbiljan motor za taj tip i zapreminu, racunajuci snagu motora i pouzdanost. Kao EN u svojoj klasi, jel da? Imao si ga, znas kako ide u odnosu na ostale kruzere, tako i ovaj mali EL....meni je jedino smetalo sto ima jako kratke brzine pa pocne da umara na otvorenom putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...