forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari, imam problem sa kontakt bravom,pa ako neko moze da da savet,bio bih zahvalan.Naime,raspala se plastika brave od toplote(brava je sa strane,pored cilindra),i ispala "dzigerica" napolje.Brava ima dva polozaja,prvi daje kontakt,a drugi je neka varijanta za parkiranje,kada ostaju svetla upaljena,a kljuc moze da se izvuce(ovo mi nije ni potrebno).Na bravi nema zakljucavanje volana(jer i nije na volanu),za to imam drugu bravu.E sad,na kruznoj plocici sa kontaktima su bile zalemljene 4 zice.dve su sive(iznad jedne pise RT,ako to nesto znaci) , i crna i crvena.Kada spojim crnu i crvenu dobijem kontakt,i upalim motor normalno.Hteo bih ovo da sredim sam,jer je motor van garancije,a i ne bih opet stavljao kinesku bravu,koja ce verovatno da se raspadne opet.Takodje nisam bas siguran da se sve napaja kako treba,duga mi ne rade(mozda je koincidencija,mozda je samo riknula sijalica),pa bih zeleo da nadjem trajno resenje,da ne uvrcem zice svaki put.Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Možda je rešenje neka auto-brava, čak i od jugića, koja će samo da daje kontakt, a pališ ga na drugu bravu. Ili, možda samo jedan jači prekidač, klip-klap, koji ćeš da namontiraš negde na "nevidljivom" mestu, tako da samo ti znaš gde je ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Možda je rešenje neka auto-brava, čak i od jugića, koja će samo da daje kontakt, a pališ ga na drugu bravu. Ili, možda samo jedan jači prekidač, klip-klap, koji ćeš da namontiraš negde na "nevidljivom" mestu, tako da samo ti znaš gde je ;D Isto razmisljamo druze! ;D sad sam razgovarao sa serviseron,kaze covek one dve sive mi ne trebaju uopste,tako da ce biti,ili skriveni prekidac,ili brava od "jugica" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Taj rad ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan nadjoh upravo u firmi stari 286 Nokia (verovali ili ne,nekada su PC-je pravili),ima na sebi "kontakt bravu"!!! :o znaci ima kljuc,i tri polozaja,visekontaktni prekidac 5A 250V.Idem da namontiram,pa javljam rezultate. Mozda stavim i jedan ventilator iz PC-ja,da hladi motor dodatno! ;D , imalo RAM memorije da bolje vuce! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo prvo apgrejduj Bios, ima da leti..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan BIOS je ovogodisnji model ;D ;D evo zavrsio sam akciju sve radi,osim sijalice koja je opalila ( koincidencija),ali video sam zasto se i prva istopila,te mislim da ni ova nece dugo(iako je 10X kvalitetnija).Naime,lanazi se odmah do izduvne grane! Morace ipak da se rajbluju bjajbingeri! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pomaže oblaganje iznutra (ako mislimo na isto - žmigavce i njihovo krućište) aluminijumskom folijom ili tankim nerđajućim limčićem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan razmisljao sam o tome,ali kontakti su "goli" na prekidacu,pa bi bolje bilo neka nemetalna termo prica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nešto se nas dvojica ne razumemo, sad mi tek nije jasno o čemu pričaš? Žmigavcima ili bravi-prekidači? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Forest, kad se vec igras sa svim i svacim da nisi probao da zamijenis zarulju u faru? Recimo da stavis H4? Da se ne rastopi far? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis kontakt brava druze za startovanje motora @Tomerc nisam jos,ali imam nameru,kao da mi citas misli jbt! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ali u toj varijanti bi morao ulozak sijalice da se menja ,posto ovaj nas izgleda kao za stop svetla na kolima,ako me razumes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Zbog povećane temperature oko brave, zgodno bi bilo da: 1. Stavš neku oblogu od aluminijuma kao temperaturnu izolaciju (tako rade i na automobilima, kod izduvne grane) 2. Staviš silikonske kablove (ako već nisu takvi) - ti se koriste u šporetima, imaju dobru temperaturnu izolaciju 3. Na kraj kabla - konektor staviš termobužir i malo ga "stisneš" sa upaljačem, ako nemaš onaj fen za te stvari. I ne biH više trebalo da biH imalo više takvih problema ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast lave,sve si opisao kako treba,po PS-u,samo sto je ovo kinez,kakvi crni silikonski kablovi.Termo buzira sam se setio kad sam vec sve zalemio,pa me,iskreno mrzelo da skidam ponovo,jbg,sta cu kad sam lenjstina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan @Tomerc nisam jos,ali imam nameru,kao da mi citas misli jbt! ;D Ko god je iskusio horor nocne voznje kineza cita ti misli ;D Ja sam na skuter strpao H4, popizdeo sam od one fabricke sijalice i resio da stavim pa makar se zapalio. Sad osvetljavam put i onom ko vozi ispred mene ;D. Isto cu naravno i na motoru da uradim, ali to planiram tek kad oborim snagu maglenkama, bojim se da mu ne bude puno 120w samo u prednjim svetlima. Trenutno imam 80w. Ako neki auto elektricar bude pokosao da ti objasni da nije dobro da prekoracis fabricke vrednosti, ti mu reci da prvo objasni mackama da nocu ne istrcavaju na put ,i rupama da se sklanjaju kad nailazis. ali u toj varijanti bi morao ulozak sijalice da se menja ,posto ovaj nas izgleda kao za stop svetla na kolima,ako me razumes Jesi li otvarao far pa si siguran da je tako, ili ti samo tako izgleda sa prednje strane fara. Ako si gledao samo sa prednje strane postoji sansa da si u zabludi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 19, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Malo je pogolemo opterećenje 120+W malom alternatoru na motoru i to neprekidno. Ipak je na "Kinezima" sve, bar koliko sam ja uspeo da vidim, poddimenzionisano, tj. sve radi malo ispod granice izdržljivosti. Rešenje? Pošto i ja naravno i danju vozim pod svetlima, možda razmišljati o ugradnji jačih sijalica u poziciju, možda one od 21W, koje su sasvim dovoljne (uz rasipanje svetlosti unutar fara) da budemo uočljiviji u ovoj džungli. A ko me je tuk'o po ušima da drugarima-skuterašima (a sve moji ispisnici ;D ) pričam kako umem da napravim i povežem bipere na žmigavce, sinoć sam ugradio još 4 komada, sad pištimo po kraju kao one kamiončine kad idu u rikverc ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan juce pala budzevina sijalice,al obicne,obzirom da je ceo far od plastike,nisam se usudio da stavljam halogenu.nasao sam konektor i pristupio realizaciji.I sad,naravno,krecu problemi.Otvo za sijalicu uzan,ne moze da prodje glava sijalice kroz njega.Da ne duzim,posto nazad nije moglo,napravio sam sa drugarom neko privremeno resenje(ali sa boljim efektom nego originalno),po starom dobro znanom principu,stap i kanap(u ovom slucaju turpija i PVC zica).Bez blama vam postujem ovde slicice,cisto da vidite kakv je to budz ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 19, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Zgodno ;D Bitno je da fercera, samo da žica bude dovoljno jaka da izdrži svakodnevna drmusanja u vožnji. Sad krećem na Avalu, u vikendicu, preko Vrčina, baš ću da snimim novu prodavnicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan mi cemo biti tamo negde oko 13,tad treba da stigne roba,pa ako ne zuris.....Jbg,bas bi bilo glupo da prodjes,a nema nikog,ali ne mozemo pre da se skockamo tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Jul 19, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Okasnio.... Napisao porukicu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...