bogdanikos 1 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: V-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Polozio sam za A kategoriju pre par dana i sledeci korak je nabavka nekog motora. Tip motora koji jurim mi je enduro, sto zbog visine (190cm) sto zbog toga sto bih voleo eventualno nekad i da sidjem sa asfalta. Od modela, nekako su mi najmiliji KLE, Pegaso, TA... Naravno, R1200GS je ono cemu tezim, ali novci. Na raspolaganju mi je oko 2500e, jer moram da pazarim i kompletnu opremu. Nasao sam na oglasima par primeraka, pa bi mi znacilo ako neko moze da mi malo analizira odredjene oglase (iz nekih razloga ne mogu da otvorim temu u "Pomoc prijatelja"): Kawasaki KLE WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki KLE, 2004. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Kawasaki KLE WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki KLE, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Aprilia Pegaso 650 ie WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Aprilia Pegaso 650 ie, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Honda Transalp WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp, 2002. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Naravno, jos bolje bi bilo ako neko sa foruma ima sta da ponudi iz ove klase. Hvala i nadam se da cemo se uskoro videti na drumu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8404 Napisano Maj 30, 2020 Solo Rider, 3216 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Као почетник уздај се у оно што ти оку прија. Уклопичеш се у сваки из листе жеља. Туђа мишљења прими са резервом, ти му дође као да ти други бира жену. Стичи искуство и формирај се као моторциклиста. Ето кад би мене слушао ГС не би примио ни на поклон што не значи да му нешто фали него ми је једноставно одвратан. ПоздравPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdanikos 1 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: V-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa vise sam mislio da mi neko kaze u kakvom su stanju konkretni primerci. Moja ce svakako biti poslednja. Hvala na odgovoru svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 30, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu da ti pomognem samo oko opreme - ostace ti vise za motor 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Maj 30, 2020 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Onaj kle 2004 to izgleda lepo. Kle ima istu mašinu ko i ER5 koji sam vozio, jednostavna mašina, lak i jeftin za održavanje i ima 6 brzina što je kod endura retkost. I onaj transalp 2002 go lepo izgleda v motor takodje ne kvarljiv osim reglera . Pegaso je pipav po pitanju struje, tanke žice stavili italijani, ume da zeza i oće da crkne frajlauf. Ima tema o pegazu ovde na forumu pa prečešljaj. Pegaso od 2006 ugradjuje minareli agregat koji je i u yamahi xt660 a to je onda potpuno druga priča i cena ti probija zacrtano. Lično uzeo bih onog KLE 2004 tj što mladji, u što bočjem stanju a da mi se uklapa u budžet. Ističe mu registracija za dva meseca, pogledaj gume da nije padano sa njega, da je agregat suv, ubi cenu za iznos registracije ako može i uživaj. Povedi i nekog iskusnog motoristu/majstora sa sobom da oslušne mašinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdanikos 1 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: V-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Listao sam i ovaj forum i svasta jos nesto, ali sam ipak hteo da cujem i konkretno misljenje. Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 30, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan BMW f 650 mozda da dodas u obzir , od ponudjenih modela Honda bi bio moj izbor ne mislim na konkretno ponudjene vec na izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 30, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Polozio sam za A kategoriju pre par dana i sledeci korak je nabavka nekog motora. Tip motora koji jurim mi je enduro, sto zbog visine (190cm) sto zbog toga sto bih voleo eventualno nekad i da sidjem sa asfalta. Od modela, nekako su mi najmiliji KLE, Pegaso, TA... Naravno, R1200GS je ono cemu tezim, ali novci. Na raspolaganju mi je oko 2500e, jer moram da pazarim i kompletnu opremu. Nasao sam na oglasima par primeraka, pa bi mi znacilo ako neko moze da mi malo analizira odredjene oglase (iz nekih razloga ne mogu da otvorim temu u "Pomoc prijatelja"): Kawasaki KLE WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki KLE, 2004. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Kawasaki KLE WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki KLE, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Aprilia Pegaso 650 ie WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Aprilia Pegaso 650 ie, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Honda Transalp WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp, 2002. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Naravno, jos bolje bi bilo ako neko sa foruma ima sta da ponudi iz ove klase. Hvala i nadam se da cemo se uskoro videti na drumu! А да себи наџеш неку Африку.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdanikos 1 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: V-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan f650gs sam razmatrao, a sto se tice afrike...nekako ne bih bas pazario motor star 25+ godina, nekako sam sumnjicav. iako ih bije glas da su neunistivi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 30, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Са тим буџетом мање више би могао да наџеш себи једну солидну Африку.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Maj 30, 2020 Andragog, 5025 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Bolja je jedna afrika od 25 godina nego dve aprilije od 10 godina !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 30, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bolja je jedna afrika od 25 godina nego dve aprilije od 10 godina !!! Јесте даааааааа.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 230 Napisano Maj 30, 2020 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan Kle500 mi je prvi motor nakom polaganja za A2, pre toga nisam vozio uopste motor ma ni tomosa i legao mi je kao dupe na nosu sto se kaze, lagan lako upravljiv sa suvozacom vec se oseti njegova snaga, kocnice malo slabe po meni ali sam se navikao, sve u svemu jedan veoma zabavan i zahvalan motora mislim da sa njim svakako nebi pogresio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4886 Napisano Jun 2, 2020 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @srbac @Krokodilo imam jedno pitanje za vas dvojicu Po čemu ste zaključili da je Afrika stara 25 godina duplo bolja od Aprilie stare 10 godina? To je tako subjektivan savet. Možda je vama dvojici bolja. Motor je dokazano dobar, to ne sporim. Ali dečko kupuje svoj prvi motor, odabrao je enduro zbog visine, ne zato što će da cepa samo off road. Afrika troši mnogo više, teža je 50 kila, na oko je ružnija daleko od npr Pegasa, treba momak i u grad da je doveze, do kafića, po devojku itd Ne kažem ja da ne Afrika loš motor, ali za te pare moj ti je savet, nešto mladje, lepše, ekonomičnije, ako može ikako sa ABS. Pozdrav i srećna potraga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 2, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da je prošlo vreme Afrike (oprosti mi oče, grešio sam). KLE500 - XLV650 ti je relacija na koju bi se ja fokusirao. Skromna 2 cilindra, pouzdani modeli, samo biraj očuvan komad i to je to. Teško da neko može sa slike, ili oglasa da ti kaže kakav je komad, dok ne opipaš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jun 2, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu JA ! (dvojica su mi pokazala isti oglas motora koji su hteli da pogledaju pa kupe. Prepoznao sam da je to bivsi motor kolege/drugara Boki64 ) Inace, potpuno se slazem: KLE ili TransAlp. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo 55 Napisano Jun 2, 2020 U prolazu, 85 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Od svih njih Aprilija je definitivno najlepsa, ali ima cuvenu boljku sa frajlaufom. Kle im jedan disk napred i redni motor, TA V agregat sa dva diska spreda i ozbiljnim motornim kocenjem, ali "samo" 5 brzina. Kle je uzi od TA pa samim tim ima i uze sediste. Licno vozim TA i mogu da ti kazem da je to jedna obicna mrcina koja trpi sve zivo, povlaci iz niskih obrtaja, mada tad hoce da zatrese (V agregat) i povlaci do nekih 5-6000 obrtaja. Putna brzina mu nije velika, najbolje je oko 110-120 km/h tu negde bas oko 5000 rpm, naravno moze i brze ali nije to to. Inace TA 650 nema problema sa reglerom. Boljku sa reglerom ili bese CDI (ne drzi me za rec) je imao TA 600. Moj mene odlicno sluzi i nemam problema sa njim, niti sam cuo da je neko sa TA 650 imao problema. Konkretno ovaj TA sa oglasa, fino deluje ovako sa slika, mada mu fale fabricki stitnici rucica, vlasnik kada mu je stavio povisen vizir dodao je jos po jedan sraf sa obe strane direktno kroz plastike, verovatno da ga dodatno ucvrsti, zadnji migavci nisu orginalni, originalni su duzi i vise strce, naravno presvuceno je sediste, fale mu gumice koje zatvaraju rupe na njegovom sivom nosacu/rukohvatu ispod ploce samog kofera. Crashbar je givi/kappa varijanta, nije homemade. To ovako na prvu, mada deluje da vredi da se vidi i uzivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdanikos 1 Napisano Jun 2, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: V-strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @JohnyBravo, hvala puno na ovoj analizi. Upravo je to ono sto sam trazio. Za sad mi je taj TA favorit i cuo sam se s vlasnikom, tako da cu odluciti u narednih par dana da li cu ga uzimati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 2, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan @srbac @Krokodilo imam jedno pitanje za vas dvojicu Po čemu ste zaključili da je Afrika stara 25 godina duplo bolja od Aprilie stare 10 godina? To je tako subjektivan savet. Možda je vama dvojici bolja. Motor je dokazano dobar, to ne sporim. Ali dečko kupuje svoj prvi motor, odabrao je enduro zbog visine, ne zato što će da cepa samo off road. Afrika troši mnogo više, teža je 50 kila, na oko je ružnija daleko od npr Pegasa, treba momak i u grad da je doveze, do kafića, po devojku itd Ne kažem ja da ne Afrika loš motor, ali za te pare moj ti je savet, nešto mladje, lepše, ekonomičnije, ako može ikako sa ABS. Pozdrav i srećna potragaМа његова лова, његов избор нек купи шта му воља.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jorga83 112 Napisano Jun 3, 2020 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: valjevo Motocikl: africa twin rd07a Prijavi odgovor kao problematičan Tj.neka kupi afriku pa onda kako mu volja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigibau 44 Napisano Jun 3, 2020 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC750X 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolega. Vozio sam Kle-a i mogu ti reci da je to visok motor i da bi ti mozda i najbolje legao zbog visine prvenstveno. Masina je proverena i jednostavna za odrzavanje. Vozi se kao bicikla i jednostavan za odrzavanje. Drze cenu tako da ces ga lako prodati kad dodje vreme za to. Dobar motor za pocetak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...