Jump to content

Moto Zajednica

Dunlop

Recommended Posts

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Treba pod hitno da uzmem zadnju gumu i nasao sam u markusu dunlop,samo zelim da cujem komentare ko je imao iskustvo sa tim gumama...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 303 postova

Treba pod hitno da uzmem zadnju gumu i nasao sam u markusu dunlop,samo zelim da cujem komentare ko je imao iskustvo sa tim gumama...

Dunlop QUALIFAER RR Odlicna guma !

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Dunlop QUALIFAER RR Odlicna guma !

Znaci guma do jaja!  ;)

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Ja ti proporucujem sve druge marke, samo ne DUNLOP. Djubre od gume!

?????????????????????????????

Ja imam DUNLOP Trailmax D607F

Prezadovoljan, lepo lezi, lepi za podlogu, odlicno se ponasa u krivini, stabilna na vlaznom putu.

Po mom misljenju, sasvim dovoljno da dobije odlicnu ocenu.

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Evo moja iskustva:

za Srada verovatno je izvrsna Qualifaer.Ja sam nosio D205f i odlicno se pokazala.Jurcao sam se sa R-ovima bez problema,madjutim matore su pa sam morao da ih promenim sada imam Roadsmart pa cu da napisem iskustva . Najjeftinije su u Dz.L.S. evo tel.011/32-35-356.

SAVET.Montiraj ih kod svog vulkanizera.Njihov nema pojma!

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3

Au kakava paljba po Dunlopu... ja jos uvek imam Dunlop D251 set koji je dosao fabricki i sa njima 14.000 km, a po dubini shara bi se reklo da ce izgurati jos bar 10.000.

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

I ja ih imam i prezadovoljan sam sa njima presao sam vise od 6.000 km i odlicno se ponasaju...pre neko vece sam se vracao sa puta po oluji, motor se ponasao prosto neverovatno sa njima, bez obzira na ogromne bare i "jezera" na koje sam naletao, posto sam vozio 70% na slepo zbog mraka i jake kise. Znaci da nije bilo njih morao bih da stanem i negde cekam jutro......

post-220-12879001661456_thumb.jpg

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja uvijek idem na sve drugo prije Dunlop-a u toj klasi, ali ako uzmes i nju neces imati problema. Dobre su to gume, odlicne, ali su Michelin, Bridgestone i Pirelli uglavnom bolji, ali tradicionalno i komad skuplji, ali opet obicno malko duze i traju. Mislim da vjerovatno ne bi ni primjetio nikakvu razliku osim mozda malko u handelingu ali nije to nista presudno, tako da kupi i uzivaj ;)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ja koliko sam primetio, niko ne navodi TACNO koji Dunlop, evo, ja sam vozio na 208RR koja je SUPER guma u svim uslovima, jedino sto se jako brzo trosi. U odnosu na Bridgeston BT014 za svetlosnu godinu bolja.

Ja koliko sam primetio, niko ne navodi TACNO koji Dunlop, evo, ja sam vozio na 208RR koja je SUPER guma u svim uslovima, jedino sto se jako brzo trosi. U odnosu na Bridgeston BT014 za svetlosnu godinu bolja.

BT-014 je davna proslost ;) To je vise sport-touring guma i za to je sjajna, ali novi modeli BT-016 i BT-002 Racing Street su mecava. A Michelin-ov Pilot Power i Pilot Power 2CT su ipak mnogo bolje gume od bilo kojeg Dunlop-a po gotovo svim kriterijumima i duze traju. Ko moze da izdvoji vise para, a da mu nije zao, uzima ovo gore, ko ipak ne da, Dunlop je opet dobar izbor. Starom Qualifier-u je osim brze potrosnje bila mana da poslije nekoliko hiljada km pocinje da popusta, guma nije dobro drzala kada je bila nova i kada je pri kraju, dok su u to vrijeme Michelin Pilot Power i Pirelli Dragon Supercorsa drzali do zadnjeg tracka sare jednako... Opet, sve ovo za jednok prosjecnog korisnika i nije naka opipljiva razlika...

Dunlop je negde bila oko 12.400,uzeo sam metzeler m1 za 12.800 prezadovoljan sam !

Dobra je to guma.

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Na testovima se pokazalo da su Metzeler i Michelin a odmah i Pirelli za njima neprikosnoveni ....Dunlop je sa ovim novim modelima za sportske motore uprskao.....ova moja je sport-touring (stariji model) i stvarno imam utisak da se ne trosi.....

U svakom slucaju svaka nova guma je bolja od kupovine polovnih....

post-220-12879001666749_thumb.jpg

• Zainteresovan, 599 postova

Na testovima se pokazalo da su Metzeler i Michelin a odmah i Pirelli za njima neprikosnoveni ....Dunlop je sa ovim novim modelima za sportske motore uprskao.....ova moja je sport-touring (stariji model) i stvarno imam utisak da se ne trosi.....

U svakom slucaju svaka nova guma je bolja od kupovine polovnih....

Mislim da si u pravu. Takodje imam te SPORTMAX 207  i nisam nesto preterano srecan. Ume dobro da klizne u krivini. Jedino kada se bas dobro zagreju i kada je asfalt vruc onda drze kao lude. U svim ostalim prilikama  >:( >:(.   

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Dodo, pogledaj koliko ti GODINA imaju gume!

• Zainteresovan, 599 postova

Dodo, pogledaj koliko ti GODINA imaju gume!

2005, sara duboka ?!?!  Jbg-a,nisam ni ja Rokfeler pa da ih menjam kada je sara OK.  Znam im mane pa tako i vozim. Jos ovu sezonu pa nove!!

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Da ponovim Ja sam nosio D205 i odlicne su, sada imam road smart i isto su mnogo dobre.kad sam trazio da kupim gume raspitivao sam se kod ortaka,i ovako izgledaju saznanja: Dunlop RR nije za kisu i treba joj bas ostra voznja da bi se zagrejala.Preporucuje se R-ovima sto je i logicno.D205 je sport-touring guma i treba joj manja radna temperatura tako da se odlicno ponasa i po kisi,kao i Roadsmart.U istoj klasi Sport-touring je i BT-021 ali je nosi moj prijatelj na BMW-u i nije zadovoljan jer mu certo proklizava po mokrom.Tako da sam od nje odmah odustao.Za mog VFR-a su mi nudili u Beogradu M3 ali to nije Sport-touring tako da sam i od nje odustao.Moje opredeljenje je ROADSMART.Ne znam po cemu je bolji BT u istoj klasi s obzirom sa kliza,a M3 nije u istoj klasi sa ostalima koje sam probao tako da ce verovatno neko ko vozi RR Dunlop oceniti da li je bolja ili losija od nje.A ovi testovi po casopisima,to nista ne verujem 99% da su ih angazovali neki iz suparnickih firmi.Moja preporuka za motore koji prelaze dosta kilometara  je DUNLOP  Roadsmart.PROVERENO!!!

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

Pre par dana sam montirao Dunlop RoadSmart i totalno sam odusevljen gumama.

Pre njih sam imao Dunlop Qualifier i pocepao ih posle 8500km.

Razlika izmedju ove dve gume je u tome sto se sa Qualifierom lakse obara motor, ostrija linija, ali je zato RoadSmart iznenadjujuce mnogo udobnija guma, prosto guta neravnine!!! :o

Razlika u uglu obaranja motora uopste nema jer je i RoadSmart zadnja guma trokomponentna pa veoma dobro drzi pri maksimalnim nagibima i odlicno drzi putanju. Imam osecaj da bi u nagibu mogao voziti bez ruku! :o

Ono sto jos nisam proverio i sto hvale gumu na svim testovima je grip na mokroj cesti zahvaljujuci aditivima specijalnih silikona.

Ako bude trajala preko 10.000 km ,a trebala bi, bez razmisljanja cu ih ponovo montirati.

A da ne pricam o ceni, 240eur sa ugradnjom!!!

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Ja sam prošle godine napred montirao Dunlop Qualifier a pre dva tri meseca nazad sam pazario Dunlop RoadSmart i zadovoljan sam ,jeste da pri oštrom dodavanju gasa na izlasku iz krivine ponekad proklizne (kao i svaka) ali se neverovatno lako kontroliše proklizavanje što me i počelo zabrinjavati jer se sve češće uhvatim u takvoj situaciji...

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Takodje imam DUNLOP ROADSMART , do sada presao 7500km sa njima i jako sam zadovoljan , odlicna guma , po meni puno bolja od Pilot Road koje sam prethodno imao na motoru ...  8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja