Jump to content

Moto Zajednica

Caberg ili Airoh

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

Evo dileme. Treba mi kaciga, hteo bih flip up.

Dosad sam nasao u NS ove kacige koje mi se svidjaju za oko 150 evrica. Pa me interesuje vase misljenje koja se vise isplati.

Caberg Rhyno za 12.000 dinara ili

Airoh Mathisse za 14.000 dinara

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ne znam za Airoh, ali Rhino je jako bucna kaciga. Voznja bez cepica u usima je veoma zamarajuca vec posle par sati neprekidne voznje.  Po specifikacijama na strani Airoh-a je i tezina i sto ima ventilacije i sa strane.

Bila i jedna tema nedavno u kojoj se pominje. Ovde

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ni N-102 nije ništa bolja...

Sve flip kacige su bučne jer se zbog mehanizma prave malo šire od standardnih što ume da se oseti pri dužim vožnjama...

Al jbg, volem flip pa nek se dere...

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ni N-102 nije ništa bolja...

Sve flip kacige su bučne jer se zbog mehanizma prave malo šire od standardnih što ume da se oseti pri dužim vožnjama...

Al jbg, volem flip pa nek se dere...

U odnosu na moju prethodnu jet kacigu N-102 mi je super i osecam se kao da vozim sa cepicima u usima i zadovoljan sam jako (da napomenem da full face nikad nisam probao).

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

:D

ovdje je stvar jako jednostavna pri izboru, kalupi su dijametralno razliciti. Airoh ima kalupa za okrugle glave, acaberg za spicaste i ostale. Dakle, probas i odma znas koju kupujes ;)

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

jebiga probao sam obe i nekako mi obe pasu. Nolan mi je za sad malo skup, posto moram kupiti jos i jaknu, rukavice... Sta da kazem prvi motor.

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Ja imam Airoh tiger i Caber xilix(flip up),caberg je kvalitetnija,u Airohu zesce udara vetar po usima(mozda zato sto je malo izduzena pa ima lufta puno

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Caberg Rhyno

Imam ovo. Za grad je extra. Na otvorenom, bez čepića za uši, bolje da se voziš na pikameru za razbijanje betona, manje je bučno. ;)

• Drug član, 1441 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ja imam par kaciga vrhunskih Shoei X8RS Nobby Ueda za Japan market only i Arai RX7RR4 Corsair replica Dani Pedrosa i dve jeftinije jedna je Shark a druga je kada vozim KLE500 Caberg Rhyno.

Zašto sam sve ovo naveo...

Svaka kaciga je donekle bučna i čuje se strujanje vazduha da vas ne vara da se na ove dve od po 800eur to ne čuje, čuje se ali malo manje, čak na Arai više nego na ovoj Shoei ali razlog je mnogo veći broj ventilacionih otvora gde je kaciga bolja za toplo leto ali je hladnija kada je oko 10 stepeni.

Imao sam davno par komada Schuberth System2 i 3 i ista stvar flip up mora da se čuje više od integral kacige.

Moguće je da se neka malo manje čuje od druge naravno ali jako zavisi i od položaja kacige i da li sedite uspravno ili je kaciga malo nagnuta napred, to jako može da promeni utisak.

I kao što neko reče moraš da kupiš ono što odgovara obliku tvoje lobanje a ne ono što ti se svidja.

Ja sam prvo hteo da kupim AGV flip up Longway, ali kada sam je stavio na glavu odmah sam je skinuo jer me je na više mesta pritiskala  iako je bila po broju komotna.

Kako god da okreneš ako imaš dosta buke koja ti smeta koristi čepiće.

Ja to nikada nisam koristio ali evo dobre ideje da jednom i ja probam da vidim kakav je utisak sa njima.

• Zainteresovan, 784 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

I ja sam u situaciji da tražim  flip-ap kacigu do 150 evra. Caberg mi otpada jer se ne proizvodi u XXL

velicini. XXL prave uglavnom za skuplje modele kaciga. Vidim da Airoh ima tu veličinu pa bih molio da neko

napise gdje to može da se vidi i proba u BG ili NS. Cijena od 14000.00din mi odgovara. Ako to spada u

reklame zamolio bih da mi jave na pp ili mejl. Naravno bilo koji drugi predlog je dobrodosao ako se uklapa u 150

evra, flip-ap i XXL. 

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

I ja sam u situaciji da tražim  flip-ap kacigu do 150 evra. Caberg mi otpada jer se ne proizvodi u XXL

velicini. XXL prave uglavnom za skuplje modele kaciga. Vidim da Airoh ima tu veličinu pa bih molio da neko

napise gdje to može da se vidi i proba u BG ili NS. Cijena od 14000.00din mi odgovara. Ako to spada u

reklame zamolio bih da mi jave na pp ili mejl. Naravno bilo koji drugi predlog je dobrodosao ako se uklapa u 150

evra, flip-ap i XXL. 

Isprazni privatno sanduče, a dotle :

http://www.louis.de/_4034ded450f441ecba1f75c62f8083fb29/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=204678&anzeige=0

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja