sine 12 Napisano Jul 6, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovako..Uvek volim da mi je cist motor,ali stalno se javlja problem sa sprejem za lanac koji kad ga naprskam uvek baci malo na felni, ne pri prskanju vec pri voznji,a svi znamo da se zalepi kao zvaka na odecu.Obicno to skidam naftom ili sprejem za ciscenje lanca,ali me zanima ko sta koristi ne bi li nasao neki bolji nacin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 6, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sigurno rešava stvar http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=21100.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Jul 6, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Kad podmazujes lanac ne preteruj sa mazivom. Uvek podmazuj vruc lanac i daj mu vremena par sati pre voznje. Nakon podmazivanja obrisi visak maziva sa spoljne strane. Kada savladas tehniku (kao ja ) mozes da vozis i +200 nece ti biti prljava felna ili rep. Ono pak malo sto se zatekne obrisem mekom krpom i Motulovim sprejom za ciscenje lanca, mada cu probati ovo cudeso sto DrBane kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jul 7, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan WD-40 odlično skida te masnoće. Znači, našpricaš WD preko plastike, felne ili čega već i samo obrišeš krpom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj da pre nanosenja spreja napravis koji krug sa cistm lancem kako bi ga zagrejao, znaci puno. Istu muku sam mucio dok nisam procitao ovde sta drugovi forumasi rade, pre neki dan sam bas prao lanac, odradio sve po ps-u, ostavio da prenoci i sutradan mi ni voznja od 140kmh nije napravila njesra na felni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Motul Wash&Wax sprej njime mozes da cistis sve sto je metalno na motoru osim lanca , diskova i plocica. Samo naprskas ostavis 5 sekundi i obrises suvom krpom. Pre toga nikakvo kvasnenje. Samo prskanje na suvo i brisanje suvom krpom, sprej odma u sebi ima i voska tako da polira povrsinu i otezava ponovno lepljenje masnoce i prljanje. Ja sam ovo koristio da odmastim felne dok nisam ugradio scottoiler a sad kada ga koristim da ocistim felne, dekle.... Evo shejtan-u sam pokazao kako radi, njegove felne na africi su bile toliko masne i prljave da ja nisam skontao da su zlatne boje i bukvalno ih je ocistio za 5 minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 8, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan imas neku tecnost u louis katalogu ja kupio za ciscenje felni ,poprskas felnu ostavis 5minuta i obrise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jul 8, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto toliko filozofiramo oko najobičnije stvari? Čemu sprej iz Louisa kada WD-40, koji se može kupiti na svakoj benzinskoj pumpi, skida ovu prljavštinu i masnoću 100% i to bez nagrizanja podloge. Jedina mana je što i on sam ostavlja nešto masnoće, ali to skida MER. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jul 8, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Zašto toliko filozofiramo oko najobičnije stvari? Čemu sprej iz Louisa kada WD-40, koji se može kupiti na svakoj benzinskoj pumpi, skida ovu prljavštinu i masnoću 100% i to bez nagrizanja podloge. Jedina mana je što i on sam ostavlja nešto masnoće, ali to skida MER. Najvise (i jedino) sto me smara kod wd-a je kada cistim zadnju (ili prednju) felnu sa njim desi se da malo poprskam i disk(ove), pa posle kocnice i ne slusaju bas.. :-\ Inace, da odmasti, tu nema price, odradi posao kao nista drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jul 9, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan moze jedno pitanje. cime mazati ili prskati plastike. mislim na recimo blatobran, znaci crne plastike koje nisu farbane, tako su crne. one vremenom od sunca i svega izgube sjaj pa budu gadne mat, cime njim mazati ili sprejistati da bi bile sjajne i lepe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max 1 Napisano Jul 9, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Novi Becej Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi bilo koji sprej za odrzavanje spoljnih plastika za automobile. Imas ih na bilo kojoj pumpi ili prodavnici auto kozmetike. Za skidanje masnoce sa felne ili repa je dobar i uljani razredjivac. Najjeftiniji je od gore pomenutih resenja a ne ostecuje podlogu i posto se nanosi krpom nema bojazni da cete poprskati diskove ili plocice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...