blizzard035 0 Napisano Maj 12, 2020 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Crkao mi je senzor polozaja rucice gasa, odnosno TPS. Zvao sam plattner i tamo je cena novog senzora 24000 din. Proverio sam sa jos par dilera po inostranstvu i cena je maltene ista. E sad, da li vredi ici na neki replacing deo ili da se ide na mikuno tj. original? I da li su neki iskusniji sa foruma mogli da rese problem na neki drugi nacin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22880 Napisano Maj 12, 2020 Integrisan, 9731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako merenjem ustanovis da je preminuo (guglaj kako), ustanovis da je i kontakt ok (sa obe strane), obelezis poziciju na klapni gasa, skines ga i ubacis u kesicu Nalijes ga wd40 sprejom, da pliva! Ostavis preko noci, da se kiseli i patina da popusti. Zatim srafcigerom,sa osecajem provrtis levo/desno jedno 10 puta. Ocedis, unimerom proveris menja li otpor linearno i bez skokova... Ako je tako vratis u poziciju koju si obelezio. Ustedis 200e Pozdrav Nenad. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blizzard035 0 Napisano Maj 12, 2020 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno druze, probam sutra pa javim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22880 Napisano Maj 12, 2020 Integrisan, 9731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Samo polako i pedantno! Pogledaj kontakte i na kablu i na senzoru prvo, moze tako neka nebuloza biti... P.S. I da, kada ga skines zapamti da li deo koji se rotira stoji skroz levo ili skroz desno, u tu ga poziciju moras vratiti pre montaze nazad!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2045 Napisano Maj 12, 2020 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Nenadom.Pogledaj servisno uputstvo.Aj sescu za komp malo kasnije, pa cu ti proslediti ako nemas.Mozes unimerom da premeros otpore i da proveris da li ima prekida u pomeranju (da li gubi kontakt).Fz6 kao i fzs600 imaju dijagnostiku tps-a.Saljem ti malo kasn detalje kako da isproveravas.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22880 Napisano Maj 12, 2020 Integrisan, 9731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan TDM900 takodje ima diagnostiku TPS-a.... Bas lepo od Yamahe sto je omogucila tako nesto, "udjes" u diag mod, okreces gas (motor ugasen) i na displeju gledas ocitavanje... (oko 15 u stanju zatvorenog, pa do 98/100 pri potpuno otvorenom gasu, ne sme biti skokova u ciframa, lepo i linearno, kao potenciometar Rotel pojacala ) Honde ne dozvoljavaju tako nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22880 Napisano Maj 12, 2020 Integrisan, 9731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jos nesto, moze delovati smesno ali nije tako (samo izgleda ), kome motor "cima", ne moze se konstantan gas drzati a sumnja padne na TPS neka proba sledece... Sednes kraj ugasenog motora i 10 min vrtis rucicu gasa tamo/amo Obicno "zeza" na gasu koji se najduze koristi (polozaj), tako da se ovim postupkom pomeraju metalni klizni kontakti po svojim stazama od pocetka do kraja, samoociste se sto bi se reklo... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blizzard035 0 Napisano Maj 12, 2020 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, N.F.S. said: TDM900 takodje ima diagnostiku TPS-a.... Bas lepo od Yamahe sto je omogucila tako nesto, "udjes" u diag mod, okreces gas (motor ugasen) i na displeju gledas ocitavanje... (oko 15 u stanju zatvorenog, pa do 98/100 pri potpuno otvorenom gasu, ne sme biti skokova u ciframa, lepo i linearno, kao potenciometar Rotel pojacala ) Honde ne dozvoljavaju tako nesto. Ovo sam isprobao i sve radi savrseno, od 16 pa do kraja linearni i bez skokova... Medjutim kasnije u toku voznje pravi problem. Dize i spusta ler gas, nekad na 900, nekad na 1300 itd.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22880 Napisano Maj 12, 2020 Integrisan, 9731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, nisam taj motor rasturao ali mora postojati "IAC" Ventil koji je zaduzen za ler gas i pomeranje klapni pri hladnom startu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2045 Napisano Maj 13, 2020 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, zaspao sam sinoc, a od ranog jutra guzva na poslu... mada sam ubedjen da je mala verovatnoca da je stradao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2045 Napisano Maj 13, 2020 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Uzgred, potrazi ovde: https://www.ebay-kleinanzeigen.de Ja kupih nedavno nova migavca + novo stop svetlo + nov relej za korektne novce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2045 Napisano Maj 13, 2020 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan daj mi ujedno email, da ti prosledim servisno uputstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blizzard035 0 Napisano Maj 15, 2020 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan On 5/14/2020 at 8:14 AM, branko_stefanovic said: Ovo se i meni desilo na mojoj teneri, i nije imalo veze s TPS-om, vec mi je CRKAO OSIGURAC, proveri to prvo. Hvala... Koj tacno osigurac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blizzard035 0 Napisano Maj 24, 2020 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio tps i radi odlicno, potrosnja smanjena sa 5.85 na 4.7L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...