Jump to content

Moto Zajednica

Avanturisticka putovanja, planirate li neko uskoro

Recommended Posts

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Cao ekipa. evo da se malo osvrnem na ove postove... sve je to ljepo i mislim da nema ture koju nebi volio proc, no kao sto je vec spomenuto, zelje i mogucnosti se neprate bas najbolje uvjek...

Dobra vijest je sto ovaj tjedan žena i ja krecemo u obiliazak...cca 3 000 km. planirana ruta je HRVATSKA-CRNA GORA-ALBANIJA-MAKEDONIJA-SRBIJA-HR. Dakle cijelo putovanje traje cca 15-16 dana tako da mislim da nema zurbe. Drago bi mi bilo negdje usput popiti dobru kavu u dobrom drustvu... :)

Ukoliko je Kraljevo na putu, samo se javi. Drago mi je upoznati nove ljude, a moze se naci i nesto vise od kafe! Pozdrav! 063466403

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova

Bas mi je drago da si se javio. Pisem broj mobitela...taj dio rute je zamisljen polaqskom iz Skopja,  Kumanovo, Vranje, Leskovac, Nis, Jagodina, Beograd....Vidim da je Kraljevo oko 80 km zapadno od puta al znas kako je, nikad neznas kuda ce nas put nakraju odvest... ;) Pozdrav.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

misli da nepostoji ni jedan motorista koji ne razmislja i nebi voleo makar jednom u zivotu da napravi jedno avanturisticko putovanje koje nikada nece zaboraviti niti zaliti sto je to uradio ,ali jedno znam da ja nikada necu moci da sebi priustim jedno tako putovanje osim ako se nebacim u mutne poslove ;) ;),a ako budem negde dalje isao to ce biti okolne zemlje zadovoljan sam i time da ih posetim motorom

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

misli da nepostoji ni jedan motorista koji ne razmislja i nebi voleo makar jednom u zivotu da napravi jedno avanturisticko putovanje koje nikada nece zaboraviti niti zaliti sto je to uradio ,ali jedno znam da ja nikada necu moci da sebi priustim jedno tako putovanje osim ako se nebacim u mutne poslove ;) ;),a ako budem negde dalje isao to ce biti okolne zemlje zadovoljan sam i time da ih posetim motorom

Veruj mi, takva putovanja mogu da se izvedu sa mnogo manje kesha nego sto mislis. ;)

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Kesh jeste problem , ali nije toliko strasan. Zavisi sta je cilj putovanja, i kakav konfor se ocekuje. Ako je nekom dovoljan sator umesto hotela ( licno, vise volim da se budim na pesmu ptica nego na telefon, zvono i sl...) , konzerva, hleb, paradajz i pivo umesto rucka u elitnom restoranu, najveci trosak ostaje gorivo i razne putarine/mostarine i slicne obavezne/nepredvidive dazbine.

Sto meni predstavlja najveci problem je

1. vrlo ogranicen GODISNJI ODMOR i

2.KREDIT CIJA JE OTPLATA U TOKU (recimo stambeni kredit od 25 godina...) i

3. VIZE, odnosno izgubljeni dani iz 1. stavke na trckaranje do BG-a za predju pasosa, pa opet po iste kad se proces zavrsi, pa po sledecu vizu, i tako...

Mozda razmisljati ili sanjati o takvom putovanju nije dovoljno, ali resenje ovih problema je tesko izvodljivo u mom slucaju. Jedino dati otkaz sto resava 1. i 3. , ali sta posle sa posledicama na 2.? I sta sa posledicama na 0. tj. kesh?

Mozda je ova lista za nekom smesna, naravno ima ljudi koji zive sasvim lepo a da ne rade puno ili nista , ali verujem da nas ima vise kojima veliki problem predstavlja "period pre i posle avanturistickog putovanja" nego samo putovanje koji je ionako predvidjeno da bude istrazivanje drugacijeg sveta.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Naravno da se razmislja i pomalo planira... zbog situacije od pre koju nedelju:

1. Pomovo Nordkapp dogodine

a za neki naredni period

2. Vladivostok preko Sibira i Mongolije

3. Cape Town t.j. Juznoafricka Republika i nazad (naravno drugim putem.

Svaka cast onima koji mogu da idu bez problema sto se vremena tice, ali u mom slucaju vreme je ograniceno na par nedelja godisnjeg, a poslodavci bas nemaju razumevanja za godisnji od 4-5 meseci. Ostaje da cekam sedmicu na loto-u ili da, kako je AnteK rekao, stedim stedim stedim --- dam otkaz, odradim putovanje --- pa onda trazim novi posao

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Svaka cast onima koji mogu da idu bez problema sto se vremena tice, ali u mom slucaju vreme je ograniceno na par nedelja godisnjeg, a poslodavci bas nemaju razumevanja za godisnji od 4-5 meseci. Ostaje da cekam sedmicu na loto-u ili da, kako je AnteK rekao, stedim stedim stedim --- dam otkaz, odradim putovanje --- pa onda trazim novi posao

A kako drugačije ako imaš nezgodno radno mjesto ? Pare uglavnom nisu problem - koliko nas je kupilo

auto na kredit - zašto ne bi digli pare na kredu za veliko putovanje? Vrijeme je meni osobno daleko

najveći i jedini problem. Zasad  ;D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Razmislja li neko o nekom duzem avanturistickom putovanju motorom?! Mislim na interkontinentalna putovanja, svaka cast Evropi, ali.....prava avantura je u Aziji, Africi, Juznoj Americi...I sta je za vas pravo avanturisticko putovanje?

sa shejtan-om na Kilimandzaro!

a do kilimandzara i nazad motorom :)

Ako Bog da sledece godine pravac AFRICA, sa AFRICOM ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1414 postova

Veliki problem je karnet, koji iznosi 70% od vrednosti motorcikla i koji ostaje uplacen kao depozit u AMSS  :-\! A potreban je za Afriku, istocna trasa i aziju (Iran, Pakistan, Indonezija.....). A ja bas tuda moram da prodjem :). Ali, sve se moze kad se hoce, samo polako, Boze zdravlja i bice javljanja iz Azija i Afrika koliko hocete. Molio bih da ovde postuju ljudi koji zaista planiraju avanturisticka putovanja da ne bi unosili zabunu kod ljudi koji ovo citaju, jer, marva se veze za rogove a covek za REC :o!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja