kochaMatori 1108 Napisano Jun 24, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan "postoje dve grupe motociklista: oni koji su pali i oni koji ce tek pasti" :-\. Takodje, imamo dole temu "Nasi padovi". Na zalost imamo i onu drugu :'( i sve to zajedno, sa onim sto svaki dan vidimo u gradu cini da stvar zvuci jako, jako... pa ajd eto, mazo' ili vec kako? Vozim da bih pao? Vozim dok me ne tresne neki jugo, pick-up ili sta vec. Ima li drugacijih iskustava? Ne mislim sad da bas na to da se nikada nismo okliznuli ili izgubili ravnotezu dok stojimo ili se krecemo sporo (prva, druga) u manevrisanju i sl. Nego prosto pitanje je: da li postoji biker sa visegodisnjim aktivnim vozackim stazom a da nikada nije imao udes tj. pad sa motorom? Ima li nade? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Jun 24, 2008 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Kočo stari moj bla je tema o tome i rat oko nje izbi. Ima i takvih ,ali su takvi srećnici retki. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 24, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Kočo stari moj bla je tema o tome i rat oko nje izbi. Ima i takvih ,ali su takvi srećnici retki. ma ja pod utiscima ovih dana - sto rece neko ko da je rat oko nas pa rekoh daj nek se jedan barem javi (makar i da slaze ) i cini mi se bilo bi mi lakse malo. sad izvinjavam se ako je tema bila skoro, priznajem nisam bas isao duboko u istoriju. a jos manje bih da razbuktavam stare strasti ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jun 24, 2008 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam nikad pao,ako ce ti biti lakse..i ne planiram ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 24, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam nikad pao,ako ce ti biti lakse..i ne planiram ;D daj Boze i da ne padnes. ni ja nisam nikada pao ali vozim fakticki tek prvu sezonu aktivno tako da ja ne mogu nikome da olaksam sa svojim primerom. a koliko ti vec dugo vozis? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 24, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan Ja za 2 god!sam samo jednom pao i to kad sam vozio poledu na minus 4! sreca motor mi je pao na desnu nogu tako da :motor citav,noga u gipsu! ;D ;D al to nas sve ceka!jbg. :o Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Jun 24, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Nije lose kad covek padne mislim bez nekih vecih posledica.Padom odredjujes gde ti je granica tj kolike su ti sposobnosti.Bez ironije cu reci ali ne verujem da ce nas drugar koji je pao na minus 4 i tom prilikom na zalost slomio nogu vise to ponavljati.Ja licno sam pao par puta uglavnom zbog nesto vece brzine tako da sad otprilike znam sa koliko mogu u koju krivinu da udjem.Postoje i ljudi koji nisu padali koji ili imaju veliku srecu ili su stvarno dobri vozaci tj imaju onaj prekidac u glavi koji svima nama fali. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Nije lose kad covek padne mislim bez nekih vecih posledica.Padom odredjujes gde ti je granica tj kolike su ti sposobnosti.Bez ironije cu reci ali ne verujem da ce nas drugar koji je pao na minus 4 i tom prilikom na zalost slomio nogu vise to ponavljati.Ja licno sam pao par puta uglavnom zbog nesto vece brzine tako da sad otprilike znam sa koliko mogu u koju krivinu da udjem.Postoje i ljudi koji nisu padali koji ili imaju veliku srecu ili su stvarno dobri vozaci tj imaju onaj prekidac u glavi koji svima nama fali. Ne mogu nikako da se slozim sa tobom Pit.Po toj logici trebao bi posteno da se olomis i da skucas bar 5 motora pre nego sto naucis da vozis,a to je cena koju niko normalan nebi bio spreman da plati.Previse je krivina,tipova asfalta i guma da bi na taj nacin odredjivao dokle smes da ides.Bez namere da uvredim nekog,mislim da su ovu pricu sa padanjem i kako je to normalno smislili ljudi da bi sami sebi opravdali svoje greske.OK,pao si,mozda padnem i ja,ali to ce se dogoditi samo ako u kriticnoj situaciji napravim pogresan izbor ili jednostavno lose odreagujem i tu je kraj price.Sigurno da posle toga nebi bio bolji vozac.Stvarno je cudnjikavo da neki ljudi,a tu ne mislim na tebe pite,pokusavaju da svoje mnogobrijne padove preokrenu u svoju korist i tako sebe istaknu kao dobre vozace,kao sto ni ne mislim da je nepadanje sa motora realan pokazatelj necijeg talenta ili umeca,ali je definitivno bolje kad u kriticnoj situaciji,a svako od nas ih je imao bezbroj,uspes da nadjes rasenje i izadjes kao pobednik,sa iskustvom vise takoodje :) a koliko ti vec dugo vozis? Prvi moj motor sam kupio pre 4-5 godina Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to Sa ova dva oznacena dela se nikako ne bih slozio. Upravo treba da na umu konstantno imas cinjenicu da si daleko ugorzeniji od ostalih saobracaju i da te ostali ne vide i nisu u stanju da procene tvoju bzinu. I, svakog treba da tretiras kao potencijalnu opasnost. A drugo, sumnjam da je iko od nas koji smo imali neke padove i sl. nameravao da mu se tako nesto dogodi... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1453 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1388 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kočo stari moj bla je tema o tome i rat oko nje izbi. Ima i takvih ,ali su takvi srećnici retki. ma ja pod utiscima ovih dana - sto rece neko ko da je rat oko nas pa rekoh daj nek se jedan barem javi (makar i da slaze ) i cini mi se bilo bi mi lakse malo. sad izvinjavam se ako je tema bila skoro, priznajem nisam bas isao duboko u istoriju. a jos manje bih da razbuktavam stare strasti ??? Evo ja vozim sa dozvolom 16 godina i nisam nikad pao. Da nebi bilo zlonamernih komentara - nisam zapisivao kilometrazu koju sam prelazio u tim godinama ali cifra je sestocifrena. E a posto sam i ja ucestvovao u onom mini ratu u prosloj temi, ovo bi bilo sve od mog javljanja. Cuvajte se ljudi... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jun 25, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan "postoje dve grupe motociklista: oni koji su pali i oni koji ce tek pasti" :-\. Takodje, imamo dole temu "Nasi padovi". Na zalost imamo i onu drugu :'( i sve to zajedno, sa onim sto svaki dan vidimo u gradu cini da stvar zvuci jako, jako... pa ajd eto, mazo' ili vec kako? Vozim da bih pao? Vozim dok me ne tresne neki jugo, pick-up ili sta vec. Ima li drugacijih iskustava? Ne mislim sad da bas na to da se nikada nismo okliznuli ili izgubili ravnotezu dok stojimo ili se krecemo sporo (prva, druga) u manevrisanju i sl. Nego prosto pitanje je: da li postoji biker sa visegodisnjim aktivnim vozackim stazom a da nikada nije imao udes tj. pad sa motorom? Ima li nade? 12 god vozim motor, prvo tomos t-15, pa cvaju 125 cc, poslednje 2 god vozim jace motore i nikad nisam pao (kuc-kuc) Padove u mestu i offroad-u ne racunam, tu je bilo padova, ali bezazlenih, po asfaltu se nikad nisam opruzio i nadam se da jos dugo necu da se opruzim Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan "postoje dve grupe motociklista: oni koji su pali i oni koji ce tek pasti" :-\. Takodje, imamo dole temu "Nasi padovi". Na zalost imamo i onu drugu :'( i sve to zajedno, sa onim sto svaki dan vidimo u gradu cini da stvar zvuci jako, jako... pa ajd eto, mazo' ili vec kako? Vozim da bih pao? Vozim dok me ne tresne neki jugo, pick-up ili sta vec. Ima li drugacijih iskustava? Ne mislim sad da bas na to da se nikada nismo okliznuli ili izgubili ravnotezu dok stojimo ili se krecemo sporo (prva, druga) u manevrisanju i sl. Nego prosto pitanje je: da li postoji biker sa visegodisnjim aktivnim vozackim stazom a da nikada nije imao udes tj. pad sa motorom? Ima li nade? po asfaltu se nikad nisam opruzio i nadam se da jos dugo necu da se opruzim Kad cemo opet na cestobrodicu? Zadnji put sam pao sa cvajom pre dvanaestak i vise godina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jun 26, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Padao vise puta kao mlada usijana glava i imao srece da prezivim.Zadnjih petnaestak godina kuc..kuc.. u drvo ni ogrebotina ni pad a nadam se da ce tako i ostati. Iskustvo, sreca,oprema, postujes tudje prvenstvo, naravno svoje ne koristis jer si najslabija karika u lancu i mozda nikada ne padnes ,ali to ne zavisi iskljucivo od tebe vec i od mnogo drugih faktora barem 50 %. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1170 Napisano Jun 27, 2008 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Bila je slicna tema i bas se mnogo raspravljalo o tome mislim da je bio neko napisao nije pitanje da li ces pasti nego kada ces pasti.A zavisi ko ima koliko srece i pameti ali to je vec visa sila.Naravno ako se vozi normalno bez rizika manje su sanse da se bubne i obrnuto.Ali najgore je to sto to vecinom ne zavisi od nas vec i od drugih ucesnika i neucesnika(mislim na predmete,zivotinje... sto ugrozava voznju)u saobracaju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Jun 27, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to Osećam potrebu da ispravima sam sebe, inače ne bih vulgarno citirao sam sebe Naime, nisam više virgin i to samo 2 dana nakon postovanja, motor je super prošao neuništiv je iako je klizao dobrih 20m, samo prelio i malko se ogrebala plastika. A ja sam prošao kao plastika, samo mene više boli Eto deco, koristite full opremu (da, i jaknu i rukavice) i na 40C, nikada ne znate kad će ispred vas da izleti lada karavan iz sporedne ulice iz koje vas "nije video" naravno. Detaljnije u nekoj drugoj temi, bolu me prsti trenutno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 28, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to Osećam potrebu da ispravima sam sebe, inače ne bih vulgarno citirao sam sebe Naime, nisam više virgin i to samo 2 dana nakon postovanja, motor je super prošao neuništiv je iako je klizao dobrih 20m, samo prelio i malko se ogrebala plastika. A ja sam prošao kao plastika, samo mene više boli Eto deco, koristite full opremu (da, i jaknu i rukavice) i na 40C, nikada ne znate kad će ispred vas da izleti lada karavan iz sporedne ulice iz koje vas "nije video" naravno. Detaljnije u nekoj drugoj temi, bolu me prsti trenutno Hvala Bogu da nije bilo gore. Zao mi je zaista sto se uopste desilo. S druge strane, shvatio sam da ovako postavljena tema povlaci dosta kontroverzi. U ovih nekoliko odgovora moze se naci dovoljno mudrih saveta koji daju osnov da svako ko je dovoljno samodisciplinovan nastavi da uziva u voznji. Zla kob ostaj zla kob... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 28, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Zakljucano. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...