kica_kingbg 38 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Lale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 16, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan imam hromirane opruge u solidnom stanju za zadnje amortizere MZ-a i jos po neke delove zadnjih amortizera... a potrebna su mi kocijona klesta za MZ ili ETZ ili kao god valjda je to isto ??? pa ako nekom treba ovo a ima visak klesta nek se javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Septembar 24, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno nastavljen rad na zadnjim amortizerima. Naime,kod mene bolcne nisu htele napolje nikako.Jedino rešenje je bilo BURGIJA.Bolcne napolju,sada je trebalo odviti gornji deo amortizera od šipke.Normalno to nikako nije išlo.Na kraju brener je radio.Zagrejali gornji deo amortizera i svukli ga sa šipke amortizera.Kod starog tipa nema navoja na šipki amortizera,več je gornji deo samo nabijen na šipku amortizera.Usledilo je posle promene semeringa sipanje ulja,Tu sam se nešto pogubio... Naime u onu cevku u koju ulazi klip amortizera ne može da stane 70 ml ulja.I ulje je curelo iz cevke stalno.Ventil na štiftu je imao slobodan hod,ali ulje je curelo.Na kraju sam sipao 40 ml ulja u cev(gde ide klip) a ostalih 30 u telo amortizera gde stoji prsten za oslanjanje amortizera.10-tak puta ga razvlačio i sabijao,u poćetku išlo kao kroz sir.Nakraju je jako teško išla šipka amortizera gore dole.Sve namontirao na motor.Radi,malo lenjo se sabija i na putu se oseća svaka neravnina.Ali više nema onog metalnog udarca amortizera (kao kad nema oprugu).Sutra bi trebalo da zamenim i drugi (mada on nije propiškio)ali bi trebalo da ima ista količina i vrsta ulja u oba amortizera.Ako ima neka ispravka za moj "rad" bilo bi dobro da to pročitm pre montiranja drugog amortizer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 25, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan reko ja da je nabijen pod presom... :D imao sam i ja jedan takav par nije to bio klin nego mesto gde ih je presa stegla!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 26, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja sam nesto radio.,,, : sad mi treba donator da kupi dva semeninga posto kod mene u Arilju nemaaa... Ako ima neko raspolozen da mi kupi dva semeninga za prednju viljusku i da mi posalje?? (placam u pivu a mogu i u parama) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Septembar 26, 2010 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Javljam ti sutra da l ima u ovoj radnji gde ja uzeh moje proletos - ako ima uzimam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 26, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Javljam ti sutra da l ima u ovoj radnji gde ja uzeh moje proletos - ako ima uzimam VAZI!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 27, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan koje ulje u prednju viljusku? da bude onako solidne tvrdoce da ne bude pretvrda... ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Septembar 27, 2010 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam čini mi se sipao SAE 15-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 28, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan sredio sam viljusku!! Stigli semeninzi, sipano 15-40 ulje i radi odlicno..!! :) a da i far sam promenio i sajlu gasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Septembar 28, 2010 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Ajde prežali i pare za presvlaku sedišta :D Možda će da ide još brže ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 28, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ajde prežali i pare za presvlaku sedišta :D Možda će da ide još brže ;D ;D ;D necu svidja mi se i ovako... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Opet OFF. Šumi, imaš li ti našu elipsastu nalepnicu, ne vidim je na ovim slikama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 28, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Opet OFF. Šumi, imaš li ti našu elipsastu nalepnicu, ne vidim je na ovim slikama? nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Opet OFF. Šumi, imaš li ti našu elipsastu nalepnicu, ne vidim je na ovim slikama? nemam AAAaaaa pa ja sam se tek sad setio kako sam te zajebo. ;D :D A morao sam, razdelio sam gostima. Imaš je, samo nije kod tebe. :) Trebao si da me podsetiš kada sam nešto slao, ne sećam se više šta je bilo ali je u to nalepnica mogla da uđe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 28, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan AAAaaaa pa ja sam se tek sad setio kako sam te zajebo. ;D :D A morao sam, razdelio sam gostima. Imaš je, samo nije kod tebe. :) Trebao si da me podsetiš kada sam nešto slao, ne sećam se više šta je bilo ali je u to nalepnica mogla da uđe. saceacu ja jooos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Septembar 29, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost opet muke s amortizerima.Prvo se upiškio zadnji desni.Picaso mu je i predvideo sudbinu taku. Zadnji kupljeni,skoro komplet montirani.Odnosno zadnji desni promenjen i sipano ulje 15-40.Odbija bubce kao pravi. Sad se upiškio i prednji levi.E jesam one sreće. Naručio semeringe pa će da se radi,šta reći... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 29, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost opet muke s amortizerima.Prvo se upiškio zadnji desni.Picaso mu je i predvideo sudbinu taku. Zadnji kupljeni,skoro komplet montirani.Odnosno zadnji desni promenjen i sipano ulje 15-40.Odbija bubce kao pravi. Sad se upiškio i prednji levi.E jesam one sreće. Naručio semeringe pa će da se radi,šta reći... Vodi racuna kod montiranja...tebi su napravljena lezista na plasticnim ventilima kroz koje ide klip!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Septembar 30, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Kinge kude si kupio i posto ovi semerinzi za prednji 'mortizer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 30, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kinge kude si kupio i posto ovi semerinzi za prednji 'mortizer? isto pitanje lepo izgledaju, e sad da vidimo koliko ce da traju... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 1, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljeni preko Zorana iz Novoga Sada.Uputio me Drumska lisica na njega.Kaže Lale da su odlični i da su baš za amortizere prednje.Cena je 6e po komadetu,što i nije sitnica...Ako će da rade (a stari nisu propišali na njima),nema problema.Meni je amortizer levi propiškio na dnu kod onog štrafa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj...pa sto menjas semeringe ako nije propisao na njima ??? ??? Napravis novu podlosku (jer si staru verovatno izgubio)od klingerita i teraj dalje!! 12 evropskih i nije da nije na ovo vreme!! P.S.Kada skidas prednje zabelezi u kom polozaju su bili!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 1, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad to nema uticaja,obeležavanje. Prošli put nisam uspeo da ih skroz vratim na mesto.Nije mogao da radi sa stabilizatorom. Ali ipak ću da čvrljnem acetonskim flomasterom... Za podlošku neznam gde se nalazi,ali znam da semering nije izleteo (kao prethodni)iz ležišta,nije propiškio.Samo curi na dnu čizme.Zašto? NE ZNAM: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ima tamo mojih slika na kojoj je prikazano gde je ta "meka" podloska...ona dolazi na kraju osovine klipa i ona dihtuje-drzi ulje da ne curi na navoju m6!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Octobar 1, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad to nema uticaja,obeležavanje. Prošli put nisam uspeo da ih skroz vratim na mesto.Nije mogao da radi sa stabilizatorom. Ali ipak ću da čvrljnem acetonskim flomasterom... Za podlošku neznam gde se nalazi,ali znam da semering nije izleteo (kao prethodni)iz ležišta,nije propiškio.Samo curi na dnu čizme.Zašto? NE ZNAM: odozdo ispod cizme imas maticu m6, tu curi... kad otvoris amortizer videces gde se nalazi taj mali ditung... ;) obelezi nekim ostrim predmetom na stap amotrizera, ja sam za to koristio naostreni safciger i kod donje krune viljuske tamo obelezi.(gde ti stoje migavci) !!! ;) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...