Jump to content

Moto Zajednica

Dominator ili Zamaha xt...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Dobro vece,narode motoraski.Dugo vec razmisljam sta kupiti.Vozio sam motore pre 15tak godina,zzr 600,rd350,rm250 i onda sto zbog para a sto zbog zauzetosti,porodicnih problema i sranja u drzavi skrasih se sa zoljicom i autom.Posto je zolja spora i slaba te su me razni manijaci pritiskali uz ivicnjak .Prosle godine kupim Yamahu YBR 125.Razmisljam,ima dovoljno snage da zbrisem kad me isteruju sa puta(vozim 90 posto po gradu),malo trosi,jevtin i lep motor(volim taj retro fazon) a opet brz je.Avaj!Ponovo mi proradi benzin u venama te bih sad nesto jace.Svako se rasteze koliko moze te sam limitiran na nekih 2500 evrosa.I sad sam u dilemi iz naslova.Da li Dominator iz 90tih,(Honda je Honda) ili nek Yamaha xt opet iz 90tih?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

ako biras izmedju te dve marke po meni ti je bolji izbor yamaha, inace mislim da ti je najbolji dr big

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Ja sam imao istu dilemu. Dominator 93 i xt 600 90. Obadva su bila po 1600 jevreja. Taman se odlucim za dominatora, kad vidim yamahu tenere xt 600z. Uzeo sam njega zbog bolje aerodinamike, male potrosnje (na dominatoru je potrosnja oko 6,15, dok je na mom 4-5 l), mnogo veceg rezervoara i jos nekih sitnica. Obadva su odlicni motori i dele ih nijanse. Ako volis malo brzu voznju, uzmi kao sto rece guda kle 500. Pozdrav.

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

dobrodosao!

pozdrav za gudu!

Pre par meseci sam sa istom količinom para bio u istoj dilemi, ali sam imao i trećeg kandidata KLE 500, koji je pobedio.

jamana, mislim da ti je jasno sta uzeti...  ;D

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ja sam imao i Yamahu xt`97 i Hondu Dominator `95, oba su bila korektno odrzavana. Slicni su za upravljanje ali mi se cini da je Honda Dominator malo vise User friendly, i laksa za voznju a da je Xt malo divljiji iako domina ima 50ak kuba vise. Vise mi se svidja spusteni prednji branik Dominatora, dok XT vise deluje kao kros. To je kao da uporedjujes fizicki kawu klr i kle. Treba ih probati , i menjac i prenosi su im drugaciji, i drzanje u krivini i ostalo...

Retko ko se zali na XT, mozda ipak Yamaha. Dobro su ga odradili. Mada je malo spartanski, bez mnogo detalja. Nema cak ni merac goriva. Naravno , pricamo o pomenutim godistima i serijama.

PS Mislim da je Dominator nesto nizi, sediste naravno, a da mu je tank nesto izdignutiji, nekako deluje oklopljenije i putnickije od XT-a.

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Samo da prijavim zbog svih ljudi koji su pomogli da se odlucim.U medjuvremenu sam kupio Cagivu Canyon 500 i lepša mi je od

druga dva pomenuta motora.Sad,da li može da zameni Yamahu i Hondu,videćemo.Hvala svima na dobrodošlici i savetima.

• Svakom po zasluzi, 12442 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Samo da prijavim zbog svih ljudi koji su pomogli da se odlucim.U medjuvremenu sam kupio Cagivu Canyon 500 i lepša mi je od

druga dva pomenuta motora.Sad,da li može da zameni Yamahu i Hondu,videćemo.Hvala svima na dobrodošlici i savetima.

A znamo i od koga ;D

Neka te lepo služi.

• Svrati ponekad, 197 postova

ta cagiva je odlican motor meni se mnogo svidja i ako si kupio onaj sto se prodavao na forumu jeftino si prosao.

neka te zdravo sluzi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja