Pablo 1967 Napisano Maj 29, 2006 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima! Na VTR-u imam neke fleke na zadnjoj viljusci i nesto na ramu (onom vertikalnom delu, ispod sedista)... Koliko god to prao i trljao, nece da se skine... Aluminijum je u pitanju. Zna li neko neki nacin ili neko sredstvo koje bi to moglo da sredi? Ili da uradim poliranje svega toga i tako se resim bede? Vidjao sam to na raznim motorima do sad - isflekan aluminijum. Mora da postoji neko resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1852 Napisano Maj 29, 2006 Drug član, 920 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijum ima osobinu da oksidira cim se osteti, i zbog toga potamni. Inace taj oksid mu je kao neki zastitni sloj, dosta je postojaniji od samog aluminijuma. Zato izguli celu povrsinu nekom grubom smirglom i nema da brines. Jedino resenje je da skines sloj oksida i da ga ispoliras, pa da ga onda zastitis nekim bezbojnim lakom kako ne bi dosao u kontakt sa kiseonikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Maj 29, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Kazacu Paunu da postavi ovde kako se zove ono sredstvo sa kojim je on meni obrisao onu fleku sa rama (sto sam ti pricao u NS-u) a najlepse bi bilo da se ispolira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja1 2 Napisano Maj 29, 2006 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ta fleka ispod sedista je definitivno od akomulatorske kiseline, i nemozes je nikako ocistiti da se vise ne poznaje.Polirati nije resenje jer ce onda taj deo gde si polirao da dobije sjaj, i razlikovace se od ostalog.Jedino da ispoliras ceo ram i celu zadnju viljusku, ali to je ogroman posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidak 0 Napisano Maj 29, 2006 U prolazu, 90 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda peskiranje! ali to je POSAO! :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 29, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Mozda promena bajka? A, da i to je POSAO!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1967 Napisano Maj 30, 2006 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ta fleka ispod sedista je definitivno od akomulatorske kiseline' date=' i nemozes je nikako ocistiti da se vise ne poznaje.Polirati nije resenje jer ce onda taj deo gde si polirao da dobije sjaj, i razlikovace se od ostalog.Jedino da ispoliras ceo ram i celu zadnju viljusku, ali to je ogroman posao.[/quote'] Nije od akumulatora jer je VTR oduvek imao gel akumulator. Te fleke nisu mnogo primetne, ali me nerviraju. Rekao bih da cu da uradim poliranje viljuske i rama. To bi trebalo da kosta do 200e, a rezultat bi bio ok... Sad jedino da se dogovorim sa majstorom oko vremena, kad i meni i njemu odgovara. Slike cu objaviti cim posao bude gotov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10214 Napisano Maj 30, 2006 Drug član, 4529 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je lak kojim je zasticen aluminijum da ne oksidira.Tribas da sve da ogulis tj. taj stari bezbojni lak pa pa ispoliras ili das nekom farbaru koji to moze da ti garantira da nece opet da se guli da ti ofarba.Jer tesko je to napraviti jad nemas podlogu ..........farba na go metal eto zasto....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...