Bobni 530 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Risticnajskuplja varijanta Ali Po mom misljenju najbolja posto prigusuje nezeljene zvukove Ali se cuju zvukovi iz okoline NPR.zvuk sirene itd.Nisu cepici za jednokratnu upotrebu vec uz pravilno odrzavanje se mogu koristiti godinama. https://alfa-srbija.rs/čepići-za-uši/čepići-za-vožnju.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6281 Napisano Februar 8 Ne silazi, 5229 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Bobni je napisao: @Jovan Risticnajskuplja varijanta Ali Po mom misljenju najbolja posto prigusuje nezeljene zvukove Ali se cuju zvukovi iz okoline NPR.zvuk sirene itd.Nisu cepici za jednokratnu upotrebu vec uz pravilno odrzavanje se mogu koristiti godinama. https://alfa-srbija.rs/čepići-za-uši/čepići-za-vožnju.html Ovo možda deluje i kao najbolje rešenje jer koliko vidim prave prema obliku uha. Jeste da košta više, ali cenim da valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4879 Napisano Februar 8 Drug član, 2983 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Bobni je napisao: @Jovan Risticnajskuplja varijanta Ali Po mom misljenju najbolja posto prigusuje nezeljene zvukove Ali se cuju zvukovi iz okoline NPR.zvuk sirene itd.Nisu cepici za jednokratnu upotrebu vec uz pravilno odrzavanje se mogu koristiti godinama. https://alfa-srbija.rs/čepići-za-uši/čepići-za-vožnju.html Kako računaju dlake u ušima zna li se??? Mislim da li je cena veća ili manja Šalu na stranu...fina stvarčica ali prilično skupa za naše potrebe. Ja imam gotovo svaku vrstu čepića koji se mogu naći kod nas...definitivno Alpinine ili na tu temu su cenovno prihvatljive i rade posao potpuno isto kao gore opisano. Veći je problem bol ušne školjke pri dužim vožnjama sa čepićima...tj neadekvatna veličina i oblik kacige koji je veoma zastupljen kod nas. Sad neko iskešira 100e za ovo i krene bol...sledeći komentar je da je proizvod sr..nje a realno neznanje je u pitanju tj. pomodarstvo u ''lepoti i ceni kacige''. Za takav proizvod se treba malo edukovati, napraviti istraživanje i naučiti nešto o tome pa tek onda uložiti u taj proizvod. Ovako mislim da su bačene pare... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 530 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan @mickAlpinine Sam prosli put kupio u Bugarskoj za neke clanove,cini mi se da su bile oko 10,15 evra.Ne znam kakve su kada se koriste. Ove pravljene po Meri koristim preko 10 godina I nisam nikada osetio nikakvu bol ili pritisak,jesu najskuplje Ali su I najbolje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4879 Napisano Februar 8 Drug član, 2983 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Ne kažem da su loše, naprotiv da mi je razlika uloženo/dobijeno kako treba i ja bih to uzeo ali pored tih Alpininih i sličnih (pečurkice) baš treba nešto da se debelo desi da uložim u skuplje čepiće za uši. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 530 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem naravno,ja jedino imam srecu posto ove cepove ne kupujem nego dobijam na poslu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1668 Napisano Februar 10 Vinyl rider, 880 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan On 8. 2. 2026. at 14:14, mick je napisao: Kako računaju dlake u ušima zna li se??? Mislim da li je cena veća ili manja Šalu na stranu...fina stvarčica ali prilično skupa za naše potrebe. Ja imam gotovo svaku vrstu čepića koji se mogu naći kod nas...definitivno Alpinine ili na tu temu su cenovno prihvatljive i rade posao potpuno isto kao gore opisano. Veći je problem bol ušne školjke pri dužim vožnjama sa čepićima...tj neadekvatna veličina i oblik kacige koji je veoma zastupljen kod nas. Sad neko iskešira 100e za ovo i krene bol...sledeći komentar je da je proizvod sr..nje a realno neznanje je u pitanju tj. pomodarstvo u ''lepoti i ceni kacige''. Za takav proizvod se treba malo edukovati, napraviti istraživanje i naučiti nešto o tome pa tek onda uložiti u taj proizvod. Ovako mislim da su bačene pare... Koliko znam , AudioBM radi čepove ovakve po mustri - 4500rsd ! Odeš, uzmu otisak i izliju ti čepove , mislim da imaju predstavništvo u svakom gradu - ako ne, onda dolaze u apoteke ! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 12 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Koji su cepovi trenutno best buy kod nas? Probao neko ove? https://www.audiopro.rs/proizvod/alpine-partyplug?idPro=31059 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 12 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zar ovo nije isto sto i motosafe pro? AudioPro | Alpine Musicsafe Pro Eearplugs Transparent WWW.AUDIOPRO.RS MusicSafe Pro je jedina slušna zaštita za muzičare sa tri izmjenjiva filtera za nisku (prigušenje 16 dB), srednju (prigušenje 19 dB) i visoku ((22dB) zaštitu. Ovi jedinstveni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6942 Napisano Februar 13 Advanced Member, 2397 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Isti proizvođač, različita namena. Pretpostavljam da stišavaju drugačiji opseg frekvencija. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 13 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/8/2026 at 12:32 AM, Miroslav91 said: Jel koristi neko ove Oxford FilterBuds? Vidim race verziju u Barellu, mozda porucim al prvo da procitam recenzije, uporedim itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 1187 Napisano Februar 13 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Video i ja i njih i tu turing varijantu kao. Mesovita misljenja na netu kao i obicno ali vrv cu naruciti ove obicne bez trakice pa kako bude 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 13 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Miroslav91 said: Video i ja i njih i tu turing varijantu kao. Mesovita misljenja na netu kao i obicno ali vrv cu naruciti ove obicne bez trakice pa kako bude Ja sam se juce provozao 25km i blago su me bolele usi ceo dan . Eksperimentisem do proleca ako nista vracam fabricki auspuh. Najjace sto nije toliko glasan, nego mi nesto oko 3-5k obrtaja kao da bubnji u kacigi neka rezonanca...sranje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1730 Napisano Februar 13 (promenjeno) Drug član, 924 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam pisao, ali tu cepovi ne mogu pomoci koliko god da su dobri, niske frekvencije ne mogu ukloniti. Jedino ANC, i bice totalno uklonjeno svo brujane/rezonanca, "drone" zvuk, rasterecenje usi skroz... Promenio Februar 13 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 13 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Blackened said: Vec sam pisao, ali tu cepovi ne mogu pomoci koliko god da su dobri, niske frekvencije ne mogu ukloniti. Jedino ANC, i bice totalno uklonjeno svo brujane/rezonanca, "drone" zvuk, rasterecenje usi skroz... Sta je ANC? E to je to, drone. Vozim 17 god. nikad taj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3543 Napisano Februar 13 BJB Maxi Scooter Club, 1158 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Active noise canceling, sigurno u top 4 izuma u istoriji čovečanstva. Mada ja stvarno ne bih mogao da sluškama da vozim, nema šanse. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1730 Napisano Februar 13 (promenjeno) Drug član, 924 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pisali smo vec pre, ovde sam detaljnije o modovima. Ja ih ne osetim, i zaboravim da ih imam. A muziku uvek slusam, makar i tiho. Mada rade i bez icega. Ne mora ici zvuk. Promenio Februar 13 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 592 Napisano Februar 13 Zainteresovan, 695 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko uzeo kacigu koja ima ANC? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3543 Napisano Februar 13 BJB Maxi Scooter Club, 1158 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Video sam da su Sena i Schuberth izbacili to, i po prvim testovima radi posao. Kod bubica su ranije morali biti one sa gumicama da bi ANC radio kako treba (dodatno zapuše uvo), sad ima i redovnih modela, Airpods 4 npr. Zbog toga razmišljam njih da uzmem iako ne koristim iPhone. Sad imam neke Samsungove srednjeg ranga koje su ok ali imaju gumice pa mi postanu neudobne brže. Meni je bukvalno nezamislivo bez toga sada, i na putovanjima, i za rad u kafićima i sl, sa mid-range sluškama i puštenom laganom muzikom ne čujem apsolutno ništa okolo. Princip je da zvučnici šalju obrnute zvučne talase od onih koje mikrofoni detektuju, i tako se ubija buka. Verujem da kad se potrefi dobra veličina kacige, koja je pritom sama po sebi dobro izolovana, da to može biti vrhunsko rešenje. Mada ja sam zadovoljan i čepovima (valjda sam ubo model koji mi odgovara), ubiju taman šta treba a komunikaciju čujem još bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1730 Napisano Februar 13 (promenjeno) Drug član, 924 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Imas kvalitetnih i drugih proizvodjaca, Bose Comfort ima mozda i najbolji ANC od svih, Ako imas Android nema smisla AirPods uzimati, imas Galaxy buds, Sony.... A za motor je bitno da nisu velike da ih ne osetis pod kacigom. Nego oko kaciga i ANC, mislm da ce biti slabo - isto tako i bubice bez silikona/gumica ne rade dobro posao. Tipa Airpods 4 idu bez gumica i ANC je mnogo slabiji. tipa ANC na AirPods Pro 2/3 sa gumicama priguse da cujes jedva 2/10 (nekada i totalna tisina), a Airpods 4 obicne grubo oko 6/10, dosta toga prodje. Promenio Februar 13 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 13 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci bolja mi je opcija sluske sa ANC od cepova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3543 Napisano Februar 13 BJB Maxi Scooter Club, 1158 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Blackened je napisao: Imas kvalitetnih i drugih proizvodjaca, Bose Comfort ima mozda i najbolji ANC od svih, Ako imas Android nema smisla AirPods uzimati, imas Galaxy buds, Sony.... Koristim Macbook svakako, a imao sam i ranije Airpods i koristio i sa Win i Androidom, rade kao i bilo koje druge BT sluške.. Mikrofon mi se najviše svidja na Airpods 3 Pro od svega što sam čuo, i to mi je bitno. Sony WF1000 su "pasulj" oblik kao i ove Galaxy buds što imam, mislim da za dobar mic ipak moraju štapići. pre 3 minuta, Motorcyclist je napisao: Znaci bolja mi je opcija sluske sa ANC od cepova? Ako te ne žuljaju, sigurno ćeš dobiti bolju izolaciju, pogotovo za te specifične zvukove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1730 Napisano Februar 13 Drug član, 924 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Motorcyclist said: Znaci bolja mi je opcija sluske sa ANC od cepova? Mislim da se to ne moze porediti po izolaciji, pogotovo brujanja, samo pitanje komfora, da te ne zuljaju ispod kacige, nekome smetaju i treba navici kako skidas kacigu. Takodje voznja u totalnoj tisini, moras paziti vise, skroz je nestvaran osecaj (mada imas i mod da normalizovano cujes okolinu, a brujanje nestane isto) I cena, kvalitetne se krecu od 150-250e (Apple, Bose, Sony, Samsung). Ali imas muziku da slusas, neces samo za to koristiti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22723 Napisano Februar 13 Integrisan, 7196 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Pa udobnije su mi sluske od vecine cepova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6942 Napisano Februar 13 Advanced Member, 2397 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada probao ANC slušalice u vožnji, ali po meni one suviše = potpuno ukidaju okolne zvukove (makar je to slučaj sa većim, klasičnim slušalicama preko uveta). Ne bih voleo taj osećaj dok vozim motor. Dajte iskustva ko je isprobao na motoru, čuje li se išta od okolnog saobraćaja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...