acim 765 Napisano Jun 18, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=45943 Zbog serije saobraćajnih nesreća sa tragičnim ishodom u saobraćajnoj policiji upaljen je alarm za uzbunu. Kontrola na srpskim drumovima će se pojačati i naročito zbog početka sezone odmora, kada se očekuje velika gužva prema turističkim destinacijama, a policija će u kontroli vozača koristiti i nova vozila bez obeležja sa radarima i digitalnim kamerama. Za manje od 24 sata na beogradskim ulicama poginulo je troje ljudi. U motor Dejana Maleševića (32) iz Beograda, na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice trešnjin cvet, udario je „jugo“, za čijim volanom je bio Vladimir M. (35) iz Beograda. U Bulevaru despota Stefana Nenad Marković iz Krnjače svojom „hondom“ zakucao se u „opel“. Pao je, glavom udario u beton, a kako nije imao kacigu, zadobio je teške povrede i preminuo. Treća je žrtva tragičnog dana je devetnaestogodišnji Slobodan Kuga, suvozač u „opelu“ koji se zakucao u banderu u Ustaničkoj ulici. U Srbiji gotovo svakog dana gine po jedan vozač ili motociklista. Vesti o saobraćajnim nesrećama danima pune stupce novina i u crno zavijaju desetine građana Srbije. Brza vožnja, alkohol, nepropisno preticanje, najčešći su uzroci tragedija, a nadležni se slažu u oceni da „put na groblja“ vodi preko ukupno niske saobraćajne kulture, loše zakonske preventive i puteva koji su daleko od evropskog standarda. Nadam se da će stvarno biti rigorozni i da će ova akcija uroditi plodom i povećati bezbednost u saobraćaju. A i više ta skupština da krene sa zasedanjima i izglasa novi Zakon o saobraćaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan I ja se stvarno nadam da ce ovaj put istrajati u toj odluci...posle ovih par nesreca proteklih dana sam totalno sjeban jer nam je bezbodnost u gradu stvarno minimalna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora uvek da se prinese zrtva, da bi svemocni resili da pomognu narodu? Nadajmo se da ce taj zakon i da se sprovodi, a ne da bude mrtvo slovo na papiru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 206 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1125 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sve isto sra.. samo drugo pakovanje i čisto sumnjam da će se bilo šta promeniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 567 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde vise i mi balanseri na 2 tocka da docekamo taj dan dok nas ne istrebe :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 206 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1125 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ajde vise i mi balanseri na 2 tocka da docekamo taj dan dok nas ne istrebe :-[ mislim da će pre da nas istrebe (da nije istina bilo bi smešno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 18, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aaa zato se po svilajncu razularili,,ima ih na svakom cosku,,,,,,,,,,auuuu nadrljali smo,,,,,ima da nas kaznjavaju i za godinu rodjenja.... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISS 1 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da ponekad ne volim policiju....ali kada razmislim da nece vise toliko biti divljaka i samim tim manje zrtava, onda se pomirim sa time ( u + smislu ). Nadam se da ce poceti nekima i vozacke da oduzimaju ili bar vozila. Zaista ima mnogo ljudi za koje se pitam kako su dobili vozacku dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 18, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je neophodno da krenu sa rigoroznim kaznjavanjem, PO GRADU NAROCITO! Desavaju se nesrece i na magistralnim pravcima, ali mislim da je mnogo veci procenat nesreca (sa teskim posledicama) koje su se dogodile u gradu ili u naseljenom mestu nego na "otvorenom" putu. Juce gledam sa terase u bloku 63, jedan lik vozi opel kadet GSI (neki nabudzeni) a drugi (u sorcu i majici) na apriliji pegaso cini mi se, i trkaju se po bloku, a bio je i neki crveni motor stariji, tipa GSX-F ne znam tacno. Ljudi, pun gas tamo-vamo, cak skrenu i na parking i "razvlace" od zgrade do zgrade. To je trajalo dobrih 40-ak min, ako ne i sat. Prvo sto prave nevidjenu buku, drugo samo gledam kad ce neko da se zakuca negde. Policije, NIGDE!!! Verovatno odmaraju u onom belom golfu II i pecaju ko je prekoracio 10+km/h u Jurija Gagarina. Nesto mora da se menja podhitno, ovako vise ne ide!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 18, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da dodam. Nadam se samo da to naredjenje da rigorozno kaznjavaju nece sprovoditi tako sto ce zaustavljati mene koji u full opremi vozim 55 na mestu gde je ogranicenje 60, i zajebavati me sto nemam rezervne sijalice (necu da ih nosim iz principa, pa ako ce da pise prijavu neka pise). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_baby 85 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha xj600 S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da dodam. Nadam se samo da to naredjenje da rigorozno kaznjavaju nece sprovoditi tako sto ce zaustavljati mene koji u full opremi vozim 55 na mestu gde je ogranicenje 60, i zajebavati me sto nemam rezervne sijalice (necu da ih nosim iz principa, pa ako ce da pise prijavu neka pise). HAHAHAHAHA...strashno,ali videcesh,na tvoju zalost vrlo lako moze da se desi da bash tebe zaustave i naprave ti sranje... kad im dune,zaustave one ni krive ni duzne...al ponekad im je i dosadno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 18, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da dodam. Nadam se samo da to naredjenje da rigorozno kaznjavaju nece sprovoditi tako sto ce zaustavljati mene koji u full opremi vozim 55 na mestu gde je ogranicenje 60, i zajebavati me sto nemam rezervne sijalice (necu da ih nosim iz principa, pa ako ce da pise prijavu neka pise). HAHAHAHAHA...strashno,ali videcesh,na tvoju zalost vrlo lako moze da se desi da bash tebe zaustave i naprave ti sranje... kad im dune,zaustave one ni krive ni duzne...al ponekad im je i dosadno... Stvar je u tome da su me vec zajebavali za kojekakve gluposti, pa se vise i ne nerviram. Ako policajac hoce da mi pise prijavu sto nemam sijalice, neka pise slobodno. Ja cu da izvadim foto-aparat i da malo panujem vozila koja prolaze, da ubijem dosadu dok on pise "sastav". Samo neka me onda manu price da je to "zbog bezbednosti", neka lepo kaze punjenje budzeta je u pitanju i gotova stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 18, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, rekli smo da ne trebaju sijalice, nemojte sad opet o njima. Treba prva pomoć koliko sam ja ukapirao ono sa MUP-ovog sajta. http://www.mup.sr.gov.yu/domino/mup.nsf/P24OVozilal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 18, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, rekli smo da ne trebaju sijalice, nemojte sad opet o njima. Treba prva pomoć koliko sam ja ukapirao ono sa MUP-ovog sajta. http://www.mup.sr.gov.yu/domino/mup.nsf/P24OVozilal Nisam pratio onu temu do kraja, ali nebitno, onda neka druga glupost. Npr. jedan je hteo da mi pise kaznu sto nemam ovlascenje. Ali mi je "oprostio", ne znam samo sta? Kako god, da ne bude da sam protiv te akcije. Samo da bude usmerena na one koji zaista ugrozavaju bezbednost. A ima ih, mnoooogo, nazalos'. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Sve da nam stave po jednog pandura na zadnji sic,nista se nece promeniti.Mi prosto nismo problem.Problem lezi na drugom mestu a neka mi neko pokaze koga ja mogu da ugrozim time sto nemam sijalicu,ovlascenje ili jednom u sto puta kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ova vest me raduje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Kategoričko ograđivanje tipa "Mi prosto nismo problem.Problem lezi na drugom mestu..." nas je i dovelo ovde gde smo i kako smo. Pogledaj statistiku.Ili moj odgovor na temu Da li tuci ubicu.ili.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kategoričko ograđivanje tipa "Mi prosto nismo problem.Problem lezi na drugom mestu..." nas je i dovelo ovde gde smo i kako smo. Pogledaj statistiku.Ili moj odgovor na temu Da li tuci ubicu.ili.... Pogledaj moj skromni prilog (statistika saobracajnih nesreca u kojima su ucestvovali motocikli i bicikli sa pomocnim motorom za 2007) u Lalajkovoj analizi crne hronike, pa ce ti biti jasno kako "Mi nismo problem". Brojke sve govore. A i statistika za prvih nekoliko meseci 2008 je strasna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano Jun 18, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Vec dva dana se spremam da nesto napisem povodom ovih nemilih dogadjaja i reakcije nadleznih organa koju,evo, najavise danas. Jel znate sta ce od toga da bude? Bice jedno veliko nista a profitirace saobracajni policajci. Pre dve veceri vracam se iz Arandjelovca i "upuca" me radar. Prekoracenje od 48km/h od dozvoljene brzine. Let,let dozvolo na 6 meseci !!! Medjutim,carobna crvena novcanica resava sve probleme i anulira brzinu u granicama dozvoljenog. I to ce tako da funkcionise sve dok u policiji rade najnemoralnije i najpokvarenije osobe. Ne moze se ocekivati od vozaca (posto smo STOKA --ukljucujuci i pisca ovih redova) da imamo vozacku kulturu --- kada je nikada nismo ni stekli. Zato, cuvari zakona,reda i mira treba da budu visoko moralne i odgovorne osobe prema sebi i prema tudjim zivotima. Tako je bar u vecini civilizovanih zemalja u svetu. Jedino kod nas je obrnut slucaj, retkost je videti policajca u Srbiji koji drzi do svog obraza. Ja jesam za rigorozne kontrole i kazne. Da me je ono vece policajac uhapsio zbog pokusaja davanja mita,oduzeta vozacka na 6 meseci i 6 meseci zatvora zbog mita i korupcije --- ja bi verovatno bio najpazljiviji vozac u istoriji Srpskog saobracaja. A sada pogledajte duboko u svoju proslost i izvucite sve one slucajeve kada ste policajcu dali ono sto mu ne sleduje da bi on pocepao ono sto vama sleduje. U tom grmu lezi --cika u plavom. RIBA OD GLAVE SMRDI (a tako se i cisti) !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 18, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan carobna crvena novcanica resava sve probleme Nažalost, korupcija u tom domenu cveta. Uvođenjem novog zakona i tačkica bi to trebalo da se reši ili bar smanji. Eto, zakon je spreman i čeka skupštinu, da nije bilo izbora već bi bio donet. Kada krene sa primenom, posle će i nama biti krivo što crvene više ne radi, ali tako mora, očigledno, ako hoćemo da izađemo iz ove ludnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec psao moje misljenje o korupciji u smislu da treba smanjiti kazne toliko da se plavcima neisplati mito.Moje misljenje je da bi to dalo efekta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 206 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1125 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec psao moje misljenje o korupciji u smislu da treba smanjiti kazne toliko da se plavcima neisplati mito.Moje misljenje je da bi to dalo efekta. ali onda kazna ne bi imala efekta na kažnjenog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 18, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec psao moje misljenje o korupciji u smislu da treba smanjiti kazne toliko da se plavcima neisplati mito.Moje misljenje je da bi to dalo efekta. ali onda kazna ne bi imala efekta na kažnjenog Imala bi itekako. Kada bi svaka mizerna kazna od 1000-2000din bila propraćena mizernom zabranom upravljanja ili tačkicom, moglo bi se nazreti potencijala u konstrukciji. U Australiji su kazne takodje mizerne u poredjenju sa standardom,(a zato za mito ide neka simpa robija) pa ipak 99% ljudi vozi kao po jajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 567 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec psao moje misljenje o korupciji u smislu da treba smanjiti kazne toliko da se plavcima neisplati mito.Moje misljenje je da bi to dalo efekta. ali onda kazna ne bi imala efekta na kažnjenog Slazem se stobom, jer kad Srbina moras da naucis necem novom ili sto je u ovom slucaju da ga raskurtalises starih navika tipa da ulica nije njegova privatna prcija i livada po kojoj vozi sam....nema boljeg leka nego da ga udaris po novcaniku, a sto se tice mita i korupcije tj pandura to je problem druge prirode i dovodjenja citavog drustva iz diidus nenormalnog u za pocetak normalno stanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1868 Napisano Jun 19, 2008 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je u tome da su me vec zajebavali za kojekakve gluposti, pa se vise i ne nerviram. Ako policajac hoce da mi pise prijavu sto nemam sijalice, neka pise slobodno.Ja cu da izvadim foto-aparat i da malo panujem vozila koja prolaze, da ubijem dosadu dok on pise "sastav". Samo neka me onda manu price da je to "zbog bezbednosti", neka lepo kaze punjenje budzeta je u pitanju i gotova stvar. Samo ti ebi druga, sve cu ja to lepo da platim pa posle opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...