Jump to content

Moto Zajednica

Bmw c600/c650 gt

Recommended Posts

• Drug član, 1093 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 R

Nasao sam uzrok. Duplo dno koje se otvara kada je neophodno jos mesta ima senzor na sebi. Nije lepo bilo zabravilo i kada nije zabravljeno nemoze da se upali motor. Koja glupost ali mi zivce pokida... 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4609 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Misliš ono pod sedištem? Koje je to tek njesra, ko li ga smislio takvog... ebiga, sto manje senzora, to manje problema.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: BMW C 600 SPORT

Zdravo ekipa,
imam problem s curenjem ulja iz pogonske kutije gdje se nalazi lanac. Skuter je bio na servisu i zamijenjeni su svi semerinzi. Međutim, ulje i dalje curi na spoju kutije s getribom, točno na mjestu gdje se nalazi gornji lančanik. Do curenja dolazi samo nakon duže vožnje, odnosno kada se ulje ugrije.

Tvornica propisuje ulje 75W90, ali sam na forumu pročitao da neki preporučuju 85W140. Zamijenio sam ulje prema toj preporuci, no nažalost problem se i dalje pojavljuje nakon 15–20 km vožnje.

Čini mi se da možda dosjed na getribi nije u najboljem stanju i da, iako je semering zamijenjen, ne može dobro “zapitivati”. Imam nekoliko ideja:

Najjeftinija opcija – pokušati s još gušćim uljem koje se koristi za mjenjače, iako je 85W140 već najgušće u standardnoj ponudi. 

Druga opcija – ponovno rastaviti sve i na dosjed postaviti Speedi Sleeve (hilznu), čime bih riješio problem ako je dosjed oštećen.

Treća i najskuplja opcija – zamijeniti poklopac getribe i samo kućište na koje naliježe semering. 

Jedino čemu se još mogu nadati jest da je možda ostalo malo starog ulja pa da ono sada zna iscuriti posto je rijetko,85w140 je znatno gusce ulje od 75w90.

Screenshot_2025-10-22-09-04-10-318_com.whatsapp.jpg

IMG_20251020_191907.jpg

IMG-20251011-WA0008.jpg

IMG-20251011-WA0007.jpg

IMG_20251019_142759.jpg

Promenio član Limun0308
Moram slike izmjeniti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja