Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka motora za preradu u SupeRMotO

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-)

Šta vaše iskustvo kaže, koji motori su se pokazali kao dobra osnova za preradu u SuperMoto i zašto?

Npr.

XT, KLX, KLR, TT, Dominator, DR, itd.

Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

najjeftinije ti je da kupis supermoto a i najbolje

Upravo to, dok ga fino preradis potrosices ko za novi.

P.S. Jedino sto mi dobro izgleda kada je preradjeno je Yamah TTR, kao lutka je.

TTr je lepo sredjen samo imam malo averziju prema kurbli - nisam probao. Ova diskusija na forumu o kurbli je obeshrabrujuca.

Evo jednog linka KLX SM.

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Šta vaše iskustvo kaže, koji motori su se pokazali kao dobra osnova za preradu u SuperMoto i zašto?

Npr.

XT, KLX, KLR, TT, Dominator, DR, itd.

Pozdrav.

KLX, KLR, Dominator su preteski...po meni nisu za supermoto..i stari DR...noviji (od '97-me) moze da prodje...od tih koje si nabrojao, najbolji TT (najlaksi, ergonomija, ogibljenje)...mada treba da se preradi i ogibljenje da bi to bilo to...sve u svemu, dosta je posla samo namestiti tockove i kocnice, a kamoli se igrati sa ogibljenjem...po meni se to ne isplati, sem ako ne nadjes neke ekstra jeftine tockove i kocnice, i dodjes do povoljnog motora...

Trenutno se na forumu prodaju 2 jamahe XT, obe jako povoljne u svom cenovnom rangu...obe mogu da pruze dosta zabave i radosti svom vlasniku...po meni je mnogo bolje kupiti tako nesto nego vrsiti preradu...da ne pominjem jednu ultra-giga-mega ocuvanu i prelepu Gileru Nordwest Supermoto ;D...

Sve u svemu, za supermoto motor sa sto sportskijim (tvrdjim) ogibljenjem, po mogucstvu sa sto vise parametara podesavanja, sto laksi (znaci ne krmace od 170+ kila, i pozeljno da je ergonomija takva da mozes da sedis blize upravljacu...eto...posle ti treba dosta para, vremena, volje i ponesto znanja da bi uradio preradu...

Da samo pojasnim, ne interesujemo SuperMoto da bi se bavio tim sportom ili slicno.

Posle Africe od 237kg + ja i supruga 150kg + GIvi 52L pun i preko njega sator i vrece i sve ostalo 30/40kg + tank torba 10 kg itd, itd = skoro 450 kg.

170 kg za motor vise mi uopste ne zvuci puno, 70kg lakši od Africe.

Treba da bude ipak koliko toliko ugodan za po neki put.

Izgled SM i naravno snage nikad dosta, to je ono sto me interesuje.

Vidim dosta njih je KLX sredilo i kazu da je dobar sa snagom u praksi, LC4 je extra, ali €vrovii treba da se namnoze prvo.

Hvala

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

da bi sredio klx-a kao onog sa snimka treba ti brdo para,ako mislis da je to jeftino prevario si se videces samo felne koliko ce te izaci ako ih budes uopste nasao ovde.

• Svrati ponekad, 343 postova

da bi sredio klx-a kao onog sa snimka treba ti brdo para,ako mislis da je to jeftino prevario si se videces samo felne koliko ce te izaci ako ih budes uopste nasao ovde.

Excel felne....

"Eeee, to ce malo da te booliii!"

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

ja ti toplo preoprucio gileru nordwest 600 ima 48-53 ks ,max brzina 170km/h, 140kg,ima snage na pretek potrosnja je negde oko 5 l, upside viljuska ,dupli diskovi napred i cetvoroklipna klesta koja na samu pomisao dizu motor na prednji tocak ,a i nije toliko skupa.ja je trenutno imam skoro sam je kupio presao sam sa njom negde oko 2000km i za sad sam prezadovoljan.a ima jednu takvu prodaje shesti u savrsenom stanju.

ja ti toplo preoprucio gileru nordwest 600 ima 48-53 ks ,max brzina 170km/h, 140kg,ima snage na pretek potrosnja je negde oko 5 l, upside viljuska ,dupli diskovi napred i cetvoroklipna klesta koja na samu pomisao dizu motor na prednji tocak ,a i nije toliko skupa.ja je trenutno imam skoro sam je kupio presao sam sa njom negde oko 2000km i za sad sam prezadovoljan.a ima jednu takvu prodaje shesti u savrsenom stanju.

E imas pice za reklamu ako se vidimo :D...

;)

Pa nemam pojma...slabo se ljudi javljaju...mene je motor izasao preko 3100, nisam presao ni 200km, motor je u savrsenom stanju, dajem ga za 2500e, i niko se ne interesuje...:(...cak ni da pita...znaci nije cena u pitanju...  ??? Ako jeste, niko da kaze: "imam toliko i toliko, jel' moze?"...

Covece, samo se prodaju grbavci i pokoji skuter jeftiniji...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

...Covece, samo se prodaju grbavci i pokoji skuter jeftiniji...

Uh, moramo malo u off, ali moram da kazem da sam ja mog grbavca JEDVA prodao i to za smijesne pare :-\

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

najveci problem sto ljudi neznaju sta je to supermoto,nije im jasno!svi misle da je to enduro sa "sportskim" gumama a nemaju pojma kako to nabija adrenalin (pogotovo sa kracim prenosom) i da to nema veze sa enduro motorima.

• Andragog, 4983 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Skini Zenu,oklope,tank torbu,sipaj 6 litara benzina,Ispusti litar antifriza,odlozi Top kacu,=AFRICA SUPER HARD MOTO pa da vidimo ko te stigne !!!! :D :o

• Zainteresovan, 564 postova

;)

Pa nemam pojma...slabo se ljudi javljaju...mene je motor izasao preko 3100, nisam presao ni 200km, motor je u savrsenom stanju, dajem ga za 2500e, i niko se ne interesuje...:(...cak ni da pita...znaci nije cena u pitanju...  ??? Ako jeste, niko da kaze: "imam toliko i toliko, jel' moze?"...

Covece, samo se prodaju grbavci i pokoji skuter jeftiniji...

Da nemam pajsera od burazera, i caleta koji mi ne da nista iznad 125 ccm, veruj mi dotrcao bi do tebe i kupio bi ga ODMAH!

Izvinite za off... ;) ;) ;):) :) :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja