Jump to content

Moto Zajednica

pao dechko sa R6

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova
Pa nije bas tako...

Bajkeri starosti 15�24 godina su vinovnici nezgoda sa fatalnim ishodom u 67% slucajeva (izvor DFT).

Pomeranje starosne granice za polaganje za A sa 18 na 21 bi spasilo mnogo mladih zivota.

Pa upravo u tih 15-24 godine je u organizmu najveci stepen lucenja testosterona, koji tera ljude da stisnu gas, obiju trafiku, sta god, uglavnom manje se razmislja o posledicama.

Bez obzira na razum, to je ipak prirodni nagon, i ne odrazava se iskljucivo sexualno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Zbog takvih su R1 i R6 skroz izvikani motori.Trenerke,patike,kajla,i popularna "erka",naravno,bez kacige.Kako bi onda znali ko "ima pare",ko vozi "erku",i ko je "najveca faca u gradu"?A to ti sve kupe cale&keva koji rade u Nemackoj ili ovde nesto "valjaju"...Ti sa celih 18 mislis da si popasao svu pamet&iskustvo ovoga sveta,prvi put sednes na motor (a dobar deo su oni koji o motorima ne znaju nista sem da ima 2 tochka,a kamo li o dobro poznatim Yamahama R1 i R6,njihovim voznim karakteristikama,vrlinama,manama,shta prashtaju,a shta ne.A malo je onih koji su upuceni u to da je R1 skinut sa trkachke staze i samo homologovan za saobracaj,bez ikakvih vecih prepravki), pa udri po gasu,sto po ulicama,sto na semoforu,da starije osobe strefi infarkt,ili eventualno da poplasis neke pse lutalice.E,a tad si fakir...Svi znaju za tebe...Cim imas R*,odma si "mnogo lud" i krecu price tipa:"Ne brate,al' decko kako vozi.Kida!Oni stariji bajkeri ne mogu ni da mu prismrde.Zna znanje,a i ima m_da!Kad mu nabode gas,a ono...".I oko tebe su najbolje ribe (ako se ta sponzorska stvorenja uopste i mogu smatrati lichnostima),i naravno alkohol (kao kod dotichnog u prichi)...

Mozda bas zbog takvih likova sa tim nacinom razmisljanja i ne volim Yamaha R* motore...(izuzmimo moj avatar,ne kazem da cajger nije lep...).

• Svrati ponekad, 159 postova

@rsibul & Dusan

Opasno sumnjam da spadate u kriticnu grupu <25, pa ste samim time pristrasni :D.

Ako statistika kaze da se pomeranjem granice polaganja za A na 21 (odnosno 23 godine sa vece masine) drasticno menja broj poginulih, nema tu sta mnogo da se diskutuje. Pogotovo ako je to utvrdjeno u svakoj zemlji gde su vrsena ispitivanja.

Ali s obzirom na nas drzavni aparat, sumnjam da ce se ista promeniti po tom pitanju uskoro, pa se ne morate brinuti :).

• Zainteresovan, 978 postova
Pa nije bas tako...

Bajkeri starosti 15�24 godina su vinovnici nezgoda sa fatalnim ishodom u 67% slucajeva (izvor DFT).

Pomeranje starosne granice za polaganje za A sa 18 na 21 bi spasilo mnogo mladih zivota.

Pa upravo u tih 15-24 godine je u organizmu najveci stepen lucenja testosterona' date=' koji tera ljude da stisnu gas, obiju trafiku, sta god, uglavnom manje se razmislja o posledicama.

Bez obzira na razum, to je ipak prirodni nagon, i ne odrazava se iskljucivo sexualno.[/quote']

Prirodni nagon da obijes trafiku?! :roll:

Mozda kod ministra...

• U prolazu, 4 postova

ja sam postavio taj topic........

e ovako..........

Nekoliko meseci kasnije, lika više nigde nema po gradu, jedna noga mu je blaže-hendikepirana....mogli su da mu je amputiraju :shock: ....

Cura je završila sa lakšim telesnim povredama......

Èuo sam da taj deèko opet vozi pijan, ali sada kola......Kako æe se završiti pa tek sa tim?!?! Bog ga je jednom pogledao i dao mu šansu da preživi.....drugi put neæe biti te sreæe....

Prodaæe ovaj slupani r6(ili ono što je od n jega ostalo) da bi kupio isti takav samo novi...... :shock: kretenizam........

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman executive 650

Dacho licno ne verujem da bas voza auto po gradu (a mozda si i u pravu ko zna) yato sto sam krace vreme lecio decka i desna ruka mu je oduzeta. R6 je odmah prodat (ustvari vracen). a za alkohol znam .

• U prolazu, 4 postova
Dacho licno ne verujem da bas voza auto po gradu (a mozda si i u pravu ko zna) yato sto sam krace vreme lecio decka i desna ruka mu je oduzeta. R6 je odmah prodat (ustvari vracen). a za alkohol znam .

Ni ja nisam verovao milisim da voza Lagunu(nisam 100% siguran), ali oèiogledno se debil nije opametio......

Prièa kako æe opet da kupi isti takav r6 na proleæe/leto

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Ne znam što svi pominju R6.Ne vozim taj motor niti ga nešto branim nego jednostavno to što je on vozio taj motor vozio bi isto bilo koji drugi sliène jaèine. Nije stvar u granici (brzini) motora veæ u granici koja se postavi u svesti. Ako voziš motor da bi dokazao nešto sebi ili drugima a ne da bi uživao u vožnji u kojoj ne ugrožavaš druge bolje ga ni ne voziti. Pozdrav svima.

• Drug član, 2143 postova

Nesrece ce se desavati dok debili ocevi kupuju takve motore klincima od 18 godina, dok drzava ne uvede da ne mozes sa polozenom A kategorijom odma da vozis motor od 1000 + kubika.....nego lepo pocnes od 125 ccm, pa sledeci 250 ili 500, naravno posle tri godine, i ako nemas preksaja i sranja.

Takodje, krajnje je vreme da se uvede obavezna moto-skola, kao na primer u Francuskoj, a ne da uzmes L tablicu i pravo na ulicu gde vreba svako i svasta. Ne kazem da se u auto skoli nauci voznja - ali je svakako bolje nego ovako kako je sada.

Moj klinac ima 4 godine. Prve reci su mu bile: brrrrm, brrrm. I voli da se vozi na motoru do obliznjeg kafica, naravno sedi ispred mene i sa kacigom na glavi - sto rece neko kad bude trazio motor-a trazice-125 kubika je maximum za pocetak, pa ako se proceni da ume onda moze da ide na 500-600 kuba. Za sve preko toga - morace sam da se potrudi i zaradi. Jednostavno - ne zelim da ucestvujem u tome i tacka.

O pijanstvu na motoru nemam komentar. Zreo je da kad se oporavi ide u ludnicu. Da je ne daj Boze zgazio nekog mog ne bi mu trebao ni sud, ni bolnica. Takvom treba odma oduzeti dozvolu na deset godina - mozda mu dodje iz dupeta u glavu ???

• Svrati ponekad, 489 postova

@gremlin

pazi ti kad kupish skuter za 2500 jura sledecce godin nema shanse da ga prodash za iste pare... max 1800 jura... i tako cena opada i opada... onda izgubish nekih min 400 jura.... ajd onda kupish 125.... kad to kupish npr neku cvaju isto tako cena brzo pada... mozzda chak i brzze i tu izgubish 400-500 jura min... e sad osh da kupish 500 cc-a za neke manje pare tipa 2k jura... i tu ccesh da izgubish da ga sredish bla bla.... uglavnom mnogo je ekonomichnie da kupish neki jachi motor... da se vozish polako da ne jurcash i da ne luduesh... polako da osetish kako makin radi.... tako 2-3 meseca... ili duzze...

nie da sam ja jedan od onih koi tako brzo prelaze sa 50 tj 70 cc-a na 1100 , naprotiv ja imam 70cc-a(koeg nikad niccu prodati) i imam 150-cu... pa ccu lagano da poveccavam kubikazzu srazmerno sa kilometrima pod guzicom... ali tu postoi i druga grupa ljudi koja nema para da priushti postepeni prelazak sa jedne kubikazze na drugu...

Ja i dalje mislim da je bolje izgubiti 400 Eura, nego glavu, ili ostati ne daj Boze nikom, invalid...a svi smo svedoci sta se dogadja kad se deca docepaju raznih azdaja od 1000+ kubika...Jednostavno takvi motori nisu za neiskusne - nema prastanja i svaka greska se placa.

:shock: :shock: :shock:

• Drug član, 1777 postova

Pa ne moras da kupis skuter od 2500 evra da bi se vozio jednu godinu :shock: moj drug je prosle godine kupio Peugeota Trek za 800evra, i vozi se bez ikakvih problema. Ni ne pomislja da ga prodaje, a kad bi to hteo sigurno bi ga prodao za malo manje para ako ne i za iste...

Ti koji odmah kupe novu trkalicu imaju para i za te skutere od 2500, pa taman i da ih bace posle godinu dana

• In memoriam, 53 postova
Nesrece ce se desavati dok debili ocevi kupuju takve motore klincima od 18 godina' date=' dok drzava ne uvede da ne mozes sa polozenom A kategorijom odma da vozis motor od 1000 + kubika.....nego lepo pocnes od 125 ccm, pa sledeci 250 ili 500, naravno posle tri godine, i ako nemas preksaja i sranja.

Takodje, krajnje je vreme da se uvede obavezna moto-skola, kao na primer u Francuskoj, a ne da uzmes L tablicu i pravo na ulicu gde vreba svako i svasta. Ne kazem da se u auto skoli nauci voznja - ali je svakako bolje nego ovako kako je sada.

Moj klinac ima 4 godine. Prve reci su mu bile: brrrrm, brrrm. I voli da se vozi na motoru do obliznjeg kafica, naravno sedi ispred mene i sa kacigom na glavi - sto rece neko kad bude trazio motor-a trazice-125 kubika je maximum za pocetak, pa ako se proceni da ume onda moze da ide na 500-600 kuba. Za sve preko toga - morace sam da se potrudi i zaradi. Jednostavno - ne zelim da ucestvujem u tome i tacka.

O pijanstvu na motoru nemam komentar. Zreo je da kad se oporavi ide u ludnicu. Da je ne daj Boze zgazio nekog mog ne bi mu trebao ni sud, ni bolnica. Takvom treba odma oduzeti dozvolu na deset godina - mozda mu dodje iz dupeta u glavu ???[/quote']

mislis da oni razmisljaju,bitno je da je dasa u kraju i da se vidi ciji je on sin ,za ostalo ih boli ki....ta kad ubije nekoga a znam vise takvih primera onda kuku lele sta uradi ili sam pogine.

to su snobovska posla plitkog mozga ili bez istog.

nevezano za ovog momka o kome je ovde tema vec uopsteno i ovde u swis nasi momci ginu iz dana u dan , roditelj citav svoj vek radi i steka pare, mora nije video u zivotu a kada klinac napuni 18 najskuplji motor ili auto da se vidi kako oni mogu i eto ti sranja odma. 98% je tako.

iako je ovde sistem i zakon uredjen ,50 kubika ,pa sa 18 godina 125 p kubika a sa valjda 27godina 750 kubika pa dalje, i opet kupuju sa 18 godina deci 1000 i vise kubika. nevredi lakse im uterati metar u dupe nego milimetar u glavu.

http://www.denistattoo-glibari.ch

Kad se zemlja Srbija jednog dana priblizi Jevropi, onda ce i kod nas MORATI tako....bice definisano zakonom da klinac od 18 godina NE MOZE da vozi motor od 1000+ kuba... zbog sigurnosti drugih lica u saobracaju, a neko ako hoce da se ubije motorom ne mozemo ga u tome spreciti.

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Kupio sam nov motor, 65KS. Platio ga solidno, oko 6k evra.

U 80% slucajeva, komentari su tipa 'Koj' ti je bre qrac, pa mog'o si da uzmes polovan R1/CBR/GSXR za te pare'. Ukoliko i odlucim da odgovorim i objasnim da ne znam da obuzdam te konje i momente i da na pistu ne izlazim i da me to ne interesuje...uglavnom se susrecem sa tiradama o tome kako je '150KS uvek bolje od 65KS' i slicno...

Eto kakav je mentalitet nasih ljudi (mozda i drugih, ali ja znam samo nase) :)

Vi kao da ste na Marsu rasli pa vas takve stvari cude... :wink:

Elem...zato se i ja, inace uvek protiv sankcija i raznoraznih represivnih mera, slazem da treba ograniciti kubikaze motora za pocetnike, pa tek ako posle izvesnog vremena ne zaseru nista, 'otkljucati' i jace motore za njih.

• U prolazu, 53 postova
Kad se zemlja Srbija jednog dana priblizi Jevropi' date=' onda ce i kod nas MORATI tako....bice definisano zakonom da klinac od 18 godina NE MOZE da vozi motor od 1000+ kuba... zbog sigurnosti drugih lica u saobracaju, a neko ako hoce da se ubije motorom ne mozemo ga u tome spreciti.[/quote']

Sta ti vrede zakoni kad za one sa lovom i onako ne vaze.Sto se tice ogranicenja kubikaze licno mislim da je i ovo sadasnje u redu jer sve zavisi od coveka kako shvata sve to.Nije mali broj starijih motorasa da strada zbog divljanja tako da nije sve u godinama,a i mnogo je onih koji su stradali a da uopste nemaju dozvolu.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9
Sta ti vrede zakoni kad za one sa lovom i onako ne vaze.Sto se tice ogranicenja kubikaze licno mislim da je i ovo sadasnje u redu jer sve zavisi od coveka kako shvata sve to.Nije mali broj starijih motorasa da strada zbog divljanja tako da nije sve u godinama' date='a i mnogo je onih koji su stradali a da uopste nemaju dozvolu.[/quote']

:fcab:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja