Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha YZF-R125

Recommended Posts

• U prolazu, 99 postova

Skoro sam cuo za ovaj motor, i jako sam se iznenadio, pogotovo zbog toga jer obozavam R1 i R6 motore, ali imam samo 15 god, pa ne mogu jos uvek da ih vozim. Jako mi se svidja i zanima me da li neko zna nesto o njemu? Ako neko ima iskustva sa njim, molim vas neka mi kaze. Slicna je po izgledu Apriliji RS 125, a u cemu je razlika izmedju njih? Kolika je cena kod nas i da li je izasao na nase trziste? Pa ako Bog da, i bude para, jednog dana ga i kupim.Hvala unapred...  ;D ;D ;D

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Slicna je po izgledu Apriliji RS 125, a u cemu je razlika izmedju njih?

Yamaha je 4T, a to je velika prednost

U pogledu pouzdanosti i dugotrajnosti.  ;) (kutiju zivaca u dzep uvek kad si kraj Aprilije!  :D)

Ali zato ocekuj 50% slabije perfomanse...

A tesko da ce skoro napraviti trkalicu od 125ccm koja ima bolju ciklistiku od Aprilije.

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Ducati 848evo

Odnosno mana ;)

Da se razumemo, coveka interesuju R1 i R6 motori tako da mu sigurno nij imperativ dugotrajnost i mala potrosnja vec kakve takve performanse koje moze legalno da vozi

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Potpisujem !!!

4-taktne 125-ice imaju sasvim odgovarajuce performanse za 16-godisnjake koji tek ulaze u carobni svet motora ...  ;)

A za neke ozbiljnije performanse imaju vremena , zivot je pred njima ...  8)

• U prolazu, 99 postova

Potpisujem !!!

4-taktne 125-ice imaju sasvim odgovarajuce performanse za 16-godisnjake koji tek ulaze u carobni svet motora ...  ;)

A za neke ozbiljnije performanse imaju vremena , zivot je pred njima ...  8)

Moje misljenje je da vecina roditelja pravi veliku gresku kad svom detetu od 16 godina kupe tako neku 2T 125-icu, motor koji ide 160-170 na sat. A sto je najgore ti motori ne mogu da se voze polako, jer na malom broju obrtaja nemaju snage, pa stalno moraju da se vrte tj. da se jurca. Mislim mogu i oni da se voze na malom gasu, al vuku se slinavo ko skuter od 50 kuba.

Iskreno, vise volim 4T motore, jel malo trose, imaju lepsi zvuk, a i lakse se odrzavaju. A i meni motor nije potreban da bih divljao, tako da su zasada 4T motori idealni za mene...  ;) ;)

Nego, recite vi sta znate o ovom motoru...  ;D

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

On ima agregat iz starog modela SR 125 tj. iz novijih XT125R/X i YBR125. Provjerena i pouzdana masina, bez ikakvih djecijih bolesti i bilo kakvih iznenadjenja. Samo redovno ides na servise i ima da se navozas sit bez ikakvog diranja. Ja sam vozio taj SR125 i mogu ti reci da motoric fino radi, fino se cuje i ima sasvim dovoljno snage za zabavnu i sigurnu voznju. Ako zelis da kupis motor i zelis ovo, onda si na pravom putu, odlican izbor, garantujem! ;)

• U prolazu, 99 postova

On ima agregat iz starog modela SR 125 tj. iz novijih XT125R/X i YBR125. Provjerena i pouzdana masina, bez ikakvih djecijih bolesti i bilo kakvih iznenadjenja. Samo redovno ides na servise i ima da se navozas sit bez ikakvog diranja. Ja sam vozio taj SR125 i mogu ti reci da motoric fino radi, fino se cuje i ima sasvim dovoljno snage za zabavnu i sigurnu voznju. Ako zelis da kupis motor i zelis ovo, onda si na pravom putu, odlican izbor, garantujem! ;)

Pa hvala, ali opet nisam siguran da li je ovo motor za nekog pocetnika kao sto sam ja...  ??? ??? ???

• U prolazu, 99 postova

Pa hvala, ali opet nisam siguran da li je ovo motor za nekog pocetnika kao sto sam ja...  ??? ??? ???

Zasto da ne. To je 4T motor od 125 kuba i 15-ak konja, idealno za pocetnike.

Aha, pa dobro, hvala... Pitam jer mi neki govore da je bolje za pocetak kupiti nekog tomosa i voziti, pa posle preci na ovo... :-\

• Svrati ponekad, 212 postova

koliko si meni rekao,vozio si skut do sad...ja mislim da ti je to dosta,bar meni jeste.samo ne znam zasto pored onog sachsa bledas yamahu.....mislim super je sve to,sem cene...ne znam tacno koliko je ali mislim da nije ispod 4000...da li sam upravu???

• U prolazu, 99 postova

koliko si meni rekao,vozio si skut do sad...ja mislim da ti je to dosta,bar meni jeste.samo ne znam zasto pored onog sachsa bledas yamahu.....mislim super je sve to,sem cene...ne znam tacno koliko je ali mislim da nije ispod 4000...da li sam upravu???

Pa upravu si... A Sachs mi sada dolazi u obzir sto se tice cene, a i izgleda. A Yamaha R125 je 4100 evra, pa ako Bog da i padnu neke pare ona mi je na prvom mestu...  A Yamaha i Sachs ne mogu da se porede, sto po izgledu, sto po preformansama... ;D ;D

Pozz

• U prolazu, 99 postova

Aha, pa dobro, hvala... Pitam jer mi neki govore da je bolje za pocetak kupiti nekog tomosa i voziti, pa posle preci na ovo... :-\

Ma nema potrebe. Nije to neki jak i agresivan motor. Taj motor i jeste napravljen za mleda vozace koji imaju neko osnovno znanje.

OK, hvala ti puno za ovo...  ;) ;)

Pozdrav

• Svrati ponekad, 212 postova

Pa upravu si... A Sachs mi sada dolazi u obzir sto se tice cene, a i izgleda. A Yamaha R125 je 4100 evra, pa ako Bog da i padnu neke pare ona mi je na prvom mestu...  A Yamaha i Sachs ne mogu da se porede, sto po izgledu, sto po preformansama... ;D ;D

Pozz

pa rodjace nisi ni ti lud....sta ti mislis da ja nebi uzeo yamahu umesto sachs-a....ipak je duplo skuplji a ti ces taj motor njakati jer ces uciti na njemu.tako da ti je po meni bolje da kupis nesto jeftinije a da te pare ostavis za visak opreme ili mozda sa 17 nesto vece.....pozz

• U prolazu, 99 postova

Pozz

pa rodjace nisi ni ti lud....sta ti mislis da ja nebi uzeo yamahu umesto sachs-a....ipak je duplo skuplji a ti ces taj motor njakati jer ces uciti na njemu.tako da ti je po meni bolje da kupis nesto jeftinije a da te pare ostavis za visak opreme ili mozda sa 17 nesto vece.....pozz

Pa sve je to OK sto ti pricas... Ni ja jos nista nisam odlucio, ima vremena za sve... PozZz  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja