pukovnik 48 Napisano Avgust 24, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Kolega sastavlja NSU max-a, ali mu fali karburator ( bing), pa ako neko zna gde bi se mogao naci javljajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pukovnik 48 Napisano Avgust 31, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan E ajde da mi odgovori neko,da mi ustedi vreme i zivce. Na NSU Maxu treba da ocitim one cepove gde se skuplja talog u radilici.Znaci ispod cilindra sa prednje strane bloka odvrnem onaj cep imbus kljucem i sta dalje? Srafcigerom ne ma sanse da se ti cepovi odvrnu,ali vidim da u njima postoji narezan navoj pa jel tu ima neki trik da se zavrne sraf ili sta? Dalje posto su mi na podizacima otisle one bakarne caure, sto vrte ekscentre i gore i dole, zanima me jel se te bakarne caure mogu odvrnuti,ili su samo upresovane na vruće? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Avgust 31, 2009 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zivne tema, da postavim i ja ova moja dva (tako reci) blizanca, od oko 30 i nesto godina. I dalje ispravni i "pale,rade i idu". Yamahe RD 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan E ajde da mi odgovori neko,da mi ustedi vreme i zivce. Na NSU Maxu treba da ocitim one cepove gde se skuplja talog u radilici.Znaci ispod cilindra sa prednje strane bloka odvrnem onaj cep imbus kljucem i sta dalje? Srafcigerom ne ma sanse da se ti cepovi odvrnu,ali vidim da u njima postoji narezan navoj pa jel tu ima neki trik da se zavrne sraf ili sta? Dalje posto su mi na podizacima otisle one bakarne caure, sto vrte ekscentre i gore i dole, zanima me jel se te bakarne caure mogu odvrnuti,ili su samo upresovane na vruće? Ti cepovi mogu da se odviju veoma sirokim srafcigerom, ali samo kada je radilica skinuta. U njima (cepovima) je navoj M6 i postojao je specijalni NSU "srafciger" koji se uvrtao u cep i odvijao ga na levo. Umesto te "specijalne" alatke moze da se koristi duzi sraf M6, ali cini mi se sa levim navojem i obavezno u kvalitetu da se ne polomi u cepu - onda moras da vadis radilicu. Caure su upresovane, ne odvrcu se i svaki dobar metalostrugar ce ti napraviti nove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zivne tema, da postavim i ja ova moja dva (tako reci) blizanca, od oko 30 i nesto godina. I dalje ispravni i "pale,rade i idu". Yamahe RD 250. Lepo, lepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan E ajde da mi odgovori neko,da mi ustedi vreme i zivce. Na NSU Maxu treba da ocitim one cepove gde se skuplja talog u radilici.Znaci ispod cilindra sa prednje strane bloka odvrnem onaj cep imbus kljucem i sta dalje? Srafcigerom ne ma sanse da se ti cepovi odvrnu,ali vidim da u njima postoji narezan navoj pa jel tu ima neki trik da se zavrne sraf ili sta? Dalje posto su mi na podizacima otisle one bakarne caure, sto vrte ekscentre i gore i dole, zanima me jel se te bakarne caure mogu odvrnuti,ili su samo upresovane na vruće? Ti cepovi mogu da se odviju veoma sirokim srafcigerom, ali samo kada je radilica skinuta. U njima (cepovima) je navoj M6 i postojao je specijalni NSU "srafciger" koji se uvrtao u cep i odvijao ga na levo. Umesto te "specijalne" alatke moze da se koristi duzi sraf M6, ali cini mi se sa levim navojem i obavezno u kvalitetu da se ne polomi u cepu - onda moras da vadis radilicu. Caure su upresovane, ne odvrcu se i svaki dobar metalostrugar ce ti napraviti nove. u vezi caura.. nisu bakarne nego bronzane i nije problem da se naprave i upresuju ali se moraju tako upresovane obraditi na meru , izrajbovati a ako se ne uradi kako treba brzo ce opet dobiti luft. Sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zivne tema, da postavim i ja ova moja dva (tako reci) blizanca, od oko 30 i nesto godina. I dalje ispravni i "pale,rade i idu". Yamahe RD 250. Lepo, lepo! ova sa zbicama i festbekom je do OO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pukovnik 48 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala na pomoći, skinuo sam podizace i danas nosim kod strugara da napravi i stavi nove bronzane ,čaure. Inace to je verovatno bio razlog zbog cega je Max loše išao, jer je bas bilo dosta lufta u caurama,a to se prenosilo na bregastu pa je sve landaralo,i zveketalo.Promenicu i ležajeve sad kad sam već sve rasturio, pa se nadam da ce sad sve biti ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala na pomoći, skinuo sam podizace i danas nosim kod strugara da napravi i stavi nove bronzane ,čaure. Inace to je verovatno bio razlog zbog cega je Max loše išao, jer je bas bilo dosta lufta u caurama,a to se prenosilo na bregastu pa je sve landaralo,i zveketalo.Promenicu i ležajeve sad kad sam već sve rasturio, pa se nadam da ce sad sve biti ok. Za dobar i dugotrajan rad tih ekscentar poluga (ULTRAMAX) najvaznije je dobro podesiti (iznivelisati) bregastu osovinu. Pisano je negde o tome, mozda bas u ovoj temi. Prelistaj, veoma je bitna stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
luci 0 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 31 postova Lokacija: Odzaci Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zivne tema, da postavim i ja ova moja dva (tako reci) blizanca, od oko 30 i nesto godina. I dalje ispravni i "pale,rade i idu". Yamahe RD 250. jako lepe yamahe... jel jedna mozda za prodaju ja bi rado uzeo RD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan jako lepe yamahe... jel jedna mozda za prodaju ja bi rado uzeo RD Ove nisu na prodaju. Na prodaju bi mogla da bude RD 125, ako te to zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://i20.photobucket.com/albums/b226/vivid_one/big%2520rides/LA%2520MS%2520AL%2520FL%2520Dec%25202007/Barber/122907_AL_Barber26x.jpg&imgrefurl=http://excessivelocity.blogspot.com/2008/01/barber-motorcycle-museum-more-bikes.html&usg=__N_BP0MkuLShXeYnWW960gJJsTes=&h=418&w=720&sz=77&hl=hr&start=231&um=1&tbnid=z9SvCfsZYMX6AM:&tbnh=81&tbnw=140&prev=/images%3Fq%3Dracing%2Bparilla%26ndsp%3D21%26hl%3Dhr%26sa%3DN%26start%3D210%26um%3D1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihajlovic 9 Napisano Septembar 6, 2009 U prolazu, 91 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan jel su te masine cvaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 20, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna jeste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Aj da stavim i ja moju : ( dok je jos moja - treba da dodje covek po nju ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vise nije moja , otisla ! :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nislija84 6 Napisano Septembar 26, 2009 U prolazu, 21 postova Motocikl: Triumph speedmaster , Honda CX500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav... Ja sam takodje jubitelj old timera i bas ima zelju da nadjem neki motor za resturaciju ... Naj radije bih uzo neku laverdu pa ako znate bilo sta o njemu ili da neko ima u supi negde nek javi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 26, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan jako lepe yamahe... jel jedna mozda za prodaju ja bi rado uzeo RD Ove nisu na prodaju. Na prodaju bi mogla da bude RD 125, ako te to zanima. Ono iza yamahe je li mozda CB250. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1299 Napisano Septembar 27, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav... Ja sam takodje jubitelj old timera i bas ima zelju da nadjem neki motor za resturaciju ... Naj radije bih uzo neku laverdu pa ako znate bilo sta o njemu ili da neko ima u supi negde nek javi ... POzdrav, jel te interesuje nesto od blisko istocnih tvorevina, imam jednu ČZ175 iz 1970te (kod nas homologizirane kao JAWA sport) koja mi stoji u garazi, ne vozam je vise, a fino bi mogla da se odradi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nislija84 6 Napisano Septembar 27, 2009 U prolazu, 21 postova Motocikl: Triumph speedmaster , Honda CX500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ali ne interesuje je me jawa ja sam najvise za italijanske motore .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
luci 0 Napisano Septembar 28, 2009 U prolazu, 31 postova Lokacija: Odzaci Prijavi odgovor kao problematičan nislija puno srece sa laverdom, koliko sam ja ukapirao one su i napolju soldno retke, ja licno bi bio zadovoljan kad bi nasao moto morini 3,5 po nekoj povoljnoj ceni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_One 53 Napisano Septembar 30, 2009 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Toxicity Motocikl: enduro u srcu! duša na krosu! Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=42691.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Malo da osvezim temu. Ne znam da li je mozda neko vec postavljao link, ali vecheras naleteh na super sajt na kome se nalaze prekucani tekstovi i skenirane slike iz starih moto-magazina o motociklima. Upravo sam pronashao i chitao tekst o mojoj CB400N, a pogledajte i vi, mozda pronadjete svog ljubimca Adresa je: http://motorbikearchives.com/Bike-Tests/ Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RADESM 6 Napisano Octobar 18, 2009 U prolazu, 80 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: honda mvx250f,xt500,simson sr2 ,dkw nz350,zundapp db 200,sachs meile98,puch ds50,zundapp combinette,colibri 12,tomos t13,tomos n/nt,t/tt,solex 3800,nsu super fox125 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa mašina,još kad je nađeš u tako dobrom stanju za sređivanje,retkost.Nego,u moto berzi je na prodaju agregat od DKW a - NZ 350-1 za 150 eur u Kovinu pa ako nekom treba... trebao bi meni ovakav agregat za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Octobar 22, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan ovo je pretpostavljam dkw 350 a taj oglas je izlapio ja gooogulam i dalje sad ako bude nesto bude kako ide tvoja potraga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...