Jump to content

Moto Zajednica

Kočione pločice koje ne troše disk?

Recommended Posts

• Integrisan, 5351 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Satelis said:

Ne znam bate sta i kako ovako, al koliko vidim ti tu imas neko uvijanje, kosenje...da je sve kako treba, verujem da bi za bar 30-40% imao bolju kocnicu.

Verujem i ja al jbg. Uzecu za koji dan i silikonsku mast za vodilice da uradim i to i to mu je sto mu je.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Honda sc57

Zdravo, da li je imao neko slican problem. Stavio sam brembo sinter plocice na hondu sc57 i nakon nekih 3000km sam poceo osecati blage vibracije pri kocenju ali kad se plocice dobro zagreju to nestane sto sam i pripisivao tome jer im je potrebna veca temperatura da bi radile poso kako treba, medjutim tek sam juce primetio da sam u neku ruku unistio nove diskove za nekih 5, 6000km. Bukvalno su ih plocice iskopale i bas ima dosta kanala po njima. Da li je neko imao ovakav problem i da li je moguce bilo sta uraditi ili se diskovi moraju menjati? Inace imam brembo pumpu kocnice, pancirna creva i motul rbf700 u sistemu. Pre postavljanja ovih plocica diskovi su bili na 90%.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
50 minutes ago, Mekenzi300 said:

Zdravo, da li je imao neko slican problem. Stavio sam brembo sinter plocice na hondu sc57 i nakon nekih 3000km sam poceo osecati blage vibracije pri kocenju ali kad se plocice dobro zagreju to nestane sto sam i pripisivao tome jer im je potrebna veca temperatura da bi radile poso kako treba, medjutim tek sam juce primetio da sam u neku ruku unistio nove diskove za nekih 5, 6000km. Bukvalno su ih plocice iskopale i bas ima dosta kanala po njima. Da li je neko imao ovakav problem i da li je moguce bilo sta uraditi ili se diskovi moraju menjati? Inace imam brembo pumpu kocnice, pancirna creva i motul rbf700 u sistemu. Pre postavljanja ovih plocica diskovi su bili na 90%.

Ja sam pre nekoliko godina montirao sinter pločice na svom motoru i za desetak hiljada kilometara diskovi potrošeni više nego za prethodnih 120.000 km (trenutno su na minimalnoj dozvoljenoj debljini).

Isto se desilo i komšiji koji vozi Suzuki GXR1100.

• U prolazu, 4 postova
pre 4 minuta, zika56 je napisao:

Ja sam pre nekoliko godina montirao sinter pločice na svom motoru i za desetak hiljada kilometara diskovi potrošeni više nego za prethodnih 120.000 km (trenutno su na minimalnoj dozvoljenoj debljini).

Isto se desilo i komšiji koji vozi Suzuki GXR1100.

Da li si nakon toga menjao diskove ili stavio samo neki drugi tip plocica, nisam bas pristalica obrade ako to uopste i moze na diskovima za motore.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
17 minutes ago, Mekenzi300 said:

Da li si nakon toga menjao diskove ili stavio samo neki drugi tip plocica, nisam bas pristalica obrade ako to uopste i moze na diskovima za motore.

Za sada sam samo promenio pločice (ponovo stavio TVR Lucas organic), a još uvek nisam menjao diskove.

Diskovi su ravno potrošeni i nemam vibracija pri kočenju, ali su na samoj granici debljine.

A pojma nemam jel pametno obrađivati oštećene diskove, (pošto su oni već tanki i pitanje je koliko uopšte ima mesta za obradu).

• U prolazu, 4 postova
pre 16 minuta, zika56 je napisao:

Za sada sam samo promenio pločice (ponovo stavio TVR Lucas organic), a još uvek nisam menjao diskove.

Diskovi su ravno potrošeni i nemam vibracija pri kočenju, ali su na samoj granici debljine.

A pojma nemam jel pametno obrađivati oštećene diskove, (pošto su oni već tanki i pitanje je koliko uopšte ima mesta za obradu).

Pokusacu tako da resim, kod mene je problem sto su plocise iskopale kanale na disku pa se plasim da ce tesko plocica poravnati to.

Meni je pozadi isto organic ili semi-sinter. 

Nego me interesuje napred. Po Nissin katalogu za GSR600 idu SS, NS i ST. SS nisu bas izdrzljive, NS su semi-sinter a ST su sinter.

NS su plave boje i rekao bih da su i moje napred iste boje tako da su sada na njemu najverovatnije semi-sinter, mada ne mora da znaci. Mogu videti tek kada skinem.

• Podržavam 1

Inace vidim da ih  Nissin nudi za moj model kao i Galfer. Brembo i EBC npr. nemaju te, samo organic i sinter. Nema izmedju.

Ne bih ni ja da unistim diskove al opet voleo bih sinter sto se tice kocenja.

Ok nisu semi sinter, ovo je kataloski, znaci da su sinter na njemu:

WWW.EBAY.COM

Front brake pads - Brake Pads Front - Suzuki - SV1000 from 2003 to 2007 - Bandit 650 from 2007 to 2012 - GSR600 from 2006 to 2010 Part number 59100-35880-000 If you have difficulty...

Front Brake Pads: 59100-35880-000
Rear Brake Pads: 69101-44810-000

• Svrati ponekad, 92 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Jel zna neko nešto o Vesrah pločicama kod nas?

Vidim jedino na netu da se reklamira neki Motoservis Boban iz Pančeva ali ništa o njima čuo nisam pa ne znam ni koliko je legitimna priča...

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
pre 23 minuta, Gruja TS je napisao:

Jel zna neko nešto o Vesrah pločicama kod nas?

Vidim jedino na netu da se reklamira neki Motoservis Boban iz Pančeva ali ništa o njima čuo nisam pa ne znam ni koliko je legitimna priča...

Boban se duže vreme bavi tim poslom, daleko od toga da je nepoznat i što se mene tiče je kvalitetan. 

Vesrah brand je Japanski i ugrađuje se na dosta modela. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 92 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Hvala @Atorn!

Znam dobro šta je Vesrah, ali o Bobanu nisam do sada znao ništa 🙂

Ok, znači bez bojazni mogu kod njega da ih tražim kada dođe vreme...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja