Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Već nedelju dana planiram koje kočione pločice da uzmem, pročitao brdo saveta i s obzirom na to da se ne razumem, instinktivno mi ove deluju ok: Oznaka: EBC FA174HH Tip: Dupli sinter Kočione pločice Honda VTR1000 SP1 dupli sinter - MotoCrossTeam MOTOCROSSTEAM.RS Tip: Dupli sinter Dimenzije: 86.3 X 41.4 X 10.2 mm EBC šifra: FA174HH Zemlja porekla: USA Opis: Omogućavaju izuzetnu zaustvanu moć, u pitanju je tvrđa komponenta od sinter materijala što omogućava dosta uzastopnih kočenja bez pregrevanja. Ova pločica će vam omogućiti bukvalno momentalno zaustvaljanje pritiskanjem poluge sa dva prsta. Preporučuju se za sve modele R motora. E sad... jel postoje neke bolje od ovih? Ja skoro da uopšte i ne koristim kočnice, pa samim tim nikako ne smem da uzimam pločice koje moram da zagrevam pre kočenja Planiram da kupim i nove (RACE) diskove za yamahu pa bih izbegao grebanje i trošenje istih, ako već postoji tehnologija koja može da izbegne to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12687 Napisano Februar 5, 2020 Ne silazi, 7360 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema pločica koje ne troše disk. Uvek će neko da se javi da kaže organske, ali to može, kao što mogu papuče da se nose cele sezone u svim prilikama. Taj EBC HH lepo koči ali je poznato da je agresivan na disk više od ostalih proizvođača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Jel postoje bar neke koje minimalno troše disk a koče iz prve, makar se potrošile i za 5.000km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 5, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Acko017 je napisao: Jel postoje bar neke koje minimalno troše disk a koče iz prve, makar se potrošile i za 5.000km? Kupi Kineske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Acko017 said: Već nedelju dana planiram koje kočione pločice da uzmem, pročitao brdo saveta i s obzirom na to da se ne razumem, instinktivno mi ove deluju ok: Oznaka: EBC FA174HH Tip: Dupli sinter Kočione pločice Honda VTR1000 SP1 dupli sinter - MotoCrossTeam MOTOCROSSTEAM.RS Tip: Dupli sinter Dimenzije: 86.3 X 41.4 X 10.2 mm EBC šifra: FA174HH Zemlja porekla: USA Opis: Omogućavaju izuzetnu zaustvanu moć, u pitanju je tvrđa komponenta od sinter materijala što omogućava dosta uzastopnih kočenja bez pregrevanja. Ova pločica će vam omogućiti bukvalno momentalno zaustvaljanje pritiskanjem poluge sa dva prsta. Preporučuju se za sve modele R motora. E sad... jel postoje neke bolje od ovih? Ja skoro da uopšte i ne koristim kočnice, pa samim tim nikako ne smem da uzimam pločice koje moram da zagrevam pre kočenja Planiram da kupim i nove (RACE) diskove za yamahu pa bih izbegao grebanje i trošenje istih, ako već postoji tehnologija koja može da izbegne to... Organske najmanje trose. Ako hoces nesto izmedju uzmes EBC semi sinter. Full sinter najbolje koce ali i ubedljivo najvise trose diskove i poprilicno znaju biti bucne. Ako ne ides na stazu, ne vozis cesto nizbrdo, ne vozis cesto po mokrom razmisli o polu sinter ili organskim. Ako vozis R, onda ipak uzmi sinter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Acko017 said: Jel postoje bar neke koje minimalno troše disk a koče iz prve, makar se potrošile i za 5.000km? Pa jedino organske ali sa njima ces na stazi ostati bez kocnica nakon par jakih kocenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Motorcyclist said: Pa jedino organske ali sa njima ces na stazi ostati bez kocnica nakon par jakih kocenja. Nemam nameru da izlazim na stazu u skorije vreme, zaboravio sam da naglasim i to da bih izbegao i škripanje ako može, pa mi bukvalno trebaju neke koje što manje troše disk, da nisu bučne, i koje koče perfektno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Acko017 said: Nemam nameru da izlazim na stazu u skorije vreme, zaboravio sam da naglasim i to da bih izbegao i škripanje ako može, pa mi bukvalno trebaju neke koje što manje troše disk, da nisu bučne, i koje koče perfektno Eto vidi EBV V seriju to je polu sinter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Motorcyclist said: Eto vidi EBV V seriju to je polu sinter. Jel vredi ovo: Kočione pločice Yamaha Virago 1100 polusinter - MotoCrossTeam MOTOCROSSTEAM.RS Tip: Polusinter putne (V) Dimenzije: 102 X 41 X 10 mm EBC šifra: FA179V Zemlja porekla: Engleska ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne bi vredelo Nisam ih probao doduse ali ako budem menjao organske, a ne verujem ove god, stavicu te polu sinter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15855 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne se mlati mnogo, plocice stavi spram svoje voznje/potreba. Ako lagano vozis, nisi agresivan.... turi organic. Ako volis da poludis, zavrnes pa kocis, trtis se pa preskaces... turi polu sinter. Ako pak skroz poludis, mnogo si brz, agresivan, kolenom seces krivinu, oblak.... turi sinter. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Satelis said: Ne se mlati mnogo, plocice stavi spram svoje voznje/potreba. Ako lagano vozis, nisi agresivan.... turi organic. Ako volis da poludis, zavrnes pa kocis, trtis se pa preskaces... turi polu sinter. Ako pak skroz poludis, mnogo si brz, agresivan, kolenom seces krivinu, oblak.... turi sinter. Jako prosto i lepo objašnjeno, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Februar 5, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Satelis je napisao: Ne se mlati mnogo, plocice stavi spram svoje voznje/potreba. Ako lagano vozis, nisi agresivan.... turi organic. Ako volis da poludis, zavrnes pa kocis, trtis se pa preskaces... turi polu sinter. Ako pak skroz poludis, mnogo si brz, agresivan, kolenom seces krivinu, oblak.... turi sinter. Kolega, ovako sam i ja rezonovao do pre par meseci, a sada sam malo promenio mišljenje. Na svim motorima koje sam imao koristio sam organic pločice (uglavnom sam kupovao prilikom zamene Lukas), a na BMW su mi bile prethodno originalne Brembo. I bio sam uglavnom zadovoljan (ne vozim nešto agresivno i ne idem na stazu). Isto sam smtrao da su sinter pločice pogodnije za agresivnu vožnju i da su u hladnom stanju prilično loše. I na nagovor jednog kolege naručim pre par meseci sa Alija neke kineske sinter pločice (čisto radi probe). Stigle i odmah ih ugradio. Izmerio tada i debljinu diskova. I već posle par dana vožnje sam bio oduševljen kočenjem u svim uslovima (toplo, hladno, kiša, blato, ...). Kočnice "hvataju" odmah bez kašnjenja i bez prethodnog zagrejavanja i isto tako drže i nakon višestrukog oštrog kočenja, (pri tome i ne škripe). Mogu samo da kažem da do sada nisam imao bolje kočenje ni sa jednim pločicama. Izmerio sam i debljinu diskova (nakon 800 pređenih kilometara) i nije bilo razlike u odnosu na merenje pre izmene pločica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neko voli organske bas zbog progresivnog osecaja na polugi. Dok sinter grabe. I ja imam Lucas napred, i planirao sam ebc polusinter jer mi sinter stvarno nije potreban. A bolje kocnice su mi potrebne ipak xD Bojim se samo da se ne razocaram i ne dobijem nista, kao kad sam stavio potpuno novi disk... Sinter je oduvek kocio bolje u svim uslovima, mokro, hladno, toplo od organskih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Februar 5, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2626 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenete na dužu vožnju po planinskim krajevima gde ima dosta kočenja, pogotovo kad se spuštate konstatno nizbrdo, videćete zašto organske nisu pametno rešenje. Ja organske stavim samo nazad i to da mi kao sačuva disk, koji koristim jakooo slabo ali razmišljam da na sledećoj zameni ponovo stavim sinter. Napred samo sinter i to dobar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 5, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ZEMZEM said: Kad krenete na dužu vožnju po planinskim krajevima gde ima dosta kočenja, pogotovo kad se spuštate konstatno nizbrdo, videćete zašto organske nisu pametno rešenje. Ja organske stavim samo nazad i to da mi kao sačuva disk, koji koristim jakooo slabo ali razmišljam da na sledećoj zameni ponovo stavim sinter. Napred samo sinter i to dobar. Stavim nove pločice i pravac Prohor Pčinjski, ako po tim krivinama rade posao radiće svuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15855 Napisano Februar 5, 2020 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm kocnice, malo presiroka tema da bi se doneo generalni zakljucak sta je najbolje udenuti u kandzu. Dvotockas moze imati jedan disk napred a moze i dva, izrisovane tanke/posne ili dobre zdrave diskove, obicna creva ili teflonska/pancirna, veci ili manji potisni klip, ABS il bez njega, ispravni ili neispravni prednji amortizeri, potrosene/tvrde gume ili dobre gume..... dosta faktora utice na to kako ce nam motor kociti. Tako da, plocica je samo jedna u nizu spleta zbivanja prilikom kocenja ali ne i od presudnog znacaja kako cemo dvotockasa zaustaviti. Dzaba ti najbolja plocica na Svetu ako ti ostatak potrebne druzine nije dobra, neces se nesto ovajditi. Ili pak skroz suprotno, staviti plocice sa Alia i imati skroz dobru kocnicu (takodje sam ugradio jedan par plocica na Integri i iznenadio se kako dobro koci). na proslom mopedu, imao sam Nissin organic plocice + teflonska creva prva zamena na 42.500km predjenih, motor sam prodao sa 52.500km gde sve nisam prosao za tih 52.5K (HU-HR-SLO-IT-AT-RO-PL-CZ) opet sam udenuo iste, nikad pregrejao...nikad da je propala kocnica nije sve do kocnica, ima malo i do vozaca tj vestine/znanja ovo je fabricka prednja Nissin sinter plocica sa sadasnjag motora, zamenjene pred put na 46.400km obicna creva imam (zamenicu ih jedared za teflonska) zadnji set (nisu sinter) Kao sto se moze videti... mogao sam jos cerati ali rekoh ajd da zamenim, tako da je pitanje dal bi dobacio 50K bez zamene (vrlo moguce) a da ne dodje do metala. tada sam stavio TRW organic, sredio komplet sve i do sada presao 7K sa njima U poredjenju sa sinter plocicama, na normalnom kocenju nema razlike, razlika se oseti kad se progresivnije koci. Sinter je "ljut" grize, grebe, bucniji je i bolje usporava moped sa njima u odnosu na TRW koje sada imam. To je mala razlika koju sam primetio, mozda neko ni ne bi primetio al sam svestan da je ipak ima. Shodno tome sve se da korigovati. na identicnom motoru kao sto je moj, drugar je satro plocice za 30.200km Isti bajk, iste plocice kao sto su kod mene, dve ohhoo razlicite km predjene (46.4K vs 30.2K) uz dva razlicita vozaca.... sve jasno ki dan, stil voznje diktira kako ce biti. drugaru sam stavio Newfren organic plocice Vozio, testirao, uporedjivao sa mojim TRW i dosao do zakljucka da motor dosta bolje koci sa Newfren plocicama. Mozda cak i bolje od fabrickih sinter, al necu tvrditi jer nisam imao prilike odmah uporediti. U jedno sam siguran, za moj stil voznje sinter plocice necu videti. Ovo je neko moje vidjanje stvari sto ne znaci da je ispravno, svako nek stavi sta misli da treba i mirna backa. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Februar 5, 2020 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene su još uvek fabričke pločice, motor je prešao nešto preko 67 000 km. Proveravao sam ih pre neki dan, nisu isterale skroz onaj marker ali su pri kraju i sledi im zamena ovih dana. Na kleštima je utisnuta oznaka GG, video sam to kad sam ih skinuo. Da li to znači da su fabričke pločice organic, jer GG je oznaka za taj tip pločica? Ili to označava nešto sasvim drugo, proizvodjača klešta ili tako nešto, zna li neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 6, 2020 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, meni ne treba sinter trenutno. Jedino me kopka onaj polu sinter, 30% metala, zasto ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12687 Napisano Februar 6, 2020 Ne silazi, 7360 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Motor 200kg, ja 110, saputnik 75, tri kofera, šanse nema da se pouzdam u organske. Plus što na njih utiču kiša i prljavština. Ne samo ja, bilo ko. Nikada neće organske da koče bolje od sintera. Doduše ko je svestan kako vozi i gde vozi on može da napravi kompromis. Tako i posmatrajte kočnice, kao kompromis. Sa jedne strane organske koju su nežne ali ograničene u smislu frikcije i temp. dok sa druge strane imate i pločice koje tek počinju da koče onde gde su organske zapaljene.. Nešto između ta dva seta su sinterovane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Februar 6, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2626 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo malčice lakši al zato je motor teži za oko 25 kg od tvog Alekre. Ja razmišljam i o tome, nismo lagani i još na to 3 kofera pa ti vidi na nizbrdici kako je veselo pločicama. Vozim oštrije tako da za mene nisu organske. Meni su fabričke izdržale koliko se sećam oko 40K i skinuh ih pre vremena bez potrebe. Mogle su još minimum preko 5K. Sad ih nosam kao rezervu kad idem na malo duži put, utripovao da možda zatrebaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3964 Napisano Februar 9, 2020 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine Zagubica nov put, kafa pa nazad. Napred sinter, nazad organske. Voznja krivine, silujem zadnju do max, na izlasku iz Krepoljina , krivina ja stiskam zadnju nista, propade skroz, umalo promasih put. Stajem , gledam crevo , ulje sve ok. kapiram totalno pregrejao plocice i prc. Krenem , laganica, samo prednja, posle 10 km sve radi normalno. Resio sam uskoro i prednje i zadnje sinter, hebes diskove skplja mi je glavudza. Zato sam odaberi, ali nikad se ne zna kad ces da poludis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Februar 10, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju sam uzeo ove pa šta bude, stižu sutra: MOTOBIKESHOP.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12687 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 7360 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd reci da nas zajebavaš? Mi palamudimo oko pločica, organske i sinter a ti kupiš pločice za stazu koje neće hladne da koče niti će da legnu na diskove kako treba. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 10, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da da Lepo sam mu rekao da alu rucice zameni silikonskim zbg vibracija Ovde pola kolega podrzalo njega a moje silikonske niko Ne zna decko kome da veruje Pa uradi po svome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...