Jump to content

Moto Zajednica

farbanje masine

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

malo sam se dao u razmisljanje. najverovatnije cu malo da pretresem masinu, i osvezim, pa kad je budem skinuo, i majtor kad rastavi sredi, i stastavi. da li bi bilo dobro da uzmem masinu tako sastavljenu u komadu, i odnesem kod farbara da mi ofarba u crno ili mat crno neznam ni sam. hocu sve da ofarbam, da li moze to obicnom bojom, i jel treba neka podloga ili nesto? ili da uzmem sam onaj sprej sto drzi do 700 stepeni i da predjem dvaput masinu sa time? sta je bolje i kako uraditi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1702 postova

Na aluminijumu se ni jedna farba nece dugo zadrzati,tako da mora da ide podloga mada nisam siguran kako se to ponasa na vecim temperaturama

uglavnom od samog farbanja nemas nista,poliranje bi bilo najbolje...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

jbg taj sprej nema sjaj....najbolje bi bilo da plastificiras deklove,ili da peskaris pa poliras...mada drzala bi i neka akrilna boja ali pitanje koliko

pa kako onda fabricki farbaju? i ova moja masina je ofarbana, fabricki pre 23 godine, i drzi. samo sto je gadna, i ja bi sad da malo sredim to. pitam da li je bolje da bude mat, ili sjajna, i kako ofarbati?

e ovo mi je preterano, ali mi deluje jako zlzlzlzl.

cekaj, sad mi nista nije jasno. sta je na ovoj hondi beloj gore. jel to farba, ili niklovano, ili polirano, ili sta vec?

a sta je na ovoj mojoj? slika dole. ova moja je ofarbana fabricki, vidi se da je farba brate.

post-2028-1287899862105_thumb.jpg

nije nigde zagrebana, nego je gadna farba, vidis i sam na slici kakva je. nisam luda da smirglam celu masinu, kako da ismirglam cilindar i tako te zajebancije gde nema mesta da se pridje.... sta je najbolje, da nije jako skupo, a da bude lepo. da se uradi?

jako, ali bas jako lepo!

e sad si me bacio u dilemu laki, da li u crnu, mat crnu, ili kao ti metalik sivu. sta je najbolje, i kakve si pripreme radio ti pre farbanja, jel to neka specijalna farba, i kojom cilindar da ofarbam?

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

ja cilindar nisam farbao samo deklove sa strane,za tvoj motor bi ti preporucio da ofarbas u mat crno kad je vec i cilindar crn.Ovo kako da ofarbam deklove mi je objasnio Marko Farbach i ovim putem mu se zahvaljujem.Priprema je smirgla 200 ali svaku neravninu moras ocistiti da ti se nebi farba oljustila kao meni dok nisam znao fazon posle spric git 4+1 pa smirga 800 vodena posle farba pa dvokomponentni lak sad ako ti radis u mat lak ti netreba.Ima da se kupi crni mat sprej za visoke temperature to bi ti preporucio ako vec hoces u crno ako hoces nesto ovako kao ja onda kupis metalik bazu  zeljene boje pa lak

znaci, da ipak u crno puknem masinu. kad budem skinuo, i majstor kad je odradi, trebalo bi uskoro. onda cu je osmirglati, i tim sprejom cu da je ofrabam, taj za temperature.

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Ja bih na tvom mestu ofarbao i ove zardjale grane. Bas mu ruzno stoji, a kad bi se ofarbalo bio bi ko nov :)

znam. kupio sam sprej sto drzi do 700 stepeni, i smirgle, i uzeo sam pastu za dihtovanje, sto drzi isto 700 stepeni, wurth-ova pasta. sve sam spremio, eno stoji mi u garazi, jako je toplo, a i sad idem u skolu jos ove nedelje, moram da ispopravljam keceve, pa cu onda od vikenda da se bacim na poso. sad jos da cujem savete, i to bi bilo to.

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: GPZ500 i GSX600F

kao prvo sve farbaj pre sklapanj masine. maistoru stoj iznad glave da ti prilikom montiranja nebi izgrebao delove. Sve dekle i sam blok mozes da farbas i u obicne boje (mislim na one za auta akrilne ili metalik. NPR metalik siva) Za cilindar uzmi sprej koji je otporan na temperaturu. ako jos nekako mogu da ti pomognem, slobodno mi se javi na mob. mozes ga naci GARAZA/SAM SVOJ MAISTOR/KLE PRE I POSLE. Ja sam farbar i rado cu ti pomoci ;)

kao prvo sve farbaj pre sklapanj masine. maistoru stoj iznad glave da ti prilikom montiranja nebi izgrebao delove. Sve dekle i sam blok mozes da farbas i u obicne boje (mislim na one za auta akrilne ili metalik. NPR metalik siva) Za cilindar uzmi sprej koji je otporan na temperaturu. ako jos nekako mogu da ti pomognem, slobodno mi se javi na mob. mozes ga naci GARAZA/SAM SVOJ MAISTOR/KLE PRE I POSLE. Ja sam farbar i rado cu ti pomoci ;)

koga mogu naci?

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7

Sory na off ali moram da pitam!Sta raditi ako je masina sklopljena,moze li se tada farbati?

• Svrati ponekad, 416 postova

koga mogu naci?

mobilni  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja