Tomek_Nexus 92 Napisano Februar 10, 2022 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Trese levo-desno, da bi bilo do amortizera? Nisu proslinili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 10, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo malo, iznad desnog prašinara sam primetio "vlažnu" prašinu. A ovde sam pročitao da je kolega sve radii kao i ja, i na kraju uradio servis amortizera, i rešio problem. Videću, probaću. Za tebe, ne znam, proveri sve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Februar 16, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko zna ko dobro radi punjenje i presvlacenje sedista za skutere neka napise,pozeljno bi bilo okolina NS a ako nema onda gde ima a da znate da je dobar,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1027 Napisano Februar 16, 2022 Drug član, 371 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj na linku iznad je kolega Satelis dao dobar uvid u to ko, kako i po kojoj ceni radi sedišta, pa ti možda bude od pomoći i za skut... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Februar 16, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, lepo covek sve rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Koje oprige kvacila i centralna opruga bi se dale najljepse uglazbiti sa ovim setupom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je nešto popularna bela Malossi opruga, ali verujem i da je Polini skroz OK, ako ne i bolja, a i fabričkoj ne fali mnogo kad je nova. Nego, daj malo detalja. Odakle si naručio, koju si gramažu izabrao u odnosu na rolnice? I naravno i utiske kad namontiraš Ja sam nedavno metnuo u svoj skuter TechPulley slajdere, samo pola grama lakše, i prilično sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih reko da su te 10g lake previse ali probaj, negde oko 11gr ide u malossi multivar a opruge kvacila ko zna sto bi se reklo trebas probati od belih malossi pa ici na zute eventualno Centralna bela malossi ili plava sto kaze boza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ćorav, ni ne vidim da lepo piše 10g na kutiji Ako su original rolnice 11g, to bi trebalo da je u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Naruceno sa sip-scootershop. Na Nexusa tvornicki idu 11.2g, u dr. Pulley tablici pise da njihove roloce mogu ic 9.5g, 10g i 10.5g. Ugl. trebaju bit 10-15% lakse od serijskih. Sad si sve razmisljam da sam mozda trebao uzet i 10.5g. Ne napinje me sami start i ispucavanje sa semafora. Vise mi je da dobijem nize okretaje na nekim prosjecnim brzinama (70-110km/h). Planirao sam ostat na OEM centralnoj opruzi, a male opruge uzet bijele Malossi (ne mogu se odvojeno kupiti original, samo u lpletu sa kvacilom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam dr pulley daje taj kick start ali videces kad montiras javi utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Za TechPulley kažu da treba da budu lakše 5% ako često teraš uz brdo, a do 10% za ravnicu. "TechPulley recommends that you choose the weight of the FR sliding rolls 5%below the original rolls or (if you are heavy and/or like to drive mountain roads) 5-10% below the weight of the original rolls in the original variator. Then a significant powerful acceleration results in an almost unchanged or even better top speed with same fuel consumption. If the weight is chosen equal to he original weight, the acceleration is slightly stronger, but may slightly increase the maximum speed for the same or even slightly reduced consumption." Kod mene je ovaj efekat - dok ubrzava, skoči u obrtaje jedno 400-500 rpm više u odnosu na rolnice. Ali brže dođe do željene brzine, i onda je lako održava i obrtaji padnu. Uglavnom, lakše ubrza, i onda lako održava kruzing brzinu. Lepo to radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg kazi mi ti imas pulley Jesi zadovoljan sa njima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imam tek nekoliko dana, pisao sam u temi Kymco Agility 300. Za sada sam zadovoljan, da kucnem u drvo. Nije neka baš drastična promena, ali lepo se oseti da je živahniji. Vredi tih parica svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se sve mislim sta da mu metem nexus 250 dal ceo polini hi speed dal te pully sta da mu radim da ga malo na startu poboljsam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno bi sa Polini-jem bio bolji efekat, ali je zato i skuplje rešenje. Najjeftinije ti je da probaš kako ide sa jačom centralnom oprugom i nešto lakšim rolnicama. Ako tu budeš zadovoljan, gledaj dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg znaci bela malossi i laske rolne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pda, to bi ti bilo malo ulaganje, a fin dobitak. Rolnice 10-ak% lakše, da ne ode previše u obrtaje. Neke kvalitetnije, tipa Bando ili Polini. Nemoj Malossi ili RMS samo, loš su kvalitet i brzo se troše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta videcemo kako ce biti kad montiram sve pa se javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg jos jedno brzo pitanje 13,8gr stavio jer je pgs tako rekao da je to original po fabrici kako god 250ie a cujem da se 11.2 bolje ponasaju e sad ima li sta izmedju ili je 11.2 ipak opcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne znam koja je original gramaža. Nisam imao taj skuter, pa da imam iskustva. Sad kad sam malo proguglao, pominju se i 11,2g i 13,8g rolnice za Nexus 250. Možda su bila 2 tipa varijatora u različitim godinama proizvodnje. Moguće je i da su u PGSu pogrešili, pa su ti stavili teže rolne, pa ti je zato trom start. Koje je godište tvoj skuter, ima li još neku oznaku, da istražimo malo preciznije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rovčanin 7 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg skut je 2007 250ie Koliko sam ja gledao na 300 ide 13.8 Nemoj da te smaram ,stavicu mu te od 11.2 belu oprugu i da vidimo sta kaze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Može i tako. Bacio sam pogled na parts-piaggio.com, postoji 3 modela Nexusa 250 iz 2007-e, i 2 modela rolnica - 82518R i 82753R. Ne piše koji su koje gramaže, ali verovatno su ukrstili u servisu, pošto ti se loše ponaša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Februar 24, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan A gde kupujete te opruge i rolnice i klizace koji nisu original,nego dr pulley ili mallosi? Ja sam prosle godine hteo da se igram sa tim na kraju odustao,sta god sam hteo ne mogu da nadjem,jedino sam mallosi kvacilo nasao i stavio ali nje zvono ostalo originalno,mada sam ja to menjao zbog cudnog zvuka(zvizdanje) pri kretanju na malim obrtajima,kao da nesto proklizava,sad sa ovim ovacilom toga nema,hvala bogu osedeo sam zbog tog zvuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Rovčanin je napisao: @boza_kg jos jedno brzo pitanje 13,8gr stavio jer je pgs tako rekao da je to original po fabrici kako god 250ie a cujem da se 11.2 bolje ponasaju e sad ima li sta izmedju ili je 11.2 ipak opcija Evo mog iskustva sa istim agregatom na Beverly-u 250ie.. Fabricki u ie modele idu 13.8, a u karburator 11.2... Sa tezim je isao ok...imao dovoljno snage, ali nista spec... Sa laksim je ogromna promena... Start i medju ubrzanja dosta jaca... Obrtaji dosta veci...koliko po zvuku mogu da primetim.. Potrosnja se povecala za nekih 0.25 l. To su iskustva iz gradske voznje.. Alternativa su rolne od Aprilie Scarabeo 200ie...one su u istoj dimenziji 21x17 i teske su 12gr. Za koji dan cu ih probati..pa javim utiske.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...