Jump to content

Moto Zajednica

ZZR 1100 94god vs. ZX10r 2007 god

Recommended Posts

• drkadzija, 1236 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Neki će me smatrati Mirko Alvirović wannbe-jem ali sam imao sreću da u jednom momentu posedujem dve motora svojih snova pa reših da sa vama podelim ovo iskustvo. Nemojte ovaj text smatrati ni pokušajem profesionalnog jer je sasvim subjektivan.Čisto kao podatak od početka druženje sa zzr-om u januaru sam prešao oko 6000km a sa zx za četiri dana 400km.

Za zzr ljudi pričaju svašta, neukrotiv i sl., moje vidjenje je sledeće: nesumnjivo težak,po potrebi veoma brz ali i elastičan , za neku trku kroz krivine nije jer je ipak to turer. Gabariti ga čine malo ne praktičnim za grad ali za duže ture od srca preporučujem ( iskusnijima i fizički jačim). Nedaj bože da ga morate izgurati u rikverc uzbrdo sa parkinga.

Kad sam preuzeo zx pomislih , bože što je mali, a u prvih par km dođe i bože što je ljut (to me je držalo do kraja druženja).Kočnice ogibljenje kao za stazu , extra koči ogibljenje tvrdo svaki kamenčić na putu osetiš, leži ko taxena marka . Sedište posle zzr-a baš tvrdo a i ausuh ispod repa ne godi u toplim danima , greje momački. Ubrzanja ..... hm pa kao da vas neko ispali iz praćke ali posle zzr zbog razlike u masi motora imate osećaj kao da letite na 10to brzincu ( stariji će se setiti tih biciklova) za mladje kao oni što se voze na tour de france.Zbog mojih gabarita sam konstantno u instrument tablu gledao kroz vetrobran odgore i čudio se kako su štedeli, pa je kvačilo tvrdo do bola (nema hidraulike na koju sam navikao) već sajla nema displeja u kojoj si brzini , te merača za gorivo , pa si osuđen na sijalicu za rezervu. Poslednje navedeno je najveća nelogičnost za civilnu upotrebu , rezervoar  mislim 16l zapremine a motor troši oko 8l na 100km, poredeći sa zzr-ovih 26l i 5.5 na 100km.

Što se tiče izgleda ( hm dali da spominjem) za zzr-om će se okrenuti samo pokoji matorac zaljubljenik , a nindža ... Nindža je švaler sve ga devojčice vole , ali im nebi bio u koži za duži put na onom što proizvodjač naziva zadnjim sedištem.

Za kraj dali za nečim žalim , da , za tim što sam zx morao da prodam ,što ga nisam mogao zadržati ili da ga makar nisam prodao tako brzo (4 dana).

Napomena ni jedan od ova dva motora nebi preporučio početnicima ni u kom slučaju. 

Evo i slika moja dva sna .

post-2283-12878998333388_thumb.jpg

post-2283-12878998333931_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braveheart, 719 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Uh procitao sam text u jednom dahu :D znaci vozio sam milion puta zzr600 nije normalno kako lepo ide a tek mogu zamisliti ovaj 1100  :o

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Lazo,ZZR je prelep :)

A desetka me i ne privlaci nesto,nekako su mi ti novi R-ovi motori bez duse.Mozda i nije tako,to je samo moj licni utisak :)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Lazo,ZZR je prelep :)

A desetka me i ne privlaci nesto,nekako su mi ti novi R-ovi motori bez duse.Mozda i nije tako,to je samo moj licni utisak :)

Bas tako.Jeste ZX noviji, atraktivniji (nisam rekao lepsi :) ), bolji, ali...Trajace godinu-dve i procice.A ZZR traje i nakon15ak godina...I trajace...

• drkadzija, 1236 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Dečaci slažem se sa vama ali i nindža ima prednosti, lagan ko stvoren za vrzmanje po gradu , vožljiv za obaranje dok koleno ne zapara asvalt , i meni jako lep onako namrgodjen. Mada moram priznati u meni ipak čuči malo pozer i seljak volim kako ga devojčice gledaju a i kako mu se pojedini momci dive i zavide ti na posedovanju istog, jbg hrani sujetu.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Da vozim zx10 i da neko pored istog parkira zzr1100 mene bi bilo sramota  :D

Zx deluje kao mala plastichna igrachka pored zzr-a, bar meni  :)

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

vidih temu zzr i zx10 pomislih u sebi grof nam se ponovi i reko sada cu da mu cestitam kad ono on ga vec i prodao,ja uglavnom volim iskljucivo kawine modele a kada bi nekada uzimao era to bi bila kawina 10 najlepsa desetka mi je ona prva iz 2005 i sestica takodje i 2005 636 ta dva motora su mi i dan danas najlepsi erovi koji su napravljeni

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Na ZZR-u mi se ne svidjaju samo zadnji migavci. Kad bih voleo taj tip motora, samo ZZR 1100. Na zalost, i on je mali za mene.

• Drug član, 1194 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Na ZZR-u mi se ne svidjaju samo zadnji migavci. Kad bih voleo taj tip motora, samo ZZR 1100. Na zalost, i on je mali za mene.

A meni baš kontra.  ;D Krećem da pišem kako su takvi repovi izumrli a sviđaju mi se i vidim tvoj komentar. Kolega ima ZZR600 (bivši Bambijev) i stalno ga očijukam. Sviđa mi se.

najzli

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja