veterans 15 Napisano Maj 25, 2008 U prolazu, 31 postova Lokacija: Srbija / Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vojvodina Presuda novosadskog Opštinskog suda Uslovna kazna za gaženje dva dečaka Autor: Žarko Bogosavljević | 23.05.2008 - 12:39 Hirurg Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici Dejan Đurić osuđen je u Opštinskom sudu na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine, zbog toga što je u septembru na Telepu, vozeći pijan, automobilom naleteo na četrnaestogodišnje Luku Sinobada i Aleksandra Markićevića, a potom pobegao. Sud je ovakvu presudu opravdao time što će se „postupak ranije okončati“, te da će roditelji „brže moći da dobiju odštetu“. Mali Luka, koji je tada teško povređen, i danas se oporavlja. Lukina majka Sandra kaže da su iznenađeni ovako niskom kaznom i da će se žaliti, ali da im je sada ipak važniji dečakov oporavak. Dejan Đurić (45) je 27. septembra, oko 19.30, vozeći „audi“ u pijanom stanju, u Ulici heroja Pinkija naleteo na Luku Sinobada i njegovog druga Aleksandra Markićevića, koji su uz desnu ivicu puta gurali motocikl. Aleksandar je samo okrznut, a Luka je teško povređen, zadobivši krvarenje i nagnječenja mozga. Đurić je posle sudara na trenutak zaustavio automobil, ali nije izlazio i potom je pobegao, a policija ga je posle nekoliko sati uhapsila. Sem uslovne presude, sud je Đuriću odredio zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana, a u toku je i parnični postupak za naknadu štete. Mali Luka je u komi bio mesec dana i potom još pet meseci u bolnici na oporavku. On i danas oseća posledice, pošto ima probleme sa govorom, glavobolje i oštećenja leve strane tela. Majka Sandra kaže za „Blic“ da dečaka čeka dug oporavak i da je zahvalna na pomoći doktorima, kao i školi u kojoj Luka završava osmi razred. - Đurić je priznao delo i izrazio kajanje, ali smo razočarani ovakvom presudom, a iznenađeni su i naš advokat i javni tužilac. Sudija Zdravka Pisarević je obrazlažući presudu, između ostalog, rekla da kao čovek ne može da shvati da je okrivljeni pobegao, da se uzda u njegovu ljudskost, da ovo treba da mu bude preobražaj u životu i da treba da se okrene sebi i lečenju i pomaganju pacijentima. Ona je navela kako smatra da zatvor nije rešenje, kao i da Luki neće pomoći što će okrivljeni biti u zatvoru. Na kraju je čak rekla „ako sam pogrešila, neka ide na moju savest“ - priča Sandra Sinobad. Sandra objašnjava da su muž i ona bili bez teksta kada je izrečena presuda, jer je, prateći pisanja medija, uvidela da više nikoga ne iznenađuju presude sudova u Srbiji. - Priznao je da je imao alkohola u krvi, da je vozio brže od dozvoljenog, što znači da ništa nije negirao i, što kažu pravnici, imali smo čist slučaj, a sve se završilo kao pozorišna farsa, uz suđenje koje nije trajalo ni celo prepodne. Sve mi se čini da je ovakva presuda poruka ljudima da mogu da rade šta hoće i da će proći nekažnjeno, jer on je izašao nasmejan iz sudnice, a mi smo izašli kako smo već mogli - kaže ogorčena majka malog Luke. Ona od žalbe ne očekuje mnogo i priča da im je najvažnije da se Luka oporavi i nakon mature upiše Srednju medicinsku školu. - On i pored svega, posle petomesečnog boravka u bolnici, želi da bude doktor i sada pokušavamo da ga upišemo u Srednju medicinsku školu, jer sem fizičkih problema s govorom i kretanjem, nisu smanjene njegove intelektualne sposobnosti. Stalno ide na terapije u bolnicu i doktori kažu da će trebati bar još dve godine oporavka. Nadamo se da će, pošto je u pubertetu, terapije pomoći, ali trebalo bi da se uputi u neku banju - navodi Sandra. Etički komitet o sudbini lekara Hirurg Dejan Đurić sve vreme od saobraćajne nesreće radi redovno na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Direktor Instituta Aleksandar Milovančev je Radiju 021 izjavio da Đurić od dana nesreće ne radi samostalno u operacionoj sali i da će etički komitet Instituta sledeće nedelje doneti odluku o eventualnim sankcijama za osuđenog hirurga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vudu 6 Napisano Maj 25, 2008 U prolazu, 96 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lekar po struci!!! Kakva uslovna kazna,kakva zabrana upravljanja vozilom,kakvi bakraci... Ej,bre,on je hirurg koji treba da spasava ljudske zivote!!! A pobegao sa mesta nesrece!!! Pa on je po Zakonu i etici duzan da pomogne svakome u bilo kojoj situaciji,nevezano da li je na radnom mestu ili ne!!! A on napravio nesrecu i zbrisao!!! To mu je u ovom slucaju mnogo veca otezavajuca okolnost nego za ostale!!! Uz mnogo strozije kazne,treba da izgubi licencu za bavljenje svojim poslom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Maj 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ko prizna pola mu se prasta ,a u ovom slucaju oprosteno mu je sve .Ne mogu da se otmem utisku da sudija nije debelo podmazan.Cuj''ako sam pogresila neka ide menei na savest.Ili ne verujem da bi zatvor u ovom slucaju pomogao nesto ??? ??? ???.Kakav olos ,neverovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BladesEyeZ 15 Napisano Maj 27, 2008 DR.Mr, 214 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan ma necu nuista ni da pisem samo cu da se iznerviram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 9201 Napisano Maj 27, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3248 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, kao sto rece pre mene necu nista da komentarisem, samo citam i nerviram se. I za ovo bismo mogli da se organizujemo i okupimo kada bude bilo rociste za zalbu na presudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sta da napisem ??? ??? ??? Za ovo treba da se i sudija posalje na eticki komitet!!!!!!!!!!! Cuj podmazan nije podmazan , nego bezobrazan . Godinu dana oduzimanje dozvole za gazenje dece i bezanje sa lica mesta .Pa toliko dobijate i samo ako vizite pijani a zaustavi vas policija . Lekar ostavio povredjene posle nesrece koju je sam izazvao dobio godinu uslovno , godinu oduzimanja dozvole za voznju i da isplati stetu koju ce neko tamo da procenjuje . SUDIJA KONSTATOVAO DA ZATVOR NECE POMOCI , A OVAKVO SUDSTVO HOCE. BRAVO SUDIJE ??? POSLE KRIVI KRIMINALCI KAD VAS NAPADNU. NISU KRIVI KRIMINALCI KRIVI STE VI KAD TAKO SUDITE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Maj 27, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Šta reći -> http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=43321 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za off .Sud u beloj palanci osudio jednog mog prijatelja na 4 meseca zatvora i evo ga covek lezi robiju samo zato sto je iznapusavao policajce prilikom kontrole na auto putu gde su pokusali da ga zezaju i ovi mu pustili prijavu za omalovazavanje sl lica bla bla bla on nije shvatio ozbiljno i nije se odazvao pozivu i corka.Ne kasem da je u redu napusavati policiju ali u poredjenju sa doktorom sto gazi decu stvarno smesno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Maj 28, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za off .Sud u beloj palanci osudio jednog mog prijatelja na 4 meseca zatvora i evo ga covek lezi robiju samo zato sto je iznapusavao policajce prilikom kontrole na auto putu gde su pokusali da ga zezaju i ovi mu pustili prijavu za omalovazavanje sl lica bla bla bla on nije shvatio ozbiljno i nije se odazvao pozivu i corka.Ne kasem da je u redu napusavati policiju ali u poredjenju sa doktorom sto gazi decu stvarno smesno. A koliko sam video na forumu i ti si imao slicnih gluposti sa plavcima. Vidis, i ja umalo da nahebem zbog zajebancije, a pravi zlocinci i dalje bleje. U ovoj zemlji sto vece sranje napravis, to manju kaznu dobijes :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...