Jump to content

Moto Zajednica

pusta bim kroz filter

Recommended Posts

• Drug član, 1359 postova

Imam problem sa malom krosericom . Tesko pali i kad upali zvuk je kao da trokira, pri dodavanju malo gasa zagusi se i kao da dodje do eksplozije u karburatoru ,izbaci dim na filter i ugasi se . Motor nema na sebi nista od elektonike osim bobine i (NEKOG PLASTICNOG DELA SA PET ZICA)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3002 postova
  • Motocikl: FleXeR

pa cim baca na filter prerano je paljenje ili je losa elektronika pa ne baca varnicu u pravo vreme

Tacno tako, rano paljenje, da god sta je (4T ili 2T) ;D

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

najvjerovatnije pomjereno paljenje, jesi li sta cackao na motoru prije nego sto su poceli problemi

Masina je sa 4t .Nisam dirao paljenje nista.Jedino sto sam mozda zajebo sto sam ga kaljavog svog prao dok je jos bio vruc.Ali nisam prsko po elektronici mozda je malo islo po motoru. Otvarao sam gde je altenator sve izgleda u redu. Kako moze da se ispita elektronika ? a kako paljenje?.To jest mislim dali mogu da ispitam sa unimetrom ili sa glinericom.

Ako nezatvara usisni ventil onda bi trebako da je losa kompresija(nema akumulator),to jest kurbla bi lako isla . Molim za ovo iskustvo.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ovako,posto si prao vruc motor vodena para je mogla svuda da udje pa da proveri da nesto od elektronike nije vlazno pa brljavi izduvaj sve lepo osusi kablove,zameni svecicu,proveri da mozda nije voda usla u karburator ili u filter,mada moguce da ima vode u ignitoru ili su mozda mokri pikapovi(senzori) za paljenje posto pretpostavljam da ima elektronsko paljenje bez platina////posto kazes da motor nece da upali od kako si ga oprao,pretpostavljam da je pre toga radio ok

Svecicu sam promenio i dobio sam paljenje ali sam rastelovo karburator. Dali je moguce da da treba i paljenje malo da pomerim.I dali je postoji neki nacin da se ispita paljene to jest da se zna kad je motor ugasen dali je dobro ili ne?????????? ??? ??? Ovo me interesuje zato sto imam jos jedan od 200cc a kod njega mi lici da je paljene u uljnom delu, ima samo jedan sraf ispod ukrasa za17 a posle toga moram da skinem puno toga .

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mislim da na novijim motorima nema mogucnost za stelovanje paljenja,ali najbolje je da pogledas u uputstvu ako ga gde mozes naci

Hvala na pomoci mislim da sam ga dobio na karburatoru. Treba da mi dodje drugar kad bude imo vremena pa nek pogleda . nemogu da nadjem u pancevu nikog da hoce kuci da dodje da ih nasteluje.

Dali je moguce da se  altenator i magnet za paljenje nalazi u delu u kojem ima ulja posto se nalazi gore jedan sraf koji kad seskine vidi za je zauljeno inace taj motor mogu da upalim samo ako je kvacilo pritisnuto?  ???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja