Jump to content

Moto Zajednica

Svetlo na brzinomeru?

Recommended Posts

• Enduraš, 6403 postova
  • Motocikl: CRF300L

Riknula ti je sijalica. Skini brzinomer, sa zadnje strane imas okruglu gumu u koju ulaze dve zice. Samo je izvuci, u njoj je sijalica. Bas sam juce menjao te sijalice na Africi, posao traje celih 15 minuta, meni su riknule 3 sijalice, dve na obrtomeru i jedna na km satu.  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Riknula ti je sijalica. Skini brzinomer, sa zadnje strane imas okruglu gumu u koju ulaze dve zice. Samo je izvuci, u njoj je sijalica. Bas sam juce menjao te sijalice na Africi, posao traje celih 15 minuta, meni su riknule 3 sijalice, dve na obrtomeru i jedna na km satu.  :)

Izvini za off, ali ne razumem zasto bivsi vlasnici ne vode racuna o ovakvim sitnicama... Kad sam kupio CB400N, 2 a kad sam kupio Transalpa 3 neispravne sijalice na instrument tabli...

• Enduraš, 6403 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ni meni nije jasno, narocito jer je zamena vrlo prosta, a sijalice jeftine. Sem toga, ja volim da mi instrument tabla bljesti i da je lako citljiva nocu. Kad sam uzeo TA, na njemu nisu radile 2 sijalice, kod njega je malo veca komplikacija zamene nego kod Afrike

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

ljudi ja sam kupio nov motor na kome nisu radile 2 sijalice, ali sam to primjetio tek kad je pao mrak, to je razlog sto ljudi ne primjete nista jer motor voze uglavnom po danu da ih svi vide

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Kod NAKED motora je to jednostavnije zameniti,ali kod oklopljenih treba skidati masku,far, a to je nekom "smaranje" pa odustaje u startu. To su obicno vlasnici koji nisu "krvavo" zaradili taj motor pa i ne vode mnogo racuna o njemu.Kod takvih je obicno i lanac neredovno odrzavan (podmazivan) i jos ponesto od sitnica.Odrzavanje se obicno svede na eventualno pranje motora,a za sve ostalo se ide u servis.A kad takvima nesto ozbiljnije crkne,onda ce "tata da kupi novi i bolji".Ima ih takvih u mom okruzenju mnogo pa zato i znam.U mojoj opstini je 60% stanovnistva u inostranstvu,a deca im obicno zive ovde i trose pare kojima roditelji "kupuju" ljubav svoje dece jer nisu sa njima.To su obicno oni "pucaci" i "zapaljivaci guma" koji se voze u papucama,sorcu i naocarima za sunce. Od takvih nikad ne bih kupio motor,mada kad ih izgustiraju ili pokvare znaju da prodaju dosta ispod cene.

Ali to je vec za neku drugu temu,izvinite za mali OFF.

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: TDM 4tx

josh se i bunite??? budite srecni kad kupite motor a jedini je problem par sijalica..

??? ??? ??? ??? ??? ???

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

josh se i bunite??? budite srecni kad kupite motor a jedini je problem par sijalica..

??? ??? ??? ??? ??? ???

:D E bas! Ja sam bas danas kupio novi par sijalica, 40din i 10min posla

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

??? ??? ??? ??? ??? ???

Pogresno si me ( nas ) razumeo. Mozda prethodni vlasnik nije ni znao, mozda kao sto arnyman kaze vozili samo danju... Meni je smetalo sto mi fale neka svetla i sutradan ujutru sam zamenio sijalice, jer je to max 30 minuta posla sa proverom ostalih sijalica i ciscenjem kontakata. To je to, slazem se da je lepo kad neko kupi motor kojem je najveci kvar par neispravnih sijalica.  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja