Acko017 192 Napisano Novembar 30, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Koju kočionu tečnost bi mi preporučili za Yamahu? Vidim da svi hvale DOT 5 koja je na bazi silikona, ali nisam siguran koja marka je ok, cena varira od 280 do 1500 din. za 1L Da li postoji neka bolja, proverena, kvalitetnija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 30, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pise ti citko na poklopcu posude, koja je tecnost predvidjena za kocioni sistem motocikla koji posedujes. E to sto pise, to sipaj, i ne brigaj brigu. Ako je pak poklopac zamenjen pa ne pise, onda nadjes operation manual pa procitas. I to sto pise to sipas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Novembar 30, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek imam naviku da pitam iz razloga što je motor 2008., pa ono što piše na poklopcu važi do 2008. godine. U međuvremenu su se pojavile verovatno bolje tečnosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 30, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mhm. Onda sipajte "bolju" tecnost. Moja je drugarska preporuka da ne vozite vise od 200m. Kociona tecnost je specificna, nema veze sa uljem. Ako sipate DOT koji ne odgovara, 99% ste u problemu. Na kocnicama rade gomile inzenjera. Verujte im... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7660 Napisano Novembar 30, 2019 Drug član, 2935 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Acko017 said: Uvek imam naviku da pitam iz razloga što je motor 2008., pa ono što piše na poklopcu važi do 2008. godine. U međuvremenu su se pojavile verovatno bolje tečnosti Pa ti te bolje nagrizu gumice u cilindrima, poslusaj sta ti covjek preporucuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Decembar 1, 2019 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj ulje koje piše na poklopcu posude i to ti je najbolja stvar. Ako sipas pogrešno ulje hoće da se sjebu svi gumeni delovi u kocionom sistemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15543 Napisano Decembar 1, 2019 Drug član, 1781 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Acko017 said: Koju kočionu tečnost bi mi preporučili za Yamahu? Vidim da svi hvale DOT 5 koja je na bazi silikona, ali nisam siguran koja marka je ok, cena varira od 280 do 1500 din. za 1L Da li postoji neka bolja, proverena, kvalitetnija? DOT 3, 4, 5.1 da, DOT 5.0 sigurno ne. DOT 5.0 nije kompatibilan sa ABS sistemom, koriste ga vojna vozila i stariji HD modeli koji nisu imali ABS. DOT 5.0 se nikako ne sme mesati sa 3, 4, 5.1 niti je preporucljivo sipati ga u kocioni sistem koji je prethodno koristio DOT 3, 4, 5.1. DOT 5.1 je specijalno razvijen za sisteme sa ABS-om i ima visu tacku kljucanja u odnosu na 3 i 4. Postoje i kocione tecnosti predvidjene za trke (recimo Motul RBF 600, 660 i 700) sa jos visom tackom kljucanja koje slobodno mozes da koristis u svakodnevnom saobracaju. Mana trkackih kocionih tecnosti je ta sto su izuzetno hidroskopne i lako absorbuju vlagu iz atmosfere pa ih je potrebno cesce menjati. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 1, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste svi, lepo piše na poklopcu "Only DOT 4", al treba neko da čita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Decembar 1, 2019 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, yogibear said: Postoje i kocione tecnosti predvidjene za trke (recimo Motul RBF 600, 660 i 700) sa jos visom tackom kljucanja koje slobodno mozes da koristis u svakodnevnom saobracaju. Mana trkackih kocionih tecnosti je ta sto su izuzetno hidroskopne i lako absorbuju vlagu iz atmosfere pa ih je potrebno cesce menjati. Sto ja licno koristim i preporucujem apsolutno svima iz svoje ekipe do te mere da ce me jos malo zvati RBF Ne zato sto ce bilo ko u svakodnevnoj voznji osetiti neku bitniju razliku nego zato sto ce na taj nacin menjati kociono ulje svake godine, a kad vec menjas kociono ulje onda cistis ceo kocioni sistem, vizuelni pregled etc. Za 12e godisnje lep reminder za ove moje mrcinare pa ko se pronadje u ovoj recenici i njemu preporucujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 1, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Thaedass said: Sto ja licno koristim i preporucujem apsolutno svima iz svoje ekipe do te mere da ce me jos malo zvati RBF Ne zato sto ce bilo ko u svakodnevnoj voznji osetiti neku bitniju razliku nego zato sto ce na taj nacin menjati kociono ulje svake godine, a kad vec menjas kociono ulje onda cistis ceo kocioni sistem, vizuelni pregled etc. Za 12e godisnje lep reminder za ove moje mrcinare pa ko se pronadje u ovoj recenici i njemu preporucujem Pare nisu bitne, bitan mi je kvalitet, sigurnost i sve najlepše što vožnja može da pruži. DakleM , šta tačnopreporučuješ, s obzirom da imaš iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Decembar 1, 2019 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Gledano po sastavu, specifikaciji i realnoj upotrebi RBF i kociona ulja drugih proizvodjaca iste kategorije su kvalitetnija i pruzaju vise. Da li to opravdava drasticno visu cenu u odnosu na "obicna" kociona ulja? Ocigledno kod vecine ne jer ko to jos menja?! Salu na stranu, dokle god se pridrzavas servisnog intervala koji je proizvodjac propisao ili preporuke proizvodjaca kocionog ulja (pa koji je "kraci") neces imati problema. Bitno je da gledas koji DOT ide u kocione sisteme na tvom motoru i da ulje nabavljas od proverenog dobavljaca/trgovca. Ja licno koristim RBF 600/660 i menjam ga jednom godisnje kad radim servis na kocnicama (vizuelna kontrola i cicscenje) vise iz principa nego zbog potrebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 1, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan To mu dođe ovo? Jel dovoljno 0.5l za r6? Kočiona tečnost Motul RBF 660 0,5L - SILUX.RS WWW.SILUX.RS Zelo zmogljiva Kočiona tečnost za hidravlične zavore i sklopke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15543 Napisano Decembar 1, 2019 Drug član, 1781 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Acko017 MASS Company d.o.o. :: MOTUL :: Kociona tecnost-B E-MASS.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 1, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, yogibear said: @Acko017 MASS Company d.o.o. :: MOTUL :: Kociona tecnost-B E-MASS.RS Auuu, na ovom sajtu isto ulje jeftinije za celu hiljadarku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15543 Napisano Decembar 1, 2019 Drug član, 1781 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Acko017 oni su zvanicni uvoznici i distributeri Motula za Srbiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...