Dexterr 1969 Napisano Novembar 15, 2019 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Mica ubica i FT1P Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 15, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Gledao oglase ovde, pa naleteo na ovaj - ako ti nešto od ovog zafali : Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 15, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Tockove sam kupio od njega:) Ostalo hvala bogu imam. Hvala svakako do neba na linku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6012 Napisano Novembar 15, 2019 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stomak me boli od smeha, jesi lik, svaka ti cast! Da se nadovezem na "cimkanje". To se zna desiti kod loseg lanca (sto kod tebe nije, jer je nov) ili kod nedovoljno pritegnutog lanca. Ne znam na koliko si ga stegao, ali proveri najpre, minut posla. A posle karbovi. S obzirom kako je odrzavan motor, karbovi su sigurno prljavi i rastelovani. Ali lagano, resices ti sve. Kako si poceo, nece ti majstor trebati. Ocekujem temu na par desetina strana:"Ko ima ovaj alat na zajam?", autor Dzejev Sin. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Stigao jutros poklopac od @ThePainkiller.Namesteno i to je to covek mi resio problem. Ali druze ti si i postarinu platio. Ima ljudina jos na ovome svetu,dovoljno je eto "sresti" jednom ovakvog coveka i to izbrise sva losa iskustva u zivotu sa kojekakvima. Hvala beskrajno!!! Mnogo mi se svidja sto je u drugoj boji,mnogo je lepo. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Da napomenem,motor nije trebao da se naginje,copava je sa suprotne strane i to je bilo dovoljno.Iscurelo je ne znam,saka ulja. Ma nije problem kad iscuri ulje al kad vam istoci vruce ulje po faci Kad sam razbusivao onaj sraf na rezervoaru za ulje morao sam da lezim na podu da vidim lepo i da naciljam. Hahhaha kad je to probila burgija, Money shot sa uljem hahahhaha kad sam se pojavio gore u kuci da se operem zenu zaboleo stomak od smehaBilo mi posle malo muka jer mi uslo usta tog ulja,jebem ga,valjda ne sme da se jede,pije... 1 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Novembar 16, 2019 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Znaćemo ako ostaneš živ, onda ne smeta što si malo popio Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Da napomenem,motor nije trebao da se naginje,copava je sa suprotne strane i to je bilo dovoljno.Iscurelo je ne znam,saka ulja. Ma nije problem kad iscuri ulje al kad vam istoci vruce ulje po faci:jok: Kad sam razbusivao onaj sraf na rezervoaru za ulje morao sam da lezim na podu da vidim lepo i da naciljam. Hahhaha kad je to probila burgija, Money shot sa uljem hahahhaha kad sam se pojavio gore u kuci da se operem zenu zaboleo stomak od smeha:lol:Bilo mi posle malo muka jer mi uslo usta tog ulja,jebem ga,valjda ne sme da se jede,pije...Sad znaš kako je bilo onim pionirima za bušotine ulja u momentu kad naidju na ulje i kad rokne fontana uvis i okupa ih sve. Sve ih je boleo stomak naknadno. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Хахаха! А можда су колегинице ипак биле у праву? Једно је поштански број, а друго доставна пошта. Нити су све поште доставне, нити све доставне поште достављају Пост експрес пошиљке. А у апликацију се мора унети број доставне ПЕ поште. Зашто једноставно, када може компликовано? Много већих глупости код нас има од тога, верујте Битно је да је стигло, да одговара и да можеш да се возикаш Шта још имаш да радиш, поред карбуратора? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Zuba87 je napisao: Шта још имаш да радиш, поред карбуратора? Imam da unesem drva na sprat gore i nesto cu morati do Grocke. Pa ja dosta toga kupujem online,ne isplati mi se da idem busevima do grada zbog 250 din.A vise bi me kostao bus plus.I onda uvek pisem 11351 al nema veze.Mogu dva broja da koristim:) Ostala mi zadnja kocnica(lezi na stolu),viljuske da repariram i onda da vidimo sto cimka ovako pri konstantnom gasu.A sad sam se vozio i tako radi u 3 brzini samo. Imam osecaj kao da je asfalt valovit sav.I da,ipak huji treca.E takav zvuk sam cesto slusao u gradskom busu kad ubrzava,bas tako.Huuuuuuu Al sam vam objasnio.Huuuuu sa blagom notom skripe al vrlo blago.Otvorio sam vizir da bolje cujem i to je to,dolazi zvuk direkt ispod moje guzice,dole.A nisam ja Ps.Ne radi tako u dr Promenio Novembar 16, 2019 član Dzejev sin Nije u 2goj 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi gde se za ime sveta nalazi sraf za stelovanje smese.U glupom prirucniku nista o tome nema Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Logicki negde prema usisu vazduha al ga ja ne vidim nigde.Ova velika srafcina je za ler gas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Dzejev sin je napisao: Logicki negde prema usisu vazduha al ga ja ne vidim nigde.Ova velika srafcina je za ler gas Evo obeležio sam ti... u ovoj cevčici je šraf za smesu (iza tog velikog šrafa za ler na slici) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala opet. Brate,jesu realni gde su zbidzili to. Bas cudno mesto.Znaci to je sa strane cilindra,onda bi taj sraf trebao zavrtanjem da osiromasuje smesu? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti i slika karburatora... Karburator.pdf Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Dzejev sin je napisao: Hvala opet. Brate,jesu realni gde su zbidzili to. Bas cudno mesto.Znaci to je sa strane cilindra,onda bi taj sraf trebao zavrtanjem da osiromasuje smesu? Šraf za smesu ti je uvek negde kod usisnog dela karburatora, praktično između karba i cilindra i obično je sa donje strane. Na XT-u pre-open podešavanje pilot šrafa je na 2 i po kruga. Pa onda dalje ideš na sluh... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa zbunilo me jer na Hondi sraf za smesu je izmedju karba i vazdusnog filtera.I odvrtanjem pustas vise vazduha,i tako tanjis smesu. Ovde je drugi sistem,jos ga zabili dole u neku cevku,da ne mozes ko covek ni da pridjes a kamoli vidis. Al stvarno blejim pola sata u karb i ne vidim ga.Znam da neki modeli motora stariji imaju taj sraf zapecacen,pa mora da se probija ta mesingana zastita,da bi pomerao sto je fabrika podesila.Pomislio sam mozda je ovde isto taj slucaj. Aj dosta sam se pravdao:) Naucio sam nesto opet novo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6012 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Generalno, neces dobiti nista dobro ako ga budes cackao, a nisu karbovi usinhronizovani. Ima sanse da nesto poboljsas, ali su mnogo vece sanse da bude losije. Inace, to je pilot screw. Nije za smesu u svim rezimima. On odredjuje rad na leru i u prelaznom rezimu. Ja ti savetujem, da ako vec hoces sam, uzmes uputstvo za karb, karb cleaner, rasklopis sve, operes, proveris membrane, premeris nivoe, zamenis o ringe na pilot srafovoma (3x1mm su uglavnom, da znas), sklopis sve... Carb cleaner nikako po gumenim delovima i membranama. Znaci tek kad sve rasklopis. E kad se sve to uradi, oteras kod nekog da uradi sihronizaciju i fino stelovanje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Taj šraf, što spominješ na Hondi je šraf za vazduh, zatilo se i nalazi između karba i filtera vazduha. Ovde je u pitanju pilot šraf i on kontroliše količinu goriva koja prolazi dok je motor na leru i do 1/3 gasa. Posle toga, tj. dodavanjem više gasa, on nema više funkciju. Ti nemoj skroz da ga odvrćeš, prvo zato što je karb na motoru još uvek i ako ti ispadne nešto kada ga skroz odvrneš, onda niti ćeš znati šta je ispalo, niti ćeš moći to lako da vratiš. Pilot šraf je najbolje skroz izvrtati i skidati kada je karb dole. Svakako, ukoliko imaš mogućnosti i znanja, skini karb(ove) dole i sve rasklopi, operi, produvaj kompresorom i sklopi nazad. Ukoliko nisi siguran da to možeš i jmeš da uradiš, onda bolje nemoj ništa ni dirati, tj. samo zavrni pilot šraf skroz do kraja i onda ga odvrni na 2 i po kruga i to je to... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Novembar 16, 2019 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan A i kad budeš zavrtao šraf isto broj krugove čisto da znaš kako je bilo nastelovano i ako bude lošije radio na dva ipo kruga da vratiš kako je bilo. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, abarth_maniac je napisao: Generalno, neces dobiti nista dobro ako ga budes cackao, a nisu karbovi usinhronizovani. Ima sanse da nesto poboljsas, ali su mnogo vece sanse da bude losije. Inace, to je pilot screw. Nije za smesu u svim rezimima. On odredjuje rad na leru i u prelaznom rezimu. Ja ti savetujem, da ako vec hoces sam, uzmes uputstvo za karb, karb cleaner, rasklopis sve, operes, proveris membrane, premeris nivoe, zamenis o ringe na pilot srafovoma (3x1mm su uglavnom, da znas), sklopis sve... Carb cleaner nikako po gumenim delovima i membranama. Znaci tek kad sve rasklopis. E kad se sve to uradi, oteras kod nekog da uradi sihronizaciju i fino stelovanje. Na XTu nema sinhronizacije karburatora, jer on ima jedan glavni karb i drugi je praktično pomoćni (nisu 2 ista karba pa da moraju biti usinhronizovani). Na pomoćnom karbu klapna se podešava da počne da otvara kada šiber na glavnom karbu bude podignut na 6 mm (da se neko ne zbuni, glavni karb ima šiber, a pomoćni leptir klapnu). To se podešava tako što se pod šiber glavnog karba podbaci nešto debljine 6 mm da ga podigne (ja sam koristio npr. burgiju od 6 mm) i onda se šrafom na pomoćnom karbu dotera klapna da tu počne da otvara. I to je to... nema tu sinhronizacije... 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Novembar 16, 2019 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Al će gospodin Ramadanovski biti srećan zbog te informacije Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Da,ima glavni i pomocni karb koji se ukljucuje kad je potrebna veca snaga. Ja sam za sada zavrnuo pilota(bio je vise od 3 kruga odvrnut),vratio ga na 2.5.Nisam vozio sad da probam,samo sam probao da upalim,upalio je odma i ono malo na leru sto sam video ima cistiji odziv gasa. Videcu sutra u voznji dal xe tako biti i dalje? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Dzejev sin je napisao: Da,ima glavni i pomocni karb koji se ukljucuje kad je potrebna veca snaga. Ja sam za sada zavrnuo pilota(bio je vise od 3 kruga odvrnut),vratio ga na 2.5.Nisam vozio sad da probam,samo sam probao da upalim,upalio je odma i ono malo na leru sto sam video ima cistiji odziv gasa. Videcu sutra u voznji dal xe tako biti i dalje? Pomoćni karb se ˝uključuje˝ kada se šiber na glavnom karbu podigne na više od 6 mm (zato se tu i podešava). Znači, na svako odvrtanje gasa (preko tih 6 mm) se aktivira pomoćni karb, a to je praktično uvek čim se doda malko veći gas. Pomoćni karb se ne uključuje odmah na dodir gasa jer bi tako cilindar dobijao naglo puno goriva i vazduha i onda motor nekontrolisano skače na dodir gasa (veruj mi, igrao sam se sa podešavanjem otvaranja leptir-klapne na pomoćnom karbu... ) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Neka ovako,samo fali da pocne i da skace jos da me ubije u dvoristu. Da sam hteo nesto sto skace kupio bi jarice pa nek skakucu okolo 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...