nemanjadj91 7 Napisano Octobar 18, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd, Karaburma Motocikl: Kawasaki ER-6f Prijavi odgovor kao problematičan Caletu je otisao akumulator na kineskom skuteru 50cc, da li moze neko da mi preporuci koji da mu uzmem? Imali smo vartu, ali samo imali problema sa garancijom nisu hteli da uvaze tako da necemo da opet napravimo istu gresku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Octobar 18, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne puni kako treba, niko ti beće uvažiti garanciju. S druge strane, kupi bilo koji, aku je jeftin, a 50cc ima kurblu, tj može da se upali da se ode do prodavnice novog akumulatora u slučaju nužde. Varta, Exide, Fiamm, Monbat, Yuasa...Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjadj91 7 Napisano Octobar 19, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd, Karaburma Motocikl: Kawasaki ER-6f Prijavi odgovor kao problematičan Ma dali su mu obrazlozenje da je akumulator navodno ostao bez struje, sto nije istina, ali nebitno.. Kinez je tako da ne bi verovao kako je zupcanik kurble los, vec ga je par puta menjao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjadj91 7 Napisano Octobar 19, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd, Karaburma Motocikl: Kawasaki ER-6f Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Octobar 19, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma dali su mu obrazlozenje da je akumulator navodno ostao bez struje, sto nije istina, ali nebitno.. Kinez je tako da ne bi verovao kako je zupcanik kurble los, vec ga je par puta menjao.. Računaju da nećes da se zezas za par crvenih, i da se natežeš sa njima. Da sam 100% siguran da alternator dobro puni i da se motor vozi svaki dan, izašao bi im na nos taj loš akumulator.Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjadj91 7 Napisano Octobar 21, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd, Karaburma Motocikl: Kawasaki ER-6f Prijavi odgovor kao problematičan Ma zvao sam i zastitnika gradjana tada bas sam popizdeo, ali naravno nista nisam dobio, rekli su mi da mogu privatno da ih tuzim samo. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Octobar 21, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma zvao sam i zastitnika gradjana tada bas sam popizdeo, ali naravno nista nisam dobio, rekli su mi da mogu privatno da ih tuzim samo. :-)Možeš, a to je dug proces... I treba ti advokat, i veštačenje tvog sistema za punjenje akumulatora na motoru.Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjadj91 7 Napisano Octobar 25, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd, Karaburma Motocikl: Kawasaki ER-6f Prijavi odgovor kao problematičan On 21.10.2019. at 8:16, Jozza je napisao: Možeš, a to je dug proces... I treba ti advokat, i veštačenje tvog sistema za punjenje akumulatora na motoru. Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Znam zato sam i odustao, realno se ne isplati cimati se zbog akumulatora od 3500din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15969 Napisano Octobar 26, 2019 Integrisan, 9327 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan duzina sirina visina Akumulator koji se koristi u baznim stanicama, ako odgovara dimenzija da moze strati i ako ga mozete nabaviti..... minimum 10god mirni po pitanju akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17314 Napisano Octobar 26, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Satelis je napisao: duzina sirina visina Akumulator koji se koristi u baznim stanicama, ako odgovara dimenzija da moze strati i ako ga mozete nabaviti..... minimum 10god mirni po pitanju akumulatora. Kolega, akumulatori za bayne stanice spadaju u stacionarne baterije i po konstrukciji (a i po el. karakteristikama) se bitno razlikuju od starter akumulatora (koji su predviđeni za startovanje SUS motora. Prvo što su po gabaritima i težini bitno veći od starter akumulatora (za isti kapacitet), a drugo što im je "udarna" struja koju mogu da isporuče bitno manjau odnosu na strter akumulatore. Trajnost i pouzdanost im je impresivna, ali isključivo ukoliko se koriste za ono za šta su konstruktivno namenjeni, a u slučaju da se koriste umesto starter akumulatora trajnost (i pouzdanost startovanja) je vrlo diskutabilna. Jednostavno su napravljeni tako da odaju malu struju u dužem vremenskom periodu (recimo desetak ampera u desetak sati) , za razliku od starter akumulatora koji su napravljeni da daju vrlo veliku struju u vrlo kratkom periodu (i dvestotinak ampera u par minuta). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15969 Napisano Octobar 26, 2019 Integrisan, 9327 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, zika56 je napisao: Kolega, akumulatori za bayne stanice spadaju u stacionarne baterije i po konstrukciji (a i po el. karakteristikama) se bitno razlikuju od starter akumulatora (koji su predviđeni za startovanje SUS motora. Prvo što su po gabaritima i težini bitno veći od starter akumulatora (za isti kapacitet), a drugo što im je "udarna" struja koju mogu da isporuče bitno manjau odnosu na strter akumulatore. Trajnost i pouzdanost im je impresivna, ali isključivo ukoliko se koriste za ono za šta su konstruktivno namenjeni, a u slučaju da se koriste umesto starter akumulatora trajnost (i pouzdanost startovanja) je vrlo diskutabilna. Zile, sve se ja slazem sa napisanim jer se ic ne razbiram u ove akumulatore. Ono sto mogu napisati, konkretno za ovaj aku sa slike..... koristio sam ga prekljuce i juce na jedno motorce koje me je dobrano mucilo, vrglao sam ga ni sam ne znam koliko u ta 2 dana, nekad se zaboravim da skinem kontakt pa mi ostane ukljucena sijalica ob. svetla, 1,2min dok ne primetim. Za to mucenje, ni jedared nije posustao u intezitetu verglanja, uvek isti zdrav zvuk. Nisam ga stavio da se puni tako da sutra mogu premeriti koliki ce biti napon. Covek od koga sam ga dobio ima daleko vise iskustva od mene sto se pouzdanosti tice ovog il slicnog tipa akumulatora. Prenosim njegove reci..... kada dodje vreme za smenu baterija, ona koja ostane u dobrom stanju zavrsava ispod haube automobila, traje jako dugo, normalno vergla/pali automobil. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...