Sharky - Alex 6300 Napisano Septembar 18, 2023 Drug član, 1800 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam po nasem zakonu bi sve kamere koje snimaju brzinu trebale da budu obelezene znakom pre kamere. Ni na jednom izlazu na autoput nisam video nigde znak da se meri srednja brzina. Ni u Bg-u nema znakova ispred kamera. Moze li taj argument da se koristi za odbranu na sudu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Septembar 18, 2023 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam često video na portalima (koji služe za različite poruke) na autoputu da piše da se meri prosečna brzina (čak i na engleskom). Dali mora da bude označeno - ne znam ali i mene zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8591 Napisano Septembar 18, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1897 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Sharky - Alex je napisao: Moze li taj argument da se koristi za odbranu na sudu? Ako nađeš zakon po kojem je tako, svakako da može. Samo, osim priče o tome, ja nikad nisam naišao na konkretno - koji zakon i koji član to nalaže Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Septembar 18, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2626 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, pronto je napisao: Oni su zaista....kako bih rekao, nama prilično bliski po tom elastičnom tumačenju pravila i taj sistem se očigledno koristi selektivno ili kada je jako očigledno da je na putu ozbiljna budala. Vozilo se tamo svašta i svakako, i zaista nikada nije bilo problema...međutim, treba imati na umu da visok prosek nije ni tako lako održati. Dovoljno je za kratko naleteti na trku kamiona, ili na nekoga ko vozi svoju vožnju i prosek automatski opada. Meni je njihov autoput reper za nešto što ovde polako dolazi. Nepregledne kolone kamiona u desnoj traci, višesatni zastoji, čepovi koji odjedared nastaju i nestaju...sve će to doći...u stvari već je tu. U takvoj atmosferi nije lako, a ni pametno juriti...a kamere neka rade svoj posao. Evo sad se vratili sa odmora iz Italije ali kolima.Malo me bunilo na navigaciji stoji skoro svuda 110 na AP, recimo jako malo mi izbacivala 130. Dal je to navigacija nešto pobrkala ili šta je bilo ne znam. Video sam dosta tabli na AP sa ograničenjem na 110. Međutim vidim ja piče žabari 130-150. A ja se setio one kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin. I ja onda gas, jedino sam spuštao na 110 kod kamera koje su bile obeležene tablama. Vidim da i domaći su smanjivali na 110 kad se nailazilo na kameru. Ako se pomeriš u kolonu kamiona brzo se reaguje i ubacuje u levu traku. Voze na branik, menjaju trake bez migavca - ne svi ali velika većina. Brzo sam se prilagodio tom načinu vožnje jer mi je savršeno odgovarao. Čepova i zastoja bilo na par mesta ali brzo se rasčistilo. Petlje gde se sastaju, ukrštaju dva AP ludnica ali navigacija rešava sve to. I dobra stvar je što na navigaciji su obeležene kamere pa možeš da odreaguješ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6671 Napisano Septembar 20, 2023 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da ste se vozili po severu, eventualno severnom centru Italije....a tu se već godinama dodaje treća (vozna) traka...za neki budući autoput (sa 4 trake). Znači...desetinama kilometara se vozi kroz radove na putu, zato i taj limit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Septembar 20, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2626 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste sever i Toskana. Ima dosta delova sa 3+zaustavna, radova stalno na nekoj deonici čak ima i dosta radova na magistralnim putevima. U junu bili motorom, skoro ista km. Isto bilo dosta radova na AP, Bolonja, Venecija ... Srećom motorom je sve lakše i ne osetiš radove . Mada ni sada kolima nije bilo čepova, milimo ili vozimo 50-60 max 5 min i gas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8585 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pančevački most, smer ka gradu.. Kamera snima upotrebu telefona, malo pre mi stigla čestitka u firmu.. Imam 5000 dokaza za svoju tvrdnju ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kamera ili murja ?Kamera snima prekršaj (bar kod nas ne smije stalno snimati) i ako nisi imao neki drugi prekršaj zbog kojeg te snimila . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan @ProMaster Opet snimaš klipove za tiktok? Jebogati, kad ti je rođendan da ti uzmem glupavi bt handsfree (baj d vej, to je jeftinije od 5k ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8585 Napisano Septembar 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, croarcher je napisao: Kamera ili murja ? Kamera snima prekršaj (bar kod nas ne smije stalno snimati) i ako nisi imao neki drugi prekršaj zbog kojeg te snimila . . Fiksna kamera, iznad kolovoza.. Nema drugog prekršaja, jer tu realno nemaš šta da napraviš, jedino prekoračenje, ali malo posle nje zna da stoji patrola sa radarom, pa uvek vodim računa.. Stigla kolegi pre dva, tri meseca, ja se smejao, kako je retard.. @nafetS - 19. April, rado ću ga primiti.. P.S. - Nemoj da štediš, otvori se za neki skuplji model. Promenio Septembar 20, 2023 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1174 Napisano Septembar 21, 2023 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim puno eksperta koji podržavaju vožnju od 150 do 250 kmh E pa nije normalno, zato ima toliko udesa i poginulih u Srbiji. U engleskoj je najveća brzina 112kmh (70 milja) a putevi i vozila su mnogo bolji. Kamere po naselju na 48kmh (30 milja) da i ne pominjem. Pametan uči od pametnijeg a glup od glupljeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Septembar 21, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako do sad švabe nisu izumrle kad na masu autoputeva nema ograničenja.Izgleda da brzina baš i nije odlučujuća 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11094 Napisano Septembar 21, 2023 Ne silazi, 2225 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto su u fudbalu svi selektori ,tako su u nasoj zemlji svi strucnjaci.Po meni nije problem sto je neko proleteo nekom deonicom 200,gde moze i gde nije guzva.Problem sto su polovina vozaca bolidi,bezobrazni ,nepismeni,a ima i pijanih i drogiranih.Onih sto ih boli stojko mozda najvise.A razne zakone smisljaju seljacine da bi otele pare za drzavnu kasu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Septembar 22, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 9. 2023. at 22:48, ProMaster je napisao: Nemoj da štediš, otvori se za neki skuplji model. Oglas: Prodajem motor, iskrsao mi neki trošak. Ako ne ode do 19. aprila, skidam sa oglasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...