Jump to content

Moto Zajednica

Diversion Klub

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki ZZR 250, Yamaha YZF600R Thundercat

Crče km sat, nisam stigao da pogledam, šta obično odlazi, pinjon ili sajla?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: diversion 600s

Pozdrav za sve ljubitelje i vlasnike ovih malobrojnih vintađ mašina, narocito za kolegu koji sa perfektnom 900-tkom svako jutro ide preko P. mosta i zimi i leti 👍
Došla zima, manje vožnje, pa valja nešto i napisati...
Druga sezona je gotova, prešao sam oko 8 000 km i ništa nisam
radio sem redovnog servisa i održavanja, jer je bilo sve ok, mašina radila perfektno.
Međutim, uvek sam pri prvom paljenju morao da zadržim starter pola sekunde duže, a kada je hladno , palila je iz drugog, i to dužeg verglanja.

Nije mi to puno ni smetalo zato što je kasnije radila mirno, dobro vukla i potrošnja je bila neverovatno mala za motor sa karburatorom, pa nisam obraćao previše pažnje na to,  ali ipak uzeh neki dan da vidim o čemu se radi,  jer se dešavalo da posle dužeg verglanja osetim jaci miris benzina.

Skinuo sam kućište filtera za vazduh i video da dva vakum creva nisu povezana sa njim, nego su ispod plasticne prekrivke karburatora. Znaci prethodni  vlasnik ih nije vratio, nemoguce da su same spala ispod te prekrivke, jer proleza kroz posebne otvore . I dve od 4 žute električne žice koje ulaze u 2 i 3 karburator nisu priključene, a možda su i spale tokom vožnje. NIsam ni znao da karburator ima električnu pomoć za sauh.
Te stvari koje sam primetio, stavio sam na svoje mesto i ostetio veliku razliku prilikom paljenja. Motor sam testirao ovih dana, na hladno,na toplo, pali u milisekundi, što bi se reklo.👍

Eto, pola sata posla, nije ni neka popravka, a imam osecaj kao da je nova mašina, sa elektronikom.. pa sam hteo da podelim ovaj slučaj, da ako neko ima slican problem da proveri ove stvari.

Druga stvar koju sam hteo da pitam je da li neko zna da li produceni vizir sa tdm 850 ide šraf na rupu, što bi se reklo, na diversion 600  ..? 

ohzj.jpg

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2371 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@iks džej ako je sauh iliti čok,za startovanje ručni,onda su te žice koje si priključio za grejače.Neki motorcikli su na neka tržišta dolazili sa grejačima karburatora.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja