Atorn 3408 Napisano April 29, 2022 Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Daj pliz neki link na aliju za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano April 29, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Za prvu pomoc, to bar mozes lako da napravis/iskrojis od neke crne plasticne boce,kante Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3408 Napisano April 29, 2022 Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Disko Nindža je napisao: Za prvu pomoc, to bar mozes lako da napravis/iskrojis od neke crne plasticne boce,kante Pa to može od plastične cevi vodovodne, bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
braca 90 Napisano Maj 6, 2022 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cbr1100xx, R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan On 4/29/2022 at 8:33 PM, Atorn said: Pa to može od plastične cevi vodovodne, bravo. Imas na kupujemprodajem...990din..kucaj u pretragu "Zastita prednjih vila naked/sport" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uglješa B. 63 Napisano Maj 10, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Feketić/Studenica Motocikl: Versys650 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio Diversion-a 600 na poligonu na treningu,kakav motor... Probao sam nekih motora,ali kao ovaj na prvu mi se nijedan nije svidio. Kakav klasik. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Maj 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan Vozio Diversion-a 600 na poligonu na treningu,kakav motor... Probao sam nekih motora,ali kao ovaj na prvu mi se nijedan nije svidio. Kakav klasik.Jedina mana diverzije je sto nije zanimljiva za forume, nista se ne kvari, ne trosi puno, nije skupa za održavanje, nije neudobna za putovanja. Jedna rec koja bi je opisala je neprejebivajednostavnost ... Sent from my M2101K6G using Tapatalk 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3408 Napisano Maj 11, 2022 Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Plus još kad je xj900s 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Maj 11, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 3/7/2022 at 10:36 PM, +dAyWaLkEr+ said: Da ne reklamiram Ivana ali po ceni malo vecoj od deflektora je uradio sasvim korektan vizir. Što ti dobar pogled odavde... Jesu izdržale torbe do kuće? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Maj 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan Što ti dobar pogled odavde... Jesu izdržale torbe do kuće? Torbe su na sigurnom, debela Diverzijina zadnjica ih je iznela bez problema... ;DA sezona vidikovca je otvorena pa ako si u potezu ka Obrenovcu svrati na piće.Sent from my M2101K6G using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jul 16, 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Moja cura posle par hiljada km na Diverziji zeli forumasima kao suvozac da ostavi utiske. Vozio sam je na XJR-u, peglali smo malo je reci bahato, na ZZR-u isto. Al posto se ne lozi na brzinu, Diverzija joj je nekako omiljena. Prenosim u celosti: "Diverzija je dovoljno snazan i pouzdan motor, kako u preticanju tako i na otvorenim putevima. Udobno sedenje, dovoljno visoko sa koga se pruza odlican pogled iako sam dosta niza od vozaca. Sa full tri kofera nas je vozila i na "kozijim stazama" i terenima koji uopste nisu za taj tip motora. Posle duze voznje u jednom danu, ne osecam nikakav zamor. Uz sve to je vrlo ekonomican motor (malo trosi) i odgovara nam na sve zahteve, od voznje na autoputu do svakodnevnog odlaska na posao kroz beogradske guzve. Motor je jako lep. S ozbzirom da sam industrijski dizajner, mogu reci da se i posle toliko godina na motoru vidi i oseti kvalitet i istrajnost koja je bila karakteristika motora koji su radjeni nazalost sada vec davno. U krivinama se osecam jako bezbedno bez obzira na brzinu, i mislim da zasluzuje svako ulaganje kako bi bila sto duze u boljem stanju. " P.S. svidja joj se sto sam ga malo platio a dosta pruza i ne trazi mnogo, da se ne lazemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Septembar 5, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan Totalni reset... Kod mene prvi put... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3408 Napisano Septembar 5, 2022 Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan On 16.7.2022. at 21:52, Pingvin37 je napisao: Moja cura posle par hiljada km na Diverziji zeli forumasima kao suvozac da ostavi utiske. Vozio sam je na XJR-u, peglali smo malo je reci bahato, na ZZR-u isto. Al posto se ne lozi na brzinu, Diverzija joj je nekako omiljena. Prenosim u celosti: "Diverzija je dovoljno snazan i pouzdan motor, kako u preticanju tako i na otvorenim putevima. Udobno sedenje, dovoljno visoko sa koga se pruza odlican pogled iako sam dosta niza od vozaca. Sa full tri kofera nas je vozila i na "kozijim stazama" i terenima koji uopste nisu za taj tip motora. Posle duze voznje u jednom danu, ne osecam nikakav zamor. Uz sve to je vrlo ekonomican motor (malo trosi) i odgovara nam na sve zahteve, od voznje na autoputu do svakodnevnog odlaska na posao kroz beogradske guzve. Motor je jako lep. S ozbzirom da sam industrijski dizajner, mogu reci da se i posle toliko godina na motoru vidi i oseti kvalitet i istrajnost koja je bila karakteristika motora koji su radjeni nazalost sada vec davno. U krivinama se osecam jako bezbedno bez obzira na brzinu, i mislim da zasluzuje svako ulaganje kako bi bila sto duze u boljem stanju. " P.S. svidja joj se sto sam ga malo platio a dosta pruza i ne trazi mnogo, da se ne lazemo Ili ga prodaješ, ili su ti platili za reklamu. Šalim se, ja kad sam video moju diverziju, nisam hteo ni da je probam... liebe auf dem erste blick. Bilo je samo, dovezi mi je sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Septembar 26, 2022 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan Evo prosto smo resetovali cajger na nule. I za godinu i po druzenja presli 20k a blize se hladniji dani doslo je vreme za sredjivanje nekih stvari koje su neminovne za zamenu. Stavke za proveru 1. Slinav poklopac ventila i ulja na srafovima glave 2. Provera ventila 3. Semering prednjih vila i zamena ulja 4. Zadnji amortizer 5. zamena zadnje kocione čeljusti, plocica i kocionih tecnosti. 6. Naravno podmazivanje svih pokretnih delova i redovan servis Mogu reci da se Divi ne da zubu vremena, a jednostavnost njenog odrzavanja ne prestaje da me odusevljava. Naravno prvo na redu rastavljanje uz vernog pomocnika. Svojih 28 godina nosi bez problema i mislim da vise ne prave ovako kvalitetne delove iako Diversion spada u proizvode jeftinijeg kvaliteta iz svog vremena. Zamenjen dihtung glave, zamenjene gumice na srafovima glave i provereni na ventili, sve je jos uvek u granicama normale, posto su vec stelovani kada sam je uzeo. Dodatak. ispolirani krajevi glave da lici na veceg brata Fazera. Sada ide napad na prednje vile. Desni semerig je procureo posle 2 godine ako je verovati prethodnom vlasniku koji kaze da ih je zamenio i servisirao. Sta zaticem, progresivne opruge pogresno montirane. Ulje sam stavio iPone 15 cisto da probam iako fabrika savetuje 10-ku. Zamena semeringa i pravljenje alata za unutrasnji zavrtanj se podrazumeva ... Zavrsena prednjina vreme je za zadnjinu, zadnji amortizer je popustio posle voznje dva medjeda, na diverziji, borila se, borila i na kraju popustila, 220kg na motoru sa zategnutoscu opruge na 5ci nije dobra ideja, pa je cenu platio amortizer, ali nema veze sluzio je verno 28godina... Potraga za amortizerom je trajala dobrih mesec dana. Cena novog amortizera kod ovlascenog distributera je 52.200 dinara - 25 dana cekanja, polovni iz `'92-99. godine od 60 - 125e, u italiji sam uspeo da pronadjem zamenski za 28.000 (cena+dostava) ali bez carine i poreza, Louis - 450 - 500e. Tako da sam posle duzeg razmisljanja odlucio da uzmem polovni od XJ-6 - donor je iz 2012 sa 28000km predjenih. Sem sto je 1cm je duzi od orginala, sve ostalo je, sto bi se reklo sraf na sraf. Sklapanje i utisci. Vesanje je bio glavni problem koji sam hteo da resim, ispravkom progresivnih opruga koje su montirane naopacke dobio sam vrlo udobnu voznju i ne drhtim vise kad vidim ležećeg policajca, jer u prethodnom setup.u jednostavno nisu imale dovoljnu apsorpcionu moc. Zadnji tocak je sa novi(ji)m amortizerom zalepljen za podlogu i nema poskakivanja i proklizavanja na vlaznom asfaltu kao sa starim amortizerom. Naravno reseno i curenje ulja i provereni ventili. Zadnje celjusti i kocione tecnosti, ulje, filteri ali to smatram regularnim servisom pa ne bih davio ionako je ovo duze nego sto sam zamislio. Sve u svemu Divi (Dory) je dobila update za jos par hiljada kilometara druzenja . Promenio Septembar 26, 2022 član +dAyWaLkEr+ 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran1982 637 Napisano Octobar 2, 2022 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600. Prijavi odgovor kao problematičan Pitam za drugara da ne bih tražio kopao po forumu i specifikacijama koje ulje ide u diverziju 900 i u kojoj količini?Isto pitanje samo za kardan .Hvala unapred drugari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Octobar 2, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Goran1982 je napisao: Pitam za drugara da ne bih tražio kopao po forumu i specifikacijama koje ulje ide u diverziju 900 i u kojoj količini?Isto pitanje samo za kardan .Hvala unapred drugari. Po Louisu - Engine oil w/o filter: 3,2 L SAE 10W40 Engine oil with filter: 3,4 L MIN. API SE Brake fluid: DOT 4 Final drive oil: 200 ML SAE 80 GL-4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran1982 637 Napisano Octobar 3, 2022 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, +dAyWaLkEr+ je napisao: Po Louisu - Engine oil w/o filter: 3,2 L SAE 10W40 Engine oil with filter: 3,4 L MIN. API SE Brake fluid: DOT 4 Final drive oil: 200 ML SAE 80 GL-4 Znači mineralno gradacije 10w40? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
+dAyWaLkEr+ 82 Napisano Octobar 3, 2022 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: MalaMo Motocikl: KAIŠ A HARLEY NIJE Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Goran1982 je napisao: Znači mineralno gradacije 10w40? Ne znam bas za mineralno, ja licno koristim Ipone R4000 20W-50 jer je to preporuka za Diverziju 600 i zadovoljan sam. Promenio Octobar 3, 2022 član +dAyWaLkEr+ 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3408 Napisano Octobar 4, 2022 Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Goran1982 je napisao: Znači mineralno gradacije 10w40? Polusintetčko po upustvu za xj900s 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3408 Napisano Mart 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 947 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Evo prođe već godina od kad uzeh diverziju od @shlem. Jebeš takav motor, ua bre,drugi put mu menjam ulje. Doduše za pređenih 10 iljade km Znači samo redovno pranje i poliranje i ne pipaj ništa. Prezadovoljan. Promenio Mart 3, 2023 član Atorn 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosR 18 Napisano Maj 16, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha Diversion 900s Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, od nedavno sam postao ponosni vlasnik Yamahe Diversion 900 1995 god. Ako neko ima na prodaju ili zna nekoga ko prodaje, trebao bi mi onaj pinjon za km sat? Sajla ne vrti od tocka samim tim i ne pokazuje brzinu km/h. Skidao sam i sajlu, ona je ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Maj 17, 2023 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze od 600 trebalo bi da imam ja.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosR 18 Napisano Maj 17, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha Diversion 900s Prijavi odgovor kao problematičan Moram da pitam majstora, posto ne znam ni sam, ali ako moze bice super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlavViking 6 Napisano Avgust 16, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ 900s Diversion Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 5. 2023. at 1:02, UrosR je napisao: Pozdrav svima, od nedavno sam postao ponosni vlasnik Yamahe Diversion 900 1995 god. Ako neko ima na prodaju ili zna nekoga ko prodaje, trebao bi mi onaj pinjon za km sat? Sajla ne vrti od tocka samim tim i ne pokazuje brzinu km/h. Skidao sam i sajlu, ona je ispravna. Yamaha Diversion XJ 900 S 1994 - 2004 Delovi - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Yamaha Diversion 900 s delovi 1994-2004 god. Proveri sa ovim dečkom ako se nisi do sad snašao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2984 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Dal' je rešio ne znam ali obidje on do sad pola regiona @UrosR 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlavViking 6 Napisano Avgust 16, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ 900s Diversion Prijavi odgovor kao problematičan I treba , želim mu da pređe i drugu polovinu do zime 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...