qwerty12345 64 Napisano Septembar 21, 2019 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Lako je zaštititi metal od rđe spolja. Zanima me kako zaštiti rezervoar od rđe iznutra a da nisu u pitanju aditivi i tako. Znam da verovatno nema načina osim punog rezervoara ali ipak da pitam, značilo bi mi pošto mi se dopada rezervoar a u pitanju je kineski čoper za koga nema više uvoznika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Septembar 21, 2019 Drug član, 4154 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji na Forumu već to pitanje i tematika.Potrazi Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Septembar 21, 2019 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan A da pročitaš ovu temu, možda će ti biti jasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qwerty12345 64 Napisano Septembar 21, 2019 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, ali mi treba preventivna zaštita. Rezervoar je nov i želim da sačuvam od rđe a ne da skidam rđu. Zanimljivo je ovo sa skidanjem pomoću struje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Septembar 21, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Drzi pun rezervoar kad motor stoji duze. Kostace te manje od svake intervencije i prevencije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14851 Napisano Septembar 21, 2019 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Opet vrh pordja od kondenza + gorivo mozes baciti kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4442 Napisano Septembar 21, 2019 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto bi bacao gorivo? Meni je par zima motor uredno stajao po 5-6 meseci bez da sam mu prišao, svaki put na proleće upali iz prve i to gorivo se uredno potroši bez ikakve primetne razlike u potrošnji ili radu mašine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14851 Napisano Septembar 21, 2019 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozio u nazad mesec dana i nece ni da cuje, varnica k'o prst, svecice vlazne ... morao ispustati iz solja gorivo, nasuo sveze i samo pipnuo prekidac a istoceno niti je smrdilo niti mi je kozu na rukama isusilo. Doduse zadnje sipanje na NIS-u i vrucina su mozda presudili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Septembar 23, 2019 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Za bojenje cistog metala kao u tvom slucaju ni cim prije ne tretiranim. Odlicno se pokazao epoxidni primer odnosno epoxidne boje. To su boje na bazi epoxidnih smola sa dvije komponente kod primjene. Boja kao jedna i ucvrscivac ili katalizator kao drug.a Ne znam za Srbiju ali u Bosni su vrlo dostupne i nisku skupe takode sipaju se na malr kolicine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Septembar 23, 2019 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Pun rezervoar. Na proleće mu ništa ne fali. Potrošim pola pa dolijem sveže gorivo. Motor je garažiran- topla garaža, teperatura najniža oko 15 stepeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Septembar 23, 2019 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan On 9/21/2019 at 9:15 PM, bdada said: Nisam vozio u nazad mesec dana i nece ni da cuje, varnica k'o prst, svecice vlazne ... morao ispustati iz solja gorivo, nasuo sveze i samo pipnuo prekidac a istoceno niti je smrdilo niti mi je kozu na rukama isusilo. Doduse zadnje sipanje na NIS-u i vrucina su mozda presudili. Ocigledno si imao vode u gorivu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano April 18, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan samo pun i samo 100 oktana od novembra do februara moze da spadne na samo 98 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano April 18, 2020 Drug član, 4154 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za oktane ima logike.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2800 Napisano April 18, 2020 Ne silazi, 4901 postova Prijavi odgovor kao problematičan samo pun i samo 100 oktana od novembra do februara moze samo da spadne na 98 oktana 100 октанаааааааSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 539 Napisano April 19, 2020 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Uzmeš u kanister benzina koliko Ti treba.Staviš u zamrzivač preko noći.Ujutro naspeš to u svoj prazan rezervoar do vrha.Nikad neće zarđati.Ono belo u kanisteru što ostane je led.To možeš baciti.Tako se radi preventiva.Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1428 Napisano April 19, 2020 Drug član, 1950 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, icecool said: Uzmeš u kanister benzina koliko Ti treba.Staviš u zamrzivač preko noći.Ujutro naspeš to u svoj prazan rezervoar do vrha.Nikad neće zarđati.Ono belo u kanisteru što ostane je led.To možeš baciti.Tako se radi preventiva.Pozdrav. Znao sam da da nisi slucajno izabrao nick 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano April 20, 2020 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 21.9.2019. at 20:23, bdada je napisao: Opet vrh pordja od kondenza + gorivo mozes baciti kasnije. On 21.9.2019. at 21:15, bdada je napisao: Nisam vozio u nazad mesec dana i nece ni da cuje, varnica k'o prst, svecice vlazne ... morao ispustati iz solja gorivo, nasuo sveze i samo pipnuo prekidac a istoceno niti je smrdilo niti mi je kozu na rukama isusilo. Doduse zadnje sipanje na NIS-u i vrucina su mozda presudili. Može da se nađe na netu zvaničan podatak BP-a o lageovanju goriva, koliko mesečno dolazi do gubioze količine i pada energetske vrednosti, iznenađujuće mnogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...