Jump to content

Moto Zajednica

Ima li ko tenzioner lanca bregaste za kle 500

Recommended Posts

• Zainteresovan, 432 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Potreban mi je tenzioner lanca za kawasaki kle 500 i to onaj sa zupcastom letvom! Polovan naravno!

NOV JE KOD NAS OKO 110E ali se moze naci preko za 75 e.

Pa da jebe me i to ruzno ovaj lanac, malo lupa i sl. I menjao sam ga i prvih 1000 km. nije se culo nista i evo sad opet pocinje, a lepo mi je rekao moj majstor da stavim drugi sa zupcastom letvom.

E ako ko ima neka se javi i ostavi tel. jer se spremam za put oviju dana

Thanks

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Malo ti bilo to sto ti se desilo,nego opet hoces polovnu stvar pa ispocetka. Bato,skup je ovo sport,ja sam to tek video kada sam kupio malo bolju makinu,moj KLE 500.Uzeo sam ga u odlicnom stanju sa namerom da ne ulazem nesto puno u njega.Ali dodje vreme samo za potrosni materijal,lanac i lancanici 180 evra,zamena ulja i filtera 50 evra,akumulator 50 evra,kocione plocice 30 evra,servis karburatora 50 evra,razni sprejevi 30 evra,svecice 20 evra.Saberi samo to a nista nije vanredno crklo,sve je to potrosna roba a imam ga tek godinu dana.Za licnu opremu da ti i ne pricam,pa registracija koja i nije mnogo za KLE u odnosu na druge motore.Brate,kad sve to saberem,ja sam za motor i oko njega za godinu dana dao oko 800 evra, a jedva sam skrpio 2,5 soma da ga kupim.Ali hocu da se vozim,da uzivam,e pa platio sam to zadovoljstvo debelo.To je za nekog mozda normalno,ali za mene bas i  nije.Imam porodicu i malo dete i platu oko 200 evra.Kosa mi se dize na glavi kad pomislim da mi nesto crkne a nisam jos presao ni 10.000 Km.Ali jedno sam shvatio,uzmi, brate uvek nov deo jer obicno ispadne na kraju da prodjes skuplje ako krpis sa necim polovnim.Uverio sam se u to vise puta.Meni je bila frka u pocetku,ali sam se sad vec pomirio sa sudbinom i navikavam se da je ovo ipak luksuz.Pa ko bi recimo normalan, dao za pantalone 140 evra pa neka su od ne znam cega.Ja brate,nosim za te pare normalnih 10 pari 5 godina. I ne kostaju svi ti delovi realno toliko nego nas deru jer je moto svet privilegija bogatijih slojeva drustva.

Da ne ispadne samo da kukam i da nesto moralisem,ali sam sam hteo motor i onda moram da cutim.Potpuno te razumem i znam kako razmisljas jer sam i ja u slicnoj poziciji.

Jedino ovo ne vazi ako si jedan od onih kojima cale kaze:"Sta,sjebao si motor?Nema veze,sine.Kupice tata jos brzi i bolji samo da si ti ziv i zdrav."

Sve ti ovo pricam iz jednog razloga,stisni se i kupi nov deo.To je tako u bajkerskom zivotu i nismo ni ti ni ja jedini niti sam ja nesto ovde izmislio.Ko ne moze da ovo prihvati,bolje da ne kupuje motor.

A da je lepo,lepo je...

'Oces da jedes,'oces da jebes,'oces da imas motor? E, to kosta !

Tvoj kolega KLE-ovac!

P.S.

(i mi spadamo u neke ovce,tj. KLE-ovce za sisanje od strane prodavaca moto delova.Taki nam horoskop!)

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

Auu mislio sam da je kle-sh jeftin za odrzavanje al vidim da je i on skupa igracka.Sad me je Srle69 dobro prodrmusao i naterao na razmishljanje.U svakom slucaju hvala i na podeljenom iskustvu.Veruj mi da mi znaci

Bato,skup je ovo sport,ja sam to tek video kada sam kupio malo bolju makinu,moj KLE 500. ,ali sam se sad vec pomirio sa sudbinom i navikavam se da je ovo ipak luksuz.Pa ko bi recimo normalan, dao za pantalone 140 evra pa neka su od ne znam cega.

(i mi spadamo u neke ovce,tj. KLE-ovce za sisanje od strane prodavaca moto delova.Taki nam horoskop!)

I evo u prilog tome sto sam napisao i sto potvrdjuje da je tacno,posle 2 dana od mog pisanja crko mi regler.Posto je zaliven i nema popravke treba nov jer se tesko nalazi polovan a dobar.Sad ispade da se tesko nalazi i nov posto je skup i niko nece da ulozi pare i da ga drzi na lageru! Kosta oko 120 evra !!! Pa jel to normalno? Budimo realni, sta tu kosta 120 evra?To je par dioda i vrlo malo elektonike koja nije nista specijalno,jedan hladnjak i par zica sa plasticnim konektorom. Jedan obican kucni DVD plejer ima 10 puta vise elektronike i kosta oko 30 evra!!! I ko je ovde lud a ko zbunjen? Ovo sve ne moze da kosta vise od 20 evra(i to je mnogo),neka fabrika zaradi jos 10 i prodavci jos 30.Gde je tu razlika od jos 50-60 evra??? Ko koga tu pljacka? E to je samo zato sto je ovo deo od motocikla i to jedan bez koga se ne moze na voznju. To debelo neko koristi i pljacka narod. Zato sto je motocikl luksuz i prestiz cepaj cenu. I ko posle moze da kaze da ovo nije skup hobi? Ovo je cist bezobrazluk. Da ne pricam da je za skoro svaki deo tako. Uzmi samo akumulator.Ima li logike da mali akumulator za motor od 10 Ah kosta vise ili isto kao veliki akumulator od 55 Ah za auto? Nebuloza !!!

Eto zasto smo mi svi ovce za sisanje,samo zato sto imamo motor.

• Drug član, 1359 postova

Na novom beogradu ima radnja u yu biznis centru bar je bila .Radi se o nekoj nasoj firmi koja radi reglere i ploce sa diodama za kola ako ima neko sa novog beograda koje u blizini moze da ti pogleda . moja pomoc bila je izmedju prvog i drugog dela od kineske ambasade , izlog radnje je gledao ka strani gde je ambasada

Znam tu radnju,mislim da se zove MOTO DAVORIN ili tako nesto slicno.To je od mene daleko nesto manje od 130 Km, ali hvala,videcu nekog da nadjem da skoci ako ne nadjem telefon.

• Drug član, 1261 postova

Pošto vidim da si obožavalac sistema lizing&pušing u isto vreme (broj 69 tako interpretiram) , otprilike sa tim modelom si kupio i njegove mane. Majstor ti je dobro preporučio ugradnju španera sa zupčasto letvom (recimo klr650) pošto se pokazao daleko izdržljiviji na dugačkim lancima (motori sa jednim i dva cilindra) koji pri tome prilično nemirno rade na leru, i potežu iz niskih,  te istežu lanac. Dukati je to jako lepo rešio sa zupčastim kaišem i ne boli glava.

Regler koji ti je crkao je klasičan regler za motorcikle sa 5 ili 6 izvoda, od kojih su 3 faze alternatora(žute ili bele) 1 je masa (obično crna) 1 je plus od akumulatora (obično crvena) i ako postoji 1 koja je pojačani plus za svetla (obično braon). E sad to isto postoji i na skuterima nove generacije od 125, 200, 250 , 400, 500 ccm, te bi mogao zloupotrebiti i neki od njih, ali i oni koštaju neke pare. Ili bi sve to mogao napraviti u samogradnji odnosno kupiti 6 ispravljačkih dioda, napraviti ploču, vezati ih u trostuki grecov spoj, i izvod vezati na zener diodu od 14,3 v i dobićeš to što ti treba, onda sve to nasloniš sa kontakt masom na alu hladnjak od starog kasetofona ili CPU iz prošlog veka, zaliješ sve to epoksidom i bog da te vidi. To sve otprilike košta 50 ak evra, pa nisam siguran da ti se isplati.

Pošto vidim da si obožavalac sistema lizing&pušing u isto vreme (broj 69 tako interpretiram) , otprilike sa tim modelom si kupio i njegove mane. Majstor ti je dobro preporučio ugradnju španera sa zupčasto letvom (recimo klr650) pošto se pokazao daleko izdržljiviji na dugačkim lancima (motori sa jednim i dva cilindra) koji pri tome prilično nemirno rade na leru, i potežu iz niskih,  te istežu lanac. Dukati je to jako lepo rešio sa zupčastim kaišem i ne boli glava.

Regler koji ti je crkao je klasičan regler za motorcikle sa 5 ili 6 izvoda, od kojih su 3 faze alternatora(žute ili bele) 1 je masa (obično crna) 1 je plus od akumulatora (obično crvena) i ako postoji 1 koja je pojačani plus za svetla (obično braon). E sad to isto postoji i na skuterima nove generacije od 125, 200, 250 , 400, 500 ccm, te bi mogao zloupotrebiti i neki od njih, ali i oni koštaju neke pare. Ili bi sve to mogao napraviti u samogradnji odnosno kupiti 6 ispravljačkih dioda, napraviti ploču, vezati ih u trostuki grecov spoj, i izvod vezati na zener diodu od 14,3 v i dobićeš to što ti treba, onda sve to nasloniš sa kontakt masom na alu hladnjak od starog kasetofona ili CPU iz prošlog veka, zaliješ sve to epoksidom i bog da te vidi. To sve otprilike košta 50 ak evra, pa nisam siguran da ti se isplati.

Malo si pomesao mene i vladmoll-a.

vladmoll muci muku sa lancem a ja sa reglerom.

Ali nema veze,to je u oba slucaja KLE.

Imam semu za regler,imam i regler koji samo ne pasuje po gabaritima ali je nov.Sve to trazi budzenje,a ovih dana sam dosta izbudzio instalaciju jer sam menjao start relej koji mi je crko a novi nije original i dosta mi je vise prepravke.Smucilo mi se vise da busim,secem i lepim.Dacu tih 120 evra za originalni regler, j**i ga,tako mi i treba kad hocu da imam motor i da se vozim.Samo sam revoltiran sto je toliko skup i sto nas neko pljacka,realna cena mu je oko 50 evra i nasao sam ga u Nemackoj,pa cu da skocim zacas kad izadjem do kioska da kupim cigarete,onako usput.Mamicu im lopovsku (nasim preprodavcima).Uvek se najsladje zaradjivalo na tudjoj muci.

realno ako nadje polovan ispravan alternator sa reglerom za keca, dobar elektroničar ima sve tu što mu treba, a ima ih po 20 evra.

Sta je to 20 evra,jedan lizing&pusing,hehe

A da volim,volim..bas tako ;D

• Zainteresovan, 432 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Moje licno misljenje je  da svaka kuca treba da ima bar jedan motor, pa cime covek da se zanima u slobodno vreme! E ja sam se malo zajebao, ja ih imam dva, tako da ja nikad nemam slobodnog vremena, a kad ga imam u pauzama kad isti rade i ferceraju onda se vozim i kad mu dam malo po gasu kazem sebi jes skupo al je i dobro i tako sve u krug, dok nam zivot neprodje, ali se bar necemo voditi na spisku zivih vec ce mo to stvarno i biti!

poz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja