Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, sasha. said: prosli cetvrtak, negde oko sela rtanj Nije ni cudo sto vozim ko usran, narocito po tim krivinama koje ne poznajem. Iako nije ni malo zabavno na kraju dana kazem neka bolje i ovako nego... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Markone88 said: @ThePainkiller evo prostog resenja, a piše i u zakonu negde... "(2) Ako je usled dela iz čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. stav 1. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina." Ovaj momak je ubio dvoje ljudi (za sad) znači 24 godine zatvora... Tako da odgovorim na tvoje pitanje, ako ja, ili ti, ili bilo ko drugi, krši zakon zaobraćaja i nekoga ubije, u zatvor na 12 godina (po jednoj stradaloj osobi) Eh da se ovo postuje gde bi nam bio kraj. Oni cesto ne ispostuju ni ovaj minimum od 2 godine a ne 12 godina da neko dobije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Ima ima pomaka, varaš se kolega. Iz godine u godinu sve je grđe i grđe koliko oči moje videti mogu, nažalost. Na ulici sam aktivan poodavno, ljudi su se mnogo promenili pa u skladu sa tim sve se menja. Imam utisak da su se kulturni, pametni, normalni povukli u sebe, ćute ili zapalili preko, nema ih. Ova druga sorta sve glasnija i glasnija na svakom koraku, primetna doza prostakluka di god se okreneš.... Prostačina Na 100 Načina! Kako sa takvim(a) sarađivati? Odlican utisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost, na svim poljima su se pametni dosta povukli, kako u politici tako i u svim domenima, ja prvi vise o politici samo kad nesto u letu cujem, necu ni da gledam nista ali nesto se mora uciniti za svakodnevni zivot, bolju ulicu, bolji saobracaj, bolje kontejnere i ljude koji se prema svemu socijalnom sto je "nase" ponasaju kao da je privatno ili kao da za njih može kako oni hoće. Ponavljam! Mora priča, mora podizanje svesti svih, mora da se priča, nešto organizuje... nešto... Npr prva Subota u mesecu vožnja grupna kroz grad, svako u svom gradu... nešto... Država je okrenuta drugim "bitnim" stvarima rekao bih... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ta voznja ne bi nicem doprinela iz razloga sto oni nemaju sluha niti zele da slusaju. Ti si automatski protiv njih, kod njih nema ono - mozda mi gresimo, daj da ih saslusamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VelikaBeba 493 Napisano Avgust 18, 2020 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma Prijavi odgovor kao problematičan U krajnjoj liniji... zabole ih đon. Koliko je ljudi bilo na protestima, i ništa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije nista osim da im se zatvaranje naroda po drugi put izjalovilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, Motorcyclist said: Ta voznja ne bi nicem doprinela iz razloga sto oni nemaju sluha niti zele da slusaju. Ti si automatski protiv njih, kod njih nema ono - mozda mi gresimo, daj da ih saslusamo... Nisam ja ni mislio da se zvaničnicima nešto bitno kaže i da će pomoći, mislim da ta vožnja više utiče na ljude koji nas vide, neki će se valjda zamisliti bar malo, uz neki natpis "I MI SMO U SAOBRAĆAJU", "MI SMANJUJEMO GUŽVU"... .bla bla bla ne znam ni ja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10194 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 3367 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Mislim... ne uzbudjavam se...ič... sve nornalno danas... juče na starom putu za Jagodinu tip okreće kamionče na sred puta, na možda 100-tinak metara od mene... samo sam mu gestikulacijom sugerisao da nije baš u "vinklu"... haha, a on me gleda začudjeno:Otkud' ti sad? ...na putu Natalinci-Topola... desna jaka krivina, uzbrdo pred Topolom... traktor sa nekom omanjom prikolicom, prošao krivinu, sad verovatno je ili omašio ili zaboravio da skrene levo na sporedni, malo pre krivine... Elem u sred krivine, vidim čiča gleda ka Topoli, nema nikog, okreći u levo polukružno...naravno puna linija, krivina, naravno da mene ni video nije... sreća ja usporio i prošao ga sa desne strane kad je počeo polukružno ...da sam ga hteo preteći sa leve moglo bi biti sexa u najavi, videh da se meškolji u sedištu, sreća... samo mi se par dlaka podiglo... inače sve normalno... Ali se pridržavam obećanog... No mor spiding Da dopunim, još mislim dva uključenja sa ne-gledanjem sam isto juče imao... ko da ih popamti sve?... sve normalno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Chika Jimi said: Nisam ja ni mislio da se zvaničnicima nešto bitno kaže i da će pomoći, mislim da ta vožnja više utiče na ljude koji nas vide, neki će se valjda zamisliti bar malo, uz neki natpis "I MI SMO U SAOBRAĆAJU", "MI SMANJUJEMO GUŽVU"... .bla bla bla ne znam ni ja... To je ok npr. uraditi u Beogradu i ima vas da se organizujete i napravite lepo druzenje. Nas seljake ce i dalje da cimaju traktori, kombajni i radne masine, osvetljene i neosvetljene a tek krece sezona zetve <3. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, shoyyka said: Mislim... ne uzbudjavam se...ič... sve nornalno danas... juče na starom putu za Jagodinu tip okreće kamionče na sred puta, na možda 100-tinak metara od mene... samo sam mu gestikulacijom sugerisao da nije baš u "vinklu"... haha, a on me gleda začudjeno:Otkud' ti sad? ...na putu Natalinci-Topola... desna jaka krivina, uzbrdo pred Topolom... traktor sa nekom omanjom prikolicom, prošao krivinu, sad verovatno je ili omašio ili zaboravio da skrene levo na sporedni, malo pre krivine... Elem u sred krivine, vidim čiča gleda ka Topoli, nema nikog, okreći u levo polukružno...naravno puna linija, krivina, naravno da mene ni video nije... sreća ja usporio i prošao ga sa desne strane kad je počeo polukružno ...da sam ga hteo preteći sa leve moglo bi biti sexa u najavi, videh da se meškolji u sedištu, sreća... samo mi se par dlaka podiglo... inače sve normalno... Ali se pridržavam obećanog... No mor spiding To je to iskustvo koje imaju vozaci sa stazom a nazalost oni mladji nemaju. Mene je ovakvo citanje situacije ili predvidjanje iste izvuklo dosta puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan To je ok npr. uraditi u Beogradu i ima vas da se organizujete i napravite lepo druzenje. Nas seljake ce i dalje da cimaju traktori, kombajni i radne masine, osvetljene i neosvetljene a tek krece sezona zetve Verujem ali odnekle se mora poceti, valjda ce i taj seljak predvece neki kanal da okrene gde ce MOZDA da nas nekad i spomenu.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Mene najveći stra da preteknem traktor. To nema nikakvu signalizaciju, neće ni rukom da da signal.Ma ni da okrene glavu da vidi ima li koga.Gledo sam ih. Jebe se njima. Nikad ne znaš šta će. Kako ih nije strah da ga neki auto ne lansira pravo do njive? Deda, sirena, ne znaš ni dal uopšte ima čulo sluha. Sećam se, ćale spuco sa nekom lančijom traktor, lik leteo kao avion iz onog sedišta, tražili ga po njivi tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16702 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne gledam TV ima vec 8 godina ali da li se vrti tokom sezone neki video spot na nekoj nasoj televiziji sto se bezbednosti motociklista tice? Da plati mozda drzava nekoliko sekundi spota na tv... Ima li nesto u medijima, nekih akcija, tekstova? Ja koliko vidim jedino crne hronike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10194 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 3367 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Motorcyclist je napisao: To je to iskustvo koje imaju vozaci sa stazom a nazalost oni mladji nemaju. Mene je ovakvo citanje situacije ili predvidjanje iste izvuklo dosta puta. Zati što su mladi i ne znaju šta ih čeka... prepuštaju se uživanju i čarima vožnje motora... jok, ne može... to uživanje samo na stazi, u saobraćaju možda oko, lupam 30% uživanje, ostalo puko preživljavanje... E sad... treba nekako tih 30% da budu veći od 70%...kako?Nemamo pojma, valjda polako, sa iskustvom... Što se tiče sirene, ja retko kad sviram, jedino nekoj tetki... šalim su, naravno, nikad to nisam, ni sa autom... Ne mogu da gubim dragoceno vreme i koncentraciju na pipanje gde je dugme... potrebna mi je svaka sekunda ili njen delić... Dobra je kao preventiva ali kao sprečavanje nezgode u toku jok... pogotovo kod mladje populacije, novopečenih vozača, puste mjuzu i bole njih... ništa ne čuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m1lanche 103 Napisano Avgust 18, 2020 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki z750 '08 / Suzuki k7 600 '07 / Yamaha Tracer 9 GT '21 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, branko_stefanovic said: @shoyyka vise cepaj po sireni. Mene cale od malena ucio da bijem po sireni kad vozim motor, i bas zbog toga sam XXXXX situacija izbegao sa traktorima, kamionima, generalno svima koji imaju poteskoca da me vide (citaj: ne obracaju paznju na mene, jer razmisljaju sta imaju za rucak). Cim si na 10m od traktora, kamiona, po sireni – tu tu tu, cisto da se javis da si tu. Primetio sam inace da kolege koje voze, ne koriste toliko sirenu, a iskreno mislim da bi trebalo, mnogo pomaze u saobracaju, pogotovu kad si nevidljiv kao mi. Ja sam nekako instinktivno, valjda od straha, od prvog dana voznje uvek koristio sirenu. Cak i u bezazlenim situacijama. Auto,motor traktor, bicikl nebitno sta je, par puta bip bip i blicnem pa tek onda preticem. Ne iste sirena leba, a tu je. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan ^^Аха. Има. Довели јуче у Јутарњи програм неког њиховог колегу, стручњака, да прича о опасностима по мотоциклисте, погинулих за сада, ове године, има 30 и кусур, а целе прошле 45-48. И прича он, прича, а из сваке речи чујеш да никада није возио мотор. Џаба прича, када не зна ни он о чему говори. После пређе на бициклисте, како су они угрожени, а у ствари су они криви, јер сада имају бициклистичке стазе... Луд човек, види се да је бајс последњи пут возио пре 30 година... Такви "стручњаци" никада неће успети да објасне возачима аутомобила ништа. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao: Ja ne gledam TV ima vec 8 godina ali da li se vrti tokom sezone neki video spot na nekoj nasoj televiziji sto se bezbednosti motociklista tice? Da plati mozda drzava nekoliko sekundi spota na tv... Ima li nesto u medijima, nekih akcija, tekstova? Шта сам ја сада урадио? Одговорио, па цитирао, питај Бога... Снаћи ћеш се, одговор на питање је изнад Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 18, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne gledam TV ima vec 8 godina ali da li se vrti tokom sezone neki video spot na nekoj nasoj televiziji sto se bezbednosti motociklista tice? Da plati mozda drzava nekoliko sekundi spota na tv... Ima li nesto u medijima, nekih akcija, tekstova? Ja koliko vidim jedino crne hronike.Vrti se ali niko ne gleda TV, tako da nema nikakvog efekta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 357 Napisano Avgust 18, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, branko_stefanovic je napisao: Mislim da bi ovo imalo, koliko toliko efekta. Dovoljno je da vidi 10.000 ljudi, tu neku protestnu voznju da kazem, i vec tih nekih 10.000 ljudi ce da ima negde pozadi u svom mozgu malo vise opreza prema motoristima. Malo, cisto da se zapitaju, i se sete da postojimo. Da napravimo mi nasu paradu ponosa. I tako svake nedelje, pa tek posle nekog vremena mozda moze na mesec dana. Jer ljudi vide, neki usvoje, ali brzo zaborave... Izgleda da kao narod jako brzo zaboravljamo sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6079 Napisano Avgust 18, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Chika Jimi je napisao: Verujem ali odnekle se mora poceti, valjda ce i taj seljak predvece neki kanal da okrene gde ce MOZDA da nas nekad i spomenu. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Taj ce da okrene samo prazvu pivsku flasu pred prodavnicom Dr.Jevtic i cela agencija za bezbednost motociklista je jedina koja moze da ima uticaja da se nesto vise uradi,ali zaboli ih patka samo bi da uzmu pare na kursevima bezbedne voznje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svakako za bilo kakvu aktivnost, nisam za letargiju, svaki dan sam generalno na 2 tocka i trudim se da zahvalim kad treba, da objasnim kad mogu a treba a i da opsujem pa objasnim kad treba i mogu. Najlakse je nista ne uraditi i prepustiti se drzavi i njenim organima kakva god da je i kakvi god da su organi.Dal danas neko shvatio ili niko, pokisao sam, nesto sam uradio. Zato i kazem mora od nekle da se pocne.Bilo kakav pomak pa i minimalan je ipak pomak!!!Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan I evo upravo dodjoh do Obrenovca poslom, tacnije put paralelan sa Obrenovackim mislim da je kod mesta Brgule, sporedni dvosmerni put ali sredjeni skoro, decko je prosao na nekom CBR verovatno u majci gasom do blokade... Sigurnih 140/150km/hTvrdim da ima mobilnih po kolima, gospodja koje daju migavac i skrecu jer misle da je to dovoljno do nasih kolega koji nisu savesni na zalost.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 18, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, idemo , daj da pokrecemo neku aktivnost, neku akciju da nas vozaci malo vise primete! Ajde ko otvara temu, ajmo ljudi dok je jos lepo vreme, ako nista bar da se provozamo i upoznamo usput! Skoknemo do BG-a, neke transparente na motore, obrnemo krug, odamo pocast i minut cutanja nastradalim kolegama i razlaz. Jedino ne znam zbog ove korone, da l' bese ima nekih ogranicenja koja bi sprecila ovo?Moze! Ja sam za.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m1lanche 103 Napisano Avgust 18, 2020 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki z750 '08 / Suzuki k7 600 '07 / Yamaha Tracer 9 GT '21 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa idejom. A koronu ko jebe, stavimo maske i razmaknemo se na 2 metra i ne mogu nam nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...