Budimir 76 Napisano Jul 24 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Samo tag 1. kategorije se moze prenositi iz vozila u vozilo/motor. Ostali su vezani za registarsku tablicu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Jul 27 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Celi život sam se nešto snebivao kada dodjem na naplatnu rampu, te spremi sitno, te stavi negde karticu da je lako uzmeš i sl. Posle ovog našeg pisanja o tagu, promenio sam skroz ponašanje, kada dodjem na red, skinem rukavice, uzmem karticu, slatko se popricam sa covekom, nadjem novac, dam isti, sacekam kusur, stavim ga na svoje mesto, vratim rukavice, upalim motor i još jednom klimnem glavom, ljudi moji koliko je manje stresno, čak i nema stresa, a i divnih ljudi i zena koji rade u onim kućicama. Ne znam samo kako je onima u kolima, valjda imaju razumjevanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Jul 27 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to ok ako si pre toga cekao red u kolon,i pa onda regularno na naplatnu kucicu. Ali ako si obisao kolonu, pa se uvalio preko reda ispred prvog auta, onda bas i nije u redu da odugovlacis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Jul 27 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, na naplatnim rampama nisam nešto prelazio kolonu, sada upravo razmišljam Zasto ne, ali valjda nije bilo potrebe, stanem u red i čekam, dok dodjem do kućice spremio sam sve, sada se samo ne secam skini rukavicu, pa kreni, pa izvadi karticu pa kreni, pa uzmi novac(tako je bilo pre) sada dodjem i sve to uradim gde Bog rekao i kako je rekao. Nema odugovlačenja ili namjernog zadržavanja, ali to traje… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Jul 27 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze pripejd tag na open balkan ili samo postpaid? I kad kazete postpaid, jel to mislite na tag koji je uvezan sa platnom karticom preko aplikacije? Ili placate potrosnju na kraju meseca (mislio sam da je to moguce samo za pravna lica)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3202 Napisano Jul 27 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ide na postpaid varijantu i naplacuje se sledece jutro, tj. stignu ti sms i mejl u 5 ujutru da su ti skinuta sredstva sa kartice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Jul 27 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan @grafigoa sta se desava ako nemas sredstva na kartici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3202 Napisano Jul 27 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Pokusavaju naplatu par puta, a sta se nakon par neuspesnih pokusaja desava nisam probao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6151 Napisano Jul 27 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam shvatio za taj postpaid tag ima vise opcija. Meni je vezan za enpay aplikaciju, naplacuju na 15 dana, dan-dva ranije posalju poruku i mail da ce skinuti sa kartice, da proveris da li imas dovoljno. Ima i neki popust, cini mi se 5% 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2598 Napisano Jul 29 Braveheart, 699 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Imam tag koji sam dobio od drugara kad mu je bila familija i reg na strane table, koristim ga evo vec trecu godinu, bitno da ima kredita otvara se uvek rampa ne bitna je tablica. Caletu sam uzeo novi tag i prebacio odmah na post-paid da bi mogao da putuje kroz Makedoniju, na tagu je imao preko 4.000 din i evo čekamo uredno vec preko 20 dana da povrate sredstva na moju karticu (kao jer ide preko trezora pa dok odobre.) Odlicna stvar tag na post-paid ne moram da razmisljam koliko ima kredita i da dopunjujem, koliko sam razumeo zaposlenog ako nemas sredstvo na kartici kartica ce ti biti blokirana dok se prvi ne naplate. E sad verovatno ako su ti blokirali karticu, ne verujem da mozes kao dalje da ga provlacis a nisu se naplatili jos od prosle putarine (verovatno ga blokiraju dok se ne naplate.) Nesto mi se čini da tag za nas motocikliste necemo dočekati, mozda tamo neka dalja generacija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Google 48 Napisano Avgust 8 U prolazu, 19 postova Lokacija: Munze Motocikl: Suzuki GSX1300BK (B-King), Yamaha Fazer FZ6 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija sa ovim ljudi, ima li rešenja? Juče mi je na rampi kod Lajkovca ispao novac 50m pre one naplatne kućice (ja hteo da prođem što brže i da pripremim novac dok čekam u redu, ali avaj... smotao se sa rukavicama i nisam ni video da sam pola novca ostavio na asfaltu...) Onda su me svi vozači u koloni iza mene strpljivo gledali dok sam hvatao sprint da se vratim po lovu i verovatno psovali sve motoriste redom. Ovo sa parama i karticama je baš mučenje i za motoriste i za ove koji čekaju iza. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7675 Napisano Avgust 8 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Rešenje je da ne budeš smotan............jer od tagova nema ništa. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan resenje je bojkot naplate za motore, zbog DISKRIMINACIJE! ovo je drugi put da predlazem! znaci niko da ne placa! nakon sastavljene i potpisane peticije! ima li interesenata? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Avgust 9 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nece se drzava nesto potresti ako prestanemo da placamo putarine i idemo lokalnim putevima. Mnogo vise para uzimaju od kola, kamiona, buseva itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, djpesic said: Nece se drzava nesto potresti ako prestanemo da placamo putarine i idemo lokalnim putevima. Mnogo vise para uzimaju od kola, kamiona, buseva itd nisi razumeo koristimo a ne placamo! peticijom se definise rok od kad cemo tome pribeci! i necemo placati kazne dok ne uvedu "tag" za motor! zbog DISKRIMINACIJE! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan po ustavu svi smo jednaki samo su neki jednakiji od nas!? mi nemamo pravo da koristimo ono sto koriste svi, izuzev nas??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ko sto rekoh 2016 a tekst: "nije predvidjeno" treba citati mi to nismo trazili na tenderu, zato za motocikle besplatno dok ne "zatrazimo"! predlog: 1. pravnik da sastavi text i osmisli kako da potpisemo, podrzimo peticiju! za / protiv 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, 3OPAH said: evo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 9 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo iz ovog odgovora puteva Srbije, nama je dozvoljeno da obidjemo kolonu na naplatnim rampama?! Nije stvar dobre volje ostalih vozaca dal ce da nas propuste ili nece, dozvoljeno nam je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5280 Napisano Avgust 9 (promenjeno) Drug član, 1885 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ZORAN Aj da se oglasim, iako ima mnogooo kolega kojih se ovo tiče daleko više od mene. 1. Ima mnogo ljudi koji rade ovo što predlažeš, ali razumljivo je da niko neće to javno da napiše i da stavi svoje ime na neku peticiju, i time izaziva kaznu. Jednostavno ako mogu da ne plate i prođu bez kazne - oni to i urade. Sad da li je to zbog protesta ili nečeg drugog ne znam. Ali takođe mislim da ako se neko u JP Putevi iscima - lako mogu da počnu da stižu kazne na adresu. 2. Iz tog razloga mislim da ovakav vid protesta nije dobar, jer smo pojedinačno slabi. Ne platiš putarinu, stigne ti kazna na adresu, pa ili plati ili se ganjaj po sudovima. Ja sam više za organizovane akcije. Ako stotinak bajkera u isto vreme prođe i ne plati u znak protesta - to je onda nešto. Čuće se, a i biće teže kazniti sve ako se drže zajedno. A najbolje je nešto ovako, što je organizovano pre 10 godina, mada koliko znam - osim medijske pompe - nije mnogo postignuto (neka me ispravi neko ako grešim, mislim da sam video i temu na forumu nekad). Sa druge strane mislim da ovo što se sada traži realnije i korektnije nego tražiti da država odustane od planiranih poskupljenja. BAJKERI BLOKIRALI ŠIMANOVCE: Plaćali sitnišom zbog skupih putarina, izazvali haos! (FOTO) WWW.TELEGRAF.RS Grupa od oko 200 bajkera danas je održala protestnu vožnju na auto-putu zbog visokih cena putarina za motocikle i poskupljenja osiguranja za motornih vozila. Oni su na... Promenio Avgust 9 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Avgust 9 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sitan novac za putarinu će ih pre naterati 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Avgust 9 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, JevtaNS je napisao: Sitan novac za putarinu će ih pre naterati то је сада врло проблематично наћи толико гвожђа за 200 бајкера 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Avgust 10 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan moj predlog je: 1. peticija zbog diskriminacije i kršenja ustava, uputiti putevima, zaštitniku i resornom ministarstvu 2. dati rok za rešenje 3. ako ne bude rešenja građanska neposlušnost u to sto sam pročitao, ja lično sumnjam! parafraziraću: "plaši se ovna, plaši se govna, pa kad ćeš živeti"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Avgust 10 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, ПИпезос said: то је сада врло проблематично наћи толико гвожђа за 200 бајкера Moze i kontra. Placanje sa novcanicom od 2000. Ocas posla ostanu bez sitnih para... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...