Jump to content

Moto Zajednica

TAG za motore

Recommended Posts

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Samo tag 1. kategorije se moze prenositi iz vozila u vozilo/motor. Ostali su vezani za registarsku tablicu.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Dl 650/22

Celi život sam se nešto snebivao kada dodjem na naplatnu rampu, te spremi sitno, te stavi negde karticu da je lako uzmeš i sl.

Posle ovog našeg pisanja o tagu, promenio sam skroz ponašanje, kada dodjem na red, skinem rukavice, uzmem karticu, slatko se popricam sa covekom, nadjem novac, dam isti, sacekam kusur, stavim ga na svoje mesto, vratim rukavice, upalim motor i još jednom klimnem glavom, ljudi moji koliko je manje stresno, čak i nema stresa, a i divnih ljudi i zena koji rade u onim kućicama.

Ne znam samo kako je onima u kolima, valjda imaju razumjevanje.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9

Mislim da  je to ok ako si pre toga cekao red u kolon,i pa onda regularno na naplatnu kucicu. Ali ako si obisao kolonu, pa se uvalio preko reda ispred prvog auta, onda bas i nije u redu da odugovlacis  

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Dl 650/22

Ne, na naplatnim rampama nisam nešto prelazio kolonu, sada upravo razmišljam Zasto ne, ali valjda nije bilo potrebe, stanem u red i čekam, dok dodjem do kućice spremio sam sve, sada se samo ne secam skini rukavicu, pa kreni, pa izvadi karticu pa kreni, pa uzmi novac(tako je bilo pre) sada dodjem i sve to uradim gde Bog rekao i kako je rekao.

Nema odugovlačenja ili namjernog zadržavanja, ali to traje…

• Sviđa mi se 1

• -, 1746 postova
  • Motocikl: /

Jel moze pripejd tag na open balkan ili samo postpaid?

I kad kazete postpaid, jel to mislite na tag koji je uvezan sa platnom karticom preko aplikacije?

Ili placate potrosnju na kraju meseca (mislio sam da je to moguce samo za pravna lica)?

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Ide na postpaid varijantu i naplacuje se sledece jutro, tj. stignu ti sms i mejl u 5 ujutru da su ti skinuta sredstva sa kartice.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Pokusavaju naplatu par puta, a sta se nakon par neuspesnih pokusaja desava nisam probao.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1771 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Koliko sam shvatio za taj postpaid tag ima vise opcija.

Meni je vezan za enpay aplikaciju, naplacuju na 15 dana, dan-dva ranije posalju poruku i mail da ce skinuti sa kartice, da proveris da li imas dovoljno.

Ima i neki popust, cini mi se 5%

IMG_4752.png

• Sviđa mi se 2

• Braveheart, 699 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Imam tag koji sam dobio od drugara kad mu je bila familija i reg na strane table, koristim ga evo vec trecu godinu, bitno da ima kredita otvara se uvek rampa ne bitna je tablica.

Caletu sam uzeo novi tag i prebacio odmah na post-paid da bi mogao da putuje kroz Makedoniju, na tagu je imao preko 4.000 din i evo čekamo uredno vec preko 20 dana da povrate sredstva na moju karticu (kao jer ide preko trezora pa dok odobre.)

Odlicna stvar tag na post-paid ne moram da razmisljam koliko ima kredita i da dopunjujem, koliko sam razumeo zaposlenog ako nemas sredstvo na kartici kartica ce ti biti blokirana dok se prvi ne naplate.  E sad verovatno ako su ti blokirali karticu, ne verujem da mozes kao dalje da ga provlacis a nisu se naplatili jos od prosle putarine (verovatno ga blokiraju dok se ne naplate.)

Nesto mi se čini da tag za nas motocikliste necemo dočekati, mozda tamo neka dalja generacija... 

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX1300BK (B-King), Yamaha Fazer FZ6

Kakva je situacija sa ovim ljudi, ima li rešenja? Juče mi je na rampi kod Lajkovca ispao novac 50m pre one naplatne kućice (ja hteo da prođem što brže i da pripremim novac dok čekam u redu, ali avaj... smotao se sa rukavicama i nisam ni video da sam pola novca ostavio na asfaltu...)

Onda su me svi vozači u koloni iza mene strpljivo gledali dok sam hvatao sprint da se vratim po lovu i verovatno psovali sve motoriste redom. 

Ovo sa parama i karticama je baš mučenje i za motoriste i za ove koji čekaju iza.

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

resenje je bojkot naplate za motore, zbog DISKRIMINACIJE!

ovo je drugi put da predlazem!

znaci niko da ne placa! nakon sastavljene i potpisane peticije!

ima li interesenata?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Nece se drzava nesto potresti ako prestanemo da placamo putarine i idemo lokalnim putevima. Mnogo vise para uzimaju od kola, kamiona, buseva itd

6 minutes ago, djpesic said:

Nece se drzava nesto potresti ako prestanemo da placamo putarine i idemo lokalnim putevima. Mnogo vise para uzimaju od kola, kamiona, buseva itd

nisi razumeo koristimo a ne placamo! peticijom se definise rok od kad cemo tome pribeci! i necemo placati kazne dok ne uvedu "tag" za motor!

zbog DISKRIMINACIJE!

• Hvala 1

po ustavu svi smo jednaki samo su neki jednakiji od nas!?

mi nemamo pravo da koristimo ono sto koriste svi, izuzev nas???

• Sviđa mi se 1

ko sto rekoh 2016

a tekst: "nije predvidjeno" treba citati mi to nismo trazili na tenderu, zato za motocikle besplatno dok ne "zatrazimo"!

predlog:

1. pravnik da sastavi text i osmisli kako da potpisemo, podrzimo peticiju!

za / protiv

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9

Koliko sam razumeo iz ovog odgovora puteva Srbije, nama je dozvoljeno da obidjemo kolonu na naplatnim rampama?! Nije stvar dobre volje ostalih vozaca dal ce da nas propuste ili nece,  dozvoljeno nam je.

• Podržavam 1

• Drug član, 1885 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@ZORAN
Aj da se oglasim, iako ima mnogooo kolega kojih se ovo tiče daleko više od mene.

1. Ima mnogo ljudi koji rade ovo što predlažeš, ali razumljivo je da niko neće to javno da napiše i da stavi svoje ime na neku peticiju, i time izaziva kaznu. Jednostavno ako mogu da ne plate i prođu bez kazne - oni to i urade. Sad da li je to zbog protesta ili nečeg drugog ne znam. Ali takođe mislim da ako se neko u JP Putevi iscima - lako mogu da počnu da stižu kazne na adresu.

2. Iz tog razloga mislim da ovakav vid protesta nije dobar, jer smo pojedinačno slabi. Ne platiš putarinu, stigne ti kazna na adresu, pa ili plati ili se ganjaj po sudovima.
Ja sam više za organizovane akcije. Ako stotinak bajkera u isto vreme prođe i ne plati u znak protesta - to je onda nešto. Čuće se, a i biće teže kazniti sve ako se drže zajedno.
A najbolje je nešto ovako, što je organizovano pre 10 godina, mada koliko znam - osim medijske pompe - nije mnogo postignuto (neka me ispravi neko ako grešim, mislim da sam video i temu na forumu nekad).
Sa druge strane mislim da ovo što se sada traži realnije i korektnije nego tražiti da država odustane od planiranih poskupljenja.

WWW.TELEGRAF.RS

Grupa od oko 200 bajkera danas je održala protestnu vožnju na auto-putu zbog visokih cena putarina za motocikle i poskupljenja osiguranja za motornih vozila. Oni su na...

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
pre 41 minuta, JevtaNS je napisao:

Sitan novac za putarinu će ih pre naterati 

то је сада врло проблематично наћи толико гвожђа за 200 бајкера

• Podržavam 1

moj predlog je:

1. peticija zbog diskriminacije i kršenja ustava, uputiti putevima, zaštitniku i resornom ministarstvu

2. dati rok za rešenje

3. ako ne bude rešenja građanska neposlušnost

u to sto sam pročitao, ja lično sumnjam! parafraziraću: "plaši se ovna, plaši se govna, pa kad ćeš živeti"! 

• -, 1746 postova
  • Motocikl: /
21 hours ago, ПИпезос said:

то је сада врло проблематично наћи толико гвожђа за 200 бајкера

Moze i kontra. Placanje sa novcanicom od 2000. Ocas posla ostanu bez sitnih para...

• Haha 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja