Biker Boy 2620 Napisano Jun 22 Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam peticiju na viber grupe, samo bmw boxer grupa ima preko 1500 bajkera svima ide u korist daj da to pokrenemo sa mrtve tačke. Koliko ljudi inače mora da potpiše peticiju da bi to išlo dalje ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Jun 22 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne postoji neki minimalan broj potpisa neke peticije da bi ona mogla da se preda nekom državnom organu da pokrene postupak iz svoje nadležnosti. Sa druge strane, mislim da predlog za izmenu zakona, kao ovlašćeni predlagač, može podneti i 30.000 građana npr. potpisivanjem peticije kojom se traži izmena nekog zakona. E sad, naplata putarine o kojoj govorimo, u tehničkom smislu, verovatno je uređena nekim pravilnikom a njih donosi izvršna vlast (čitaj: resorni ministar). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7747 Napisano Jun 22 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pripremim za auto put. Tank torba i sitan novac ...nema bunarenja. Jedino rešenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11195 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Sharky - Alex je napisao: Nema od ovoga nista, svaki drugi srbin bi tag za motor stavio u auto i placao duplo jeftinije putarinu. Policija bi imala toliko posla da ne bi stizala da kaznjava pa bi i oustali na kraju. Jedino resenje je da se uradi uža rampa da moze motor a ne auto da prodje i tu samo da radi moto tag. A naplatne stanice skoro sve skoro radjene, gde sada da prepravljas Ili naplacivati ali stvarno naplacivati masno kazne za zloupotrebu nisam siguran da je ovo moguće, neće se dići rampa ako je pogresna kategorija, iskusio to dok sam vukao prilolicu za motor, nisam imao pojma da mi tag ne vazi ako vučem malu moto prikolicu, samo ispis pogresna kategorija i motras u rikverc da uzmes karticu. Sad potpisao i vidim da je potpisao samo 31 čovek za sad. Promenio Jun 22 član piki 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2596 Napisano Jun 22 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, postoji prepoznavanje kategorija, i neće da može moto tag da ide za auto. Kada bi uopšte i postojao. Ustvari je i objašnjenje, ili makar deo objašnjenja nepostojanja tag-a za motore upravo to - sistem ne podržava prepoznavanje kategorije za motocikle. Čak i sad navodno uvek mora radnik na stanici ručno da uradi promenu kategorije kada prolazi motocikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ko moze, mi mozemo. Sve drugo su izgovori, ako znaju gde smo kojom brzinom prošli, sta je da se omogući Tag. potpisao i podelio na fejsu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6167 Napisano Jun 22 Drug član, 1777 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam to znao, onda aj da forsiramo, ipak je mnogo lakse nego sto sam mislio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Jun 23 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Čisto da znate...nije da rušim @Andrej_Hotstepper bubble (podržavam priču) ali te online ili bilo kakve peticije u zemlji Srbiji nisu validne. Prosto zakoni ih ne priznaju ali eto volimo da se zamlaćujemo na tastaturama. Ono što je zvanično i pravnoobavezujuće je zvanična inicijativa ili peticija koja se ipak lično mora organizovati i sprovesti zvaničnim dokumentima koji su ovde: 1. Narodna skupština Republike Srbije | Inicijative, peticije, predstavke i predlozi WWW.PARLAMENT.GOV.RS 2. Odatle počinje cela priča...čisto da budete upućeni. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1851 Napisano Jun 23 (promenjeno) Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To je priča samo sa putevima srbije. nema vlada ništa sa tim osim ako hoće da ih natera. Treba forsirati ABS oni se prave pametni uzimaju kintu i imaju kontakte pa bi mogli malo nešto pametno da urade osim što viču oprema. Bila je priča da ne može pošto tag nije vodootporan i nema nosača za njega. To nije tačno nosač postoji i mogu da se odreknu odgovornosti za vodu. Promenio Jun 23 član JevtaNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Jun 23 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, JevtaNS je napisao: To je priča samo sa putevima srbije. nema vlada ništa sa tim osim ako hoće da ih natera. Treba forsirati ABS oni se prave pametni uzimaju kintu i imaju kontakte pa bi mogli malo nešto pametno da urade osim što viču oprema. Bila je priča da ne može pošto tag nije vodootporan i nema nosača za njega. To nije tačno nosač postoji i mogu da se odreknu odgovornosti za vodu. Vlada i te kako ima sve sa tim jer sve potiče od potpisa premijera a nakon usvajanja u skupštini. Da vlada pošalje dokument koji određuje tagove za motocikle onaj koji upravlja putevima je u obavezi da to implementira. ABS i ostale trice mogu biti samo savetodavno i informativno da učestvuju, nikako drugačije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1155 Napisano Jun 23 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Opet da kažem... Sistem je napravljen za vozila sa prednjom tablicom. Prolaze vozila dužine 1,5m ali i 20m. Gde postaviti kameru koja očitava zadnju tablicu? Trebalo bi promeniti sistem na svim ulazima, izlazima po celoj državi, zameniti kamere, programe i algoritme.... Dakle, treba uložiti veliki novac da naplatili motoru 40 ili 500 dinara manje. Da je bar investicija uz koju naplatiš više, neko bi i odlučio. Ako je kolona za naplatu, svejedno je obiđem lagano, tu uštedim vreme. Stanem sa strane pred ulaz u rampu, skinem rukavicu i spremnim karticu (putarinu i platnu contactless, nikad keš zbog kusura) A i prija mi da stanem na 1-2 min posle / pre autoputa. A kolko često izlazite na auto put i kolko vas to vremenski košta? Kad se neko nabifla da nagazi brzinu po autoputu, u glavi su mu i milisekunde iz pitstopa. Meni je ok, stati na minut dva. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Jun 23 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Već se vide neke smjernice gde treba tražiti prolaz, ima nas dosta, svako zna nekog negde, kada se kristalise Sta raditi tada će se raditi na tome. Za početak je bitno da se ne priča da ne moze ( to već imamo), već Sta možete da pomognete (bilo poznavanjem zakonskog puta bilo imajući kontakte kod ljudi koji mogu pomoći a ne čitaju ovo). Za one kojima ne treba Tag, isti neće biti obaveza pa ga ne morate ni imati. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7164 Napisano Jun 23 Drug član, 2994 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. Rešenje mora da postoji. Pitanje je samo da li hoće da ga nađu. Ok, znači online peticija nije validna, onda ćemo je skupljati lično, organizuje se u svakom gradu mesto i dan, mini moto susret skupe se potpisi... Imaćemo email kontakte svih koji žele, i to je početak. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Jun 23 (promenjeno) Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, rast je napisao: Ako je kolona za naplatu, svejedno je obiđem lagano, tu uštedim vreme. Stanem sa strane pred ulaz u rampu, skinem rukavicu i spremnim karticu (putarinu i platnu contactless, nikad keš zbog kusura) A i prija mi da stanem na 1-2 min posle / pre autoputa. A kolko često izlazite na auto put i kolko vas to vremenski košta? Kad se neko nabifla da nagazi brzinu po autoputu, u glavi su mu i milisekunde iz pitstopa. Meni je ok, stati na minut dva. A gde staješ…na obeleženo i sigurno mesto za nas sa dva točka ili gde vidiš “slobodan” prostor koji realno nije siguran ni za one policajce koji su na rampama? To što tebi prija ne znači da je sigurno za tebe…izložen si kao meta za ostale vozače drugih vozila a to meni lično baš i nije ok. Ne mora niko nužno da pikira na tebe ali delić nepažnje, neki mehanički kvar i ćao nema te više. Promenio Jun 23 član mick Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Jun 23 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kolega Rast, kada je izrazio blagonaklonost prema zaustavljanju i pratećim ritualnim radnjama na naplatnim rampama, sigurno nije imao u vidu onaj niz naplatnih rampi kroz S. Makedoniju, pa još u letnjim mesecima kada krenu horde turista... Nije mnogo bolje ni u severnoj Grčkoj, 4-5 rampi do Platamona (Olimpijska regija). Da je to kao relacija BG - Preševo, pa da se obraduješ kada vidiš prvu naplatnu rampu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Jul 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juce aplicirao da mi posalju tag za grcku, za kola, njihov egnatia pass. Samo da znate, imaju i za motore Promenio Jul 4 član djpesic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Jul 4 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, djpesic said: Ja sam juce aplicirao da mi posalju tag za grcku, za kola, njihov egnatia pass. Samo da znate, imaju i za motore moses li da pojanis, molim te? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Jul 4 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan U pogresnom pravcu idete. Ne treba nama tag sa Ia kategorijom vec vinjeta ili dodatna taksa prilikom registracije, tipa 1000din godisnje... I parce puta gde cemo nesmetano proci. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4017 Napisano Jul 4 Nemanja Stojanović, 1368 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ser said: U pogresnom pravcu idete. Ne treba nama tag sa Ia kategorijom vec vinjeta ili dodatna taksa prilikom registracije, tipa 1000din godisnje... I parce puta gde cemo nesmetano proci. Tek se to neće desiti... koliko god lepo zvučalo. 1000 dinara putarina možeš da rokneš u jednom danu ako skokneš od Beograda do Niša i nazad. A cifra da se njima isplati tako nešto bi bila neprihvatljiva za nas. Kuća uvek dobija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Jul 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, 3OPAH said: moses li da pojanis, molim te? Grci imaju svoje tagove, kao sto mi imamo. Organizacija koja se time bavi zove se Egnatia Pass. Aplicira se na njihovom sajtu i salju tag kurirskom sluzbom. A moze i da se kupi u Grckoj. Moj otac je u Grckoj uzeo skoro, tag je zapravo besplatan. Prilikom dobijanja se plati 20e, koliko se secam i to ide u inicijalni kredit. Posle moze preko aplikacije da se prati stanje i dopunjuje. Egnatia Pass - Εγνατία Οδός Α.Ε. EGNATIA.EU Ιστοσελίδα της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Koliko sam video, moze da se dobije i tag za motor. Promenio Jul 4 član djpesic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano Jul 4 Zainteresovan, 545 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juce aplicirao da mi posalju tag za grcku, za kola, njihov egnatia pass. Samo da znate, imaju i za motore Prošle godine je za motore bila samo ecard, nije mogao tag. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1155 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, djpesic said: Egnatia Pass - Εγνατία Οδός Α.Ε. EGNATIA.EU Koliko sam video, moze da se dobije i tag za motor. A kolko sam ja video, NE MOŽE za motor. Kad otvoriš Frequently Asked Questions piše: Can I ride my motorbike through the automatic toll payment lane? Motorcycles are not allowed to use automatic electronic lanes for safety reasons. Egnatia Odos motorcycle subscribers use the EgnatiaCard via a toll booth, enjoying the rest of the EgantiaPass service advantages Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Jul 5 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Izglreda sam lose razumeo onda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6167 Napisano Jul 5 Drug član, 1777 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 7. 2024. at 10:14, ser je napisao: U pogresnom pravcu idete. Ne treba nama tag sa Ia kategorijom vec vinjeta ili dodatna taksa prilikom registracije, tipa 1000din godisnje... I parce puta gde cemo nesmetano proci. Pogresna taktika, mi treba da trazimo beslatan prolaz na rampama, drzava ce da insistira da ostane kako i jeste, tako se malo cenkamo i na kraju se nadjemo na sredini sa vinjetom ili tako nesto slicno 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4017 Napisano Jul 5 Nemanja Stojanović, 1368 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nema ni od toga ništa. Kategoriju za motore su uveli zato što niko nije plaćao, svi smo prolazili pored rampe. Pa bolje pola para nego nula para. Nisu se odrekli ničega a dobili su nešto. Sada kada većina plaća, a i kamere su svuda koje same prepoznaju tablice, ne može opet tako da se "bojkotuje", na način koji bi jedino osetili. Ovako da se pišu peticije i to, ne ide. A zahtevamo da se odreknu nečega da bi dobili ništa, teška priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...